pühapäev, 9. aprill 2017

Kari väljas Tsiantsungõlmaal

Tsiantsungõlmaal ehk eesti keeles Seasongermaal avati 2017 orienteerumise võistlushooaeg. Igati sobiv nimi ja koht Karjalaskevõistluseks, pealegi päikeselise (kuid jaheda) ilma ja täiesti lumevaba metsaga. Selline kevad peaks metsajooksjatele meeldima, ka neile maailma tippudele, kes praegu laagerdavad Lõuna-Eestis, valmistudes juuli alguses siin algavateks maailmameistrivõistlusteks.

Möödunud talv oli minu jaoks eriline mitmes mõttes. Esiteks oli see esimene talv elus, kus kordagi suuski alla ei saanud, teiseks, nii palju ja mõnusat uisutamist pole ka varem olnud. Välja arvatud muidugi jäähokiga seotud lapsepõlv.

Tsiantsungõlmaal olin esimest korda, kuid maastik ei erinenud oluliselt hästijoostavast Sõmerpalu metsast. Tehniliselt lihtne, mistõttu oli kõige olulisem jooksukiirus. Tuli vajutada, et saada ülevaade hetkeseisust, eelkõige võrrelda end Tiit Taliga.

Tegin ikkagi kaks viga. Etapil 4-5 panin end teede ristis valesti paika ja hea veel, et viga vaid 1,5 minutiliseks jäi.

Valentin Novikov ja Sander Vaher
(foto: Külli Leola)
KP14 (74) kõlvikunurka oli kaugelt näha, kahjuks osutus see siiski valeks kohaks. 30 sek viga. Samas kaotasin Tiidule peaaegu 4 minutit. Ei suutnud pehmel samblal piisavalt kiiresti joosta, lõpuosa pikal tee-etapil suutsin siiski kiirem olla.

Seega peaks täna Võru lühiraja sprindil põnev olema, Tiit minuti jagu tagapool selga hingamas. Mart Külvikuga on vahe 55 sek.

Tulemused

Võru sprindil on täna tõeline maailma tähtede paraad, eesotsas maailma nr.2 sprinteri Maja Alm´iga Taanist. Võistlus jälgitav GPS-i träkkidena: mehed, naised.


Sprindilaadne lühirada Võru linnas (Lihavõttesprint)


Kõigepealt vaatasin maailma eliidi jookse, kus mitmekordne maailmameister Helena Jansson Rootsist tegi väga jooksu, kuid valitsev sprindi maailmameister Maja Alm Taanist (pildil) võitis teda 20 sekundiga.

Ise lootsin pakkuda kõva konkurentsi Tiit Talile, kuid üks suurem 1,5 minutiline viga (etapil 15-16) tõmbas heale sooritusele kriipsu peale. Rajal ei saanud arugi, et viga nii suur tuli, kuid esimese poole kiire jooks tõmbas teisel poolel aju hapnikukraanid kinni. Lõpp oli üsna ebamäärane, kuid õnneks olid Tali ja lätlane Eriks Udris kohe ees. Viimase püüdsin minutiga kinni ja läksin möödagi, kuid veel mõni väike viga lubas kiirel lätlasel ette minna. Tali seljast ta lahti ei lasknud, ehkki koos tegid vea 19. KP-ga.  Kiiruses olin Tiiduga täna võrdne.
Jälle kolmas, 5 sek Mart Külvikust eespool ja 47 sek Maido Kaljurist tagapool (Tiidule kaotust 1.01). Kokkuvõttes III koht.

Tulemused
Koondtulemus

Peale jooksu läksime kiiresti Antti Roosega Otepääle rogaini jaoks mägitrenni tegema. Jooksime 1,5 tundi, alustasime Linnamäest, käisime ka Tehvandil ja Väikesel Munamäel.

Leidsime ka mõned KP tähised, ilmselt Taani koondise treeningpunktid.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mitte norimise pärast vaid puhtast huvist küsin, et kuidas kommenteerid etappidel 2-3 ja 10-11 taolist keeluala servast "läbipugemist"? Ju siis mahtus :)
J.

eduardp ütles ...

Seal polnud keeluala, kõnniteed olid joostavad.