kolmapäev, 21. september 2016

Esmakordselt Alma Linnasprindil

Alma Linnasprint teeb toredat asja, kuid nende poolt kasutatud maastikud on olnud pikalt keelualade nimekirjas. Pärnu vallikraav oli kinni EMV sprindi tõttu, Tallinna vanalinn veteranide MMi ja Tartu kesklinn järgmise aasta MMi pärast. Seetõttu ei saa Tartus veel joosta need koondislased, kes loodavad MMi sprindistarti jõuda.

Töökaaslase Rauliga oleme üsna võrdse jooksukiirusega, tema arenev noormees, mina aeglasemaks muutuv veteran. Kaardilugemine ja rajavalik oli minu ülesanne, Raul komposteeris.

Planeerisin jooksu ajal rada nii, et 2 punkti jääksid välja. Alles lõpuosas, 4 ja 5 KP vahel sai selgeks, et välja võis jätta veel 2 punkti (kokku tuli võtta 12-st 8 punkti, millest 2 kohustuslikku). Vahva ülesanne ja hästi planeeritud teevalikuülesanne.

Kuna KP 1-31 juurde tuli laskuda päris palju, siis valisime alumise ringi ja Toompea punktid jätsime välja. Tagasijooksuga pidin tollel hetkel võtma ka KP 2-32. Nagu öeldud, tuli üllatusena lõpus välja jätta ka KP 6 ja 7.

Täpsemalt ei jõua analüüsida, kuid huvitav oleks teada, milline oli parim teevalik 8 punkti võtmiseks (4 ja 12 olid kohustuslikud?

11 kommentaari:

Marek ütles ...

Vanalinn peaks praegu ka keeluala olema Jüriöö tõttu.
http://www.orienteerumine.ee/kalender/keelualad/index.php

Aga... ?

eduardp ütles ...

Ah soo!?? No siis on päris paljud orienteerujad (sh veteranide MMist osavõtjad) Jüriööjooksust eemaldatud... :)

Marek Karm ütles ...

Aga eemaldamine ei oleks kena vähese teavituse tõttu. Samas sel juhul need, kes ausa mängu huvides ei osalenud, jäid kahjuks "pika ninaga" ning usk keelualade ausa mängu reeglitesse saab kannatada. Siit ettepanek, millest ka Paulile teisipäeval kirjutasin, et EOL-võistluste korraldaja klubi määramise hetkel tuleb koheselt määrata ka võistluse volinik, kes selliste teemadega tegeleb.

Anonüümne ütles ...

Imelik, miks peaks Jüriööjooksu, Kopra karika ja Kükametsa MV maastik keeluala olema. Piirang on arusaadav EMV ja rahvusvaheliste tiitlivõistluste puhul, "külavõistlused" võiks sellest loetelust välja jätta. Tervitades, Gea

eduardp ütles ...

Marek, huvitav oleks teada, mitu veteranorienteerujat loobusid MMist seetõttu, et saaks 2017 joosta Jüriööd? Mõni asi lihtsalt ei toimi, ehkki üldised reeglid on paigas. Pigem on väiksemate võistluste puhul keeld mõeldud korraldajatele, et nad seal võistlusi ei teeks.
Näit teame, et Suunto tuleb Valgehobusemäel, kuid homme lähevad hordid sinna rogainima. Mina ka.

Armo ütles ...

Ets, ära aja jama, vet MM ajal polnud mingit Jüriöö maastiku keeldu. Aga need kes tädi Alma linnaspurdil osalesid, peavad nüüd tõesti Jüriööst eemale jääma, see oleks fair play.
Valgehobusemägi ei ole keelualade nimekirjas.

Armo ütles ...

Täiesti nõus et SK100 on oma keeluala määramisega lolliks läinud! Keeluala registrist eemaldada ja kohe! Pidevalt on probleem kuidas osalejaid juurde saada ja nüüd hakkame ahistama. Täna on ju juba mitukümmend tõsiseltvõetavat ööjooksjat keelust üle astunud, mida siis nendega teha?

eduardp ütles ...

Armo, mida ma siis tegema pean?

Olen kindel, et mitte keegi osalejaist ei teadnud keelualast mitte midagi, sh Lauri Tammemäe SK100-st. Pealegi oli Linnasprint sarivõistlus, kus meie klubi Maido käis näiteks Mari-Liisi ja lastega rajal ning sai kokkuvõttes esikoha. Seega läheb KEKRSK veteranide võistkonna kokkupanemisega Jüriööl raskeks...

Lühidalt, kas see kõik ei tundu naljakas? (teises sissekandes oled juba leebem, ju siis vaatasid osalejate nimekirja)

Armo ütles ...

Vaatasin jah, tõenäoliselt enamus ei teadnud keelualast midagi. Jüriöö on rahvavõistlus mitte MM! Seisukoht muutumatu: ei tuleks keeluala rakendada. Samas kui korraldaja ei anna järele siis oleks aus, et kõiki võrdselt koheldakse.

Anonüümne ütles ...

Keelualadest - olex mõistlik seda rakendada rahvusvaheliste tiiltlivõistluste ja EMV puhul. Muudel juhtudel (loe: külavõistlustel) on asi üldjuhul mõttetu - nagunii on enamus Eesti orienteerujaid kõigil platsidel jooksnud ja keeluala kehtestamine seab hoopis välisvõistlejad ebavõrdsesse olukorda.

RR

Armo ütles ...

Ma võin ju ka teatud mõttes korraldaja mõtet mõista, et anda võrdsed võimalused tipptiimidele kui mängus on Kalevipoeg ja kuuldavasti ka RAHA. Aga, see võistlus on ju peamiselt ikkagi rahvasportlastele, kellest seenioriealistest suur osa äsja maastikul ka jooksnud. Seega kui rahvusvahelise mõõtme lisandudes, milles ma väga kahtlen, va et võib ju tulla 2-3 tiimi Soomest ja Lätist, lisaks olemasolevad võõrleegionäridest klubiliikmed, aga see on ka kõik, siis on ka RR mõte täiesti kohane.
Nii-et selle survemeetmega, et sportlasi ei ole piisavalt teavitatud (seda oleks saanud teha juba MM-il kohe sprindi finaali järgselt) oleks viisakas keeluala rakendamine tühistada. Nii pääseksid patust ka need kes äsja Alma Linnasprindil osalesid ja Jüriöö keelualal võistlesid.