reede, 8. aprill 2016

Homme Pärlijõele, 38 aastat hiljem

Homme on siis selle hooaja esimene orienteerumisvõistlus - Pärlijõel toimuv Karjalaskevõistlus ja Lihavõtte lühirada. Õhtul pimedas saab Võru linnas joosta sprinti. Loodetavasti peavad jalad vastu ja kõik kolm jooksu saab tehtud.

Pärlijõega seoses meenub endale kõigepealt 1978.aasta ülikooli I kursuse algus. Kohe peale esimest koolipäeva saadeti meid kaheks nädalaks Rõuge sovhoosi, kus elasime kusagil Pärlijõe kandis. Oli karm aasta, vihma muudkui kallas, nõukogude põllumajandus tahtis kokku variseda. Kõik tudengid olid kuu-poolteist põllutöödel, peale Rõuget olime veel Alatskivil, koos paar aastat vanemate geograafidega.

Kursusekaaslaste tundmaõppimiseks ja ühise kursusevaimu tekkimiseks oli see suurepärane võimalus. Päeval võtsime põhiliselt kartuleid, kus 4 poisil vedas, sest meid pandi kartulihunnikuid põhuga katma. Seal sai natuke ka lebotada. Ühel lõunatunnil korkisime poe taga Vana Tallinna lahti, sain esimest korda (!) elus tunda alkoholi mõju. Kergelt.

Minuga täpselt samal päeval sündinud Tõnn oli selleks ajaks juba tulest ja alkoholist karastunud, just isaks saanud. Pärna Mell aga jutu järgi igasugu imesid korda saatnud, fantaasiast ja pealehakkamisest tal puudu ei tulnud. Õhtustel tundidel mängiti midagi raha peale, tüdrukuid patsist ei sikutatud.

Olime värsked Tartu Ülikooli geoloogiatudengid.

Tiiu pildid, alumisel togin Ivarit, kõige nooremat - kursusevanemat.

Kommentaare ei ole: