reede, 1. jaanuar 2016

Katkenud Aastalõpuvõistlus

Aasta viimasel päeval toimus traditsiooniline Jüri Tarmaku Aastalõpuvõistlus Nõmme Spordikeskuses kaheliikmelistele teatevõistkondadele.

Eelmisel aastal sain 28.detsembril Näärilaksu ajal "noa" paremasse säärde ja palusin Matit, et ta asendaks mind sellel üritusel. Seekord oli lootust, et eelmise aasta jama ei kordu, sest 4 kuuga suutsin siis füsioterapeudi abiga terava säärevalu välja ravida ja viimasel ajal ei olnud achilleuse kõõluse juures probleemi tunda.

Esimene vahetus õnnestus kenasti, sest tegemist oli tavalise orienteerumisega (ca 2km). Esialgu tundus, et liikumine oli vaevaline, kuid lõpus kadus peale kõrge nõlva võtmist terve punt selja tagant ära ja ka Dima Shved jäi vaid 20m kaugusele.

Kahjuks lõppes minu jaoks võistlus kümmekond meetrit enne viimast KP-d, kui lõi jälle "noa" ehk terava valu vasakusse säärde. Lonkasin lõpuni ja andsin teatevahetuse Marjele üle. Ta ei teadnud teist vahetust joostes seisundi tõsidusest ja vajutas täiega, kaotades Rehale üsna vähe. Edaspidi jooksis ta veel ka 3., 4. ja 5. vahetuse ning tõi võistkonna finišisse kolmandana (95+ klassis). Istusin samal ajal saunas ja mõtlesin elu üle järele.


Seega algab uus aasta jälle alternatiivtreeningutega, kus juba 1.jaanuaril võtsime abikaasaga osa Maardu lõunakarjääri uisuüritusest. Soetasin kaks paari Lundhagsi T-Skate uiske, ühed 50cm ja teised 45cm. Sõit nendega oli nauditav.
(grupipildi autor teadmata).

Tõsi, esimene mõte ja kindel soov oli osaleda 2.jaanuari JÄÄÖÖ-orienteerumisel, sealsamas karjääris, kuid sellele plaanile tõmbas kriipsu EOLi juhatuse koosolek Värskas. Ehk õnnestub hoopis sealkandis uisutada.
Lisan ka videoklipi "Ässa liug". Uisuäss on äratuntav.

Edasised plaanid on nüüd segi löödud. Winter Xdream on juba varsti (17.jaanuar), kus jooksmine on välistatud. Ka teised pikemad üritused on kahtluse all. Veteranide MMile olen küll registreerinud, kuid sportlikku hasarti osalemiseks esialgu pole.

Kuid üks asi on sellel aastal paigas - juulikuus toimuv mägimatk Terskei Alatausse (foto: Kalle Kiiranen). Seega jääb rogaini MM Austraalias ära, EM Hispaanias on suure küsimärgiga.


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Küsimus: kust sa nimetatud uisud ostsid? Ise olen ka huvitatud, seega oleks tore teada, kust neid kõige mõttekam osta oleks?

eduardp ütles ...

Ostsin matkauisud (Lundhags T-Skate, 50cm ja 45cm ) MatkaSpordist, suusasaabaste kinnitused AT Spordist. Eks mõttekam oleks osta sealt, kus on allahindlus. Praegu Eestis vist pole.