reede, 28. veebruar 2014

Kevadine vasikas

Täna oli siis selle aasta esimene orienteerumine. Loomulikult tähtis, loomulikult tuli panna. Hoolimata nädalatagusel Xdreamil tekkinud väikesele kurguprobleemile ja nädalasele põdemisele, oli minek päris hea. Tehvandi järsud nõlvad polnud hirmutavad.

Sellel aastal osaleb Eesti Energia Spordiklubi esmakordselt Firmaspordi Talispartakiaadil. Ja miks ka mitte, sest tegemist on ikkagi Eesti kõige suurema asutusega (7000 töötajat, kellest 72% Ida-Virumaal), kus vajalikku sportlikku ressurssi peaks ju jätkuma. Asutusi on Talispartakiaadile kokku tulnud päris palju, võistlejaid erinevatel aladel ca 700. Karu, Soosaar jt Firmaspordi tegijad on välja töötanud hea äriidee ja seda mitmes mõttes.

Asutustevahelise ja -sisese suhtlemise ning konkurentsi tekitamine läbi sporditegevuse pole ju paha. NLiidu ajal oli selliseid võistlusi üsna palju, mulle meenuvad ennekõike Moskvale otsealluvate asutuste spartakiaadid, kus osalesin Geoloogia Valitsuse võistkonnas. Aga see on eraldi jutt, jätkaks tänase orienteerumisega.

Orienteerumine oli esimene ala, korralikul maastikul Tehvandi suusahüppemäe ümber, kus rajameister Volli Tasa oli maastikule paigutanud 15KP-d, millest tuli võtta 10. Ilm ja maastik olid tõeliselt kevadised, linnud laulsid, lund metsa all väga vähe.

Minu ees startisid Randy Korb ja Ando Post, ja nagu enamus jooksjaid, valisid ka nemad stardist suuna lõunasse.

Et elu mitte liiga lihtsaks teha, siis ma ei jooksnud mäest alla 34-39, vaid läksin 34-42 ja pärast võtsin korraliku tõusu 46-39. Kuid see polnud veel kõik. Peale KP32 jooksin suure tõusu, laskumise ja uue tõusu järel KP-sse 34, kus selgus, et olin seal juba olnud (esimene punkt). Nüüd jäi üks KP puudu ja pidin võtma KP37 teisel pool hüppemäge, üsna sügaval all. Sealt sai viimasesse KP-sse aga uuesti hüppemäe tippu tõustes ja sealt laskudes KP-sse 45. Seejärel tuli võtta karm finišitõus.

Seega tegin ühe ehk lõputõusu asemel 4-5 suurt tõusu ja sain ajaks ca 20min. Hiljem vaatasin, et väga hea ja tasane variant oli minna ka hüppemäest põhjasuunda, tõenäoliselt oleks sellele läinud alla 15 minuti. Sarnaselt Jelena Glebova lühikava etteastele olümpial tahtnuksin peale etteastet ka oma kava uuesti teha. Aga mis seal ikka, jääb siis järgmiseks korraks.

Tulemused

Kuid vead selle päevaga veel ei lõppenud. Sõidul Otepäält Käärikule, mida olen teinud sadakond korda, sattusin peale ekslemisi lõpuks Arulasse. Sealt lõikasin mööda poriseid metsateid Käärikule, otsemalt, aga palju aeglasemalt kui Sihva kaudu ringi minnes.

Mälumäng ei läinud hästi. Enamuse küsimuste juures oli õige vastus küll lauas, kuid sellest jäi väheks, kui lõpuks paberile ei jõudnud.
  
Võimsussõit läks hästi. Võtsin selga lisakaalu 15-16kg ja oli paras kogus.


Kõik suurepärased pildid on Kaimo Puniste kaamerast: SIIT

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Üks väga tõsine sportlane hakkas küll silma - kohal oli Mart Ostra!

Küll tore et firmade juhid oma isikkoosseisust niiviisi hoolivad, aga need on ju ainult suured ja rikkad firmad üldjuhul.

Kirjuta parem, mis banketil toimus ja peale seda :)

eduardp ütles ...

Seal oli igasuguseid firmasid, osadele suurtele (näit Eesti Post, Swedpank, Norma...) oli üldvõit ikka oluline eesmärk.

Banketti ei olnud. Kahel õhtul oli autasustamine ja muu jämm ööklubis Comeback, kus õlle hind oli 4 euri. Ostma pidi ikka ise.

Anonüümne ütles ...

Ets, tulemused vajavad värskendamist! Mõnel õnnestus märgatavalt aega vähendada, vihje ülesandeks: muutused üles leida.
Firmaspordil on omad kirjutamata reeglid ka, nimelt kõik mis puutub Comebackis ja peale seda toimumisse, ei kuulu avalikuks avaldamiseks netiavarustes!