kolmapäev, 4. september 2013

Sissejuhatus erialasse ehk sprint Haabneemes

Enne EMV sprinti Otepääl oli võimalik valida igasugu sprindivõistluste vahel - Rapla MV Kurtnas, SRD kolmiksprint Kodasoos, Järva MV Imaveres, Tallinna MV Haabneemes. Lisaks saab päev enne EMV sprinti joosta sprinditeadet. Ja seda kõike ühe nädala jooksul... (!??)

Valisin juba varakult kolmapäevase LSFi Tallinna MV sprindi. Esiteks oli see ajaliselt sobiv, teiseks, lähedal, lisaks veel uus kaart ja huvipakkuv piirkond.

Teisipäeval tulid meile Maa-ametisse ühe suurema projekti raames külla kaks konsultanti Norra Kartverketist (Kaardistusagentuurist). Ühel mehel oli põsk kriimuline ja nina katki. Tekkis kahtlus. Vaatasin internetist järgi - selge, orienteeruja. Küsisin, et kas ta Tallinna MV sprinti ei tahaks jooksma tulla? Vastus oli ühene, loomulikult tuleks.

Nagu ühel korralikul komandeeringus oleval orienteerujal, on jooksuriided loomulikult kaasas. Tegemist oli kõva tegijaga, kes 1994a tuli Jukolal 7.-ks (sh väljus avavahetusest 7-ndana), 10 aastat tagasi oli avavahetuses mitu korda 50 sees, samuti osalenud pea kõigil Tiomiladel jne. Sellel aastal on ta Norra MV-l tulnud M45 klassis lühirajal kolmandaks ja tavaraja võitnud. Seega oli mul eriliselt meeldiv võimalus võõrustada Haabneemes Lars-Inge Arnevik´ki (ülemisel pildil).

Jooksuga läks kiiresti ühele poole - peale starti avastasin end varsti teise punkti juurest. Kuidagi oli imelik komposteerima minna, sest ei suutnud meenutada, millal esimese võtsin. Hoolikamalt kaarti vaadates selgus, et polegi võtnud. Esimene punkt oli ilusti punase joone peal (vt kaarti), ei märganud. Sörkisin natuke tujutult sinna tagasi, samas olin valmis kohe hooga jätkama. Oli ju vaja konkurentidega (eriti Tiit Taliga) vaheaegu võrrelda, sest EMV-eelne psühholoogiline võistlus juba käis.

Jooks tuli muidu kenasti välja, vaid mõned väiksemad kohmerdamised. Jooksukiirus oli Taliga võrdne, ka Lars jooksis meiega sarnaselt, ainult tegi hulgaliselt vigu. Polnud tema päev.

Kuid üritus oli lahe ja saime positiivse sportliku elamuse mõlemad.

Tulemused  SI

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Tiit ei leidnud finišit üles?

eduardp ütles ...

Vaatan ja imestan ise ka.

Markus ütles ...

Tiit tühistati, kuna teda olla nähtud võistlusmaastikul sooja tegemas.

Jaagup ütles ...

9ndasse punkti sa küll nii ei jooksnud. Ma jooksin samal ajal sama etappi ja nägin.

eduardp ütles ...

Huvitav, kus siis Tiit jooksis? Tõenäoliselt kogemata.

Jaagup, ega ei mäletagi hästi, kummalt poolt maja 9-ndasse jooksin, ilmselt siis tõesti vasakult. Ka 12-ndasse, hekilabürinti, sisenesin tegelikult loodest. See oli hea punktikoht, ehkki vanainimese silma jaoks natuke liiga kribu.

Markus ütles ...

Telefonist saadud info järgi oli Tiit soojendanud kaardi loodenurka jääva koolimaja ümbruses ja teda märkas üks võistlejatest.
Võistlusinfo ja soojenduskaart andsid paraku piisaval hulgal teavet keelatud alade kohta. Kontrollida soovijad leiavad info www.lsf.ee ja soojenduskaardi siit https://www.dropbox.com/s/nt0oh7kgropohn5/Haabneeme%20soojenduskaart_A5.pdf

Anonüümne ütles ...

Tiidul ikka vanad trikid!

Anonüümne ütles ...

Korraldajal uued trikid. Keeluala piiri märkivat nööri, ega muud tähistust ei olnud maha pandud. Võistlejatele antud soojenduskaardil on keeluala piir poole lasteaia hoone kohal. Valdavalt jooksid soojategijad järgmisele tänavale, see on keelualasse.
Meil on juba tavaks saamas, et korraldaja oma ebakorrektse korraldusega kutsub esile soovimatu käitumise ja karistab siis võistlejaid, ehk siis nõrgemat. Nii oleks nagu korraldaja vead heastatud.