pühapäev, 17. märts 2013

Kohtunik

Laupäev oli missioonipäev, olin kohtunikuks castinguvõistlusel Tere Tennisekeskuses. Enam kui 30 aastat tagasi võistlesin ja torisesin aeg-ajalt kohtunikega, saamata aru, millist koormust nemad võistlejaga võrreldes taluma pidid.

Eilne võistlus spinningu- ja lendõngeharjutustes oli rahvusvaheline, kuid õnneks mitte suur. Kohal oli  harrastajaid-sportlasi nii Norrast, Rootsist kui Soomest. Eestist muidugi ka, sh mõningaid tuttavaid inimesi 30 aasta tagusest ajast.

Ülemised pildid lendõnge skišist 

Tase oli alla keskmise, kuid oli ka suurepäraseid tulemusi.
Eriti norralase Thorgeir Gustavseni (alumisel pildil) lendõnge skišš, kus ta eelvoorus viskas 100 punkti 100-st. Gustavsen on rahvusvahelise castinguföderatsiooni kohtunike kogu esimees, mis ei tulnud talle seekord kasuks, sest Arenbergi täpsusheite (pildil) esimesel viskel riivas heitekeha viske alguses maad ja ma väänasin talle täie rangusega nulli. See oli väga suur punktikaotus ja mees oli korraks pettunud, kuid vaidlema ka ei hakanud.

Ilus päikesepaisteline päev läks spordi mõttes aia taha, kuid Allan Lahi ponnistused castingut elus hoida on toetamist väärt. Ta suutis seda ala järjekordselt teleekraanile tuua (vt Terevisiooni, 1:24:30), nagu ka eelmise aasta Tallinna MMi ajal.






2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kohtunik seebiks!

eduardp ütles ...

No see lause käib ikka vene keeles.