pühapäev, 14. oktoober 2012

Kiiremaid liigutusi tegemas - Rabajooks

Kiiremate liigutuste tegemise eesmärk oli üks: järgmisel nädalavahetusel toimuv Saaremaa kolmepäevajooks. Rogainile järgnenud nädalal õnnestus vaid ühel õhtul 35 min joosta, seetõttu oli keha laupäeval tuim ja laisk. Tegin eile pikema jooksu erineva kattega teede peal (ca 1.35h) lootes keha lebost välja tuua. Õnnestus.

Täna osalesin esimest korda elus Rabajooksul (6,3km), mis kandis järjekorranumbrit 78. Päris lahe üritus, nagu  päevak, aga natuke pidulikum. Aega ei võetud, kohta ei fikseeritud (va 3 esimest), jookse nagu meeldib. Paljudele meeldis kiiresti joosta.

Pildil: Esimest korda elus õnnestus tuua pere naisliikmed rahvajooksule!

Aeg tuli 23.44, koht ca 39. Olen rahul, sest jalad olid heas seisus ja ühtegi probleemi lihastega välja ei löönud. Jooksupinget sai ka piisavalt hoitud, ehkki kiiruslik valulävi tahaks kõvasti tõstmist. Ei mäletagi, millal viimati sai nii lühikest maad aja peale joosta, vist palju aastaid tagasi.

Naistest sain teise koha, Evelin Taltsi tempo käis üle jõu, kuid Kirti Rebasest olin siiski üle. Kirtist jäi vaid 31 sek maha Margit Mälter. Meelis peab palju treenima, et õe tasemele jõuda.

Tegelikult tahtsin täna treeningu jaoks joosta Viljandi linnajooksu (13,7km), kuid üksi ei hakanud sinna sõitma. Seal olen varem jooksnud, näiteks 1984.aastal, siis olin 17-s. Ainult aru ma ei saa, miks olen Viljandi jooksudel (sh järvejooksul) alati nimega Pükkonen sünniaastaga 1951.

Nagu tabelist näha, osales tol aastal palju orienteerujaid, keda siis ei tundnud. Selja taha jäid Inno Ling, Raivo Pellja, Paavo Rõigas, ka Ando Post. Võitis Meelis Veilberg, kes paneb järgmisel pühapäeval  kinni ka  Saaremaa kolmepäevajooksu M50 klassi.


5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sammel ka orienteeruja.

RR

Anonüümne ütles ...

Sammel veel lisaks suusataja ja Tartu maratoni võitja :)

terv. Ott

Anonüümne ütles ...

Ets, onn Sul andmeid, kui pikk rada toona oli? 13,7 km kindlasti mitte, see tähendanuks, et jooksid keskmise km 1 min võrra aeglasemalt kui praegusel rabajooksul.
Tiit

Anonüümne ütles ...

Ümber Viljandi jooksul oli 1974-1983 rada pikem, 1984- 1993 veel pikem. Alates 1994 jälle lühem, rekordid ja edetabeli ajad on alates 1994. Tuvastan seda aegade järgi.
1996 oli Veerpalu 2.(44:39) see aeg annab kõigiaegade edetabelis 13.koha, 2 aastat varem jooksis Loskutovki sama raja aeglasemalt.
Tiit

eduardp ütles ...

Mäletan, et oli kusagil 16-17km vahel. Praegusest oluliselt pikem. Ja jooks oli linna servaalal, jooksin vist staadioni naglidega (!), asfaldil.