reede, 6. juuli 2012

Kaardiga metsas ja õhus. Küsimus

Treeningutele mõeldes olen rogaini MM-il Tšehhis. Mitte et nüüd eriti hullusti oleks treenima hakanud, kuid väike lihasuretamise aeg on kätte jõudnud. Peale Türgit oli seis kehvapoolne, kaal ...

Muide, vaadake MMi maastikku Tšehhi geoportaalist.

Lähiplaanides on pikem trenn pühapäeval ja Läti 24h rogaini meistrivõistlused järgmisel nädalavahetusel. Väikeste tiimisiseste ümbermängimistega lähen Lätti koos Matiga (Preitof). Reigo Lehtla on paaris Armo Hiiega.

Eesmärgiks on teha pikk treening, mis ei nõuaks üle 1 nädala taastumist. Nädal peale Lätit on Orioni rogain, kuid ma pole vist sel ajal Põhja-Eestis. Marjel on see võistlus treeningplaanides sees, nagu ka 4.augusti Salomoni maastikumaraton. Ise tahaksin olla 28.juulil toimuvaks Keila poolmaratoniks heas seisus.

Lätis tuleb põnev võistlus. Lubatakse nii ilusat männimetsa kui Vietcongi džunglit. Viimast peab ikka palju olema, sest linnulennulise 110km ja 80KP-ga rada ei tohiks rajameistri järgi keegi läbida.
Kaart on mõõtkavas 1:25 000 ja seetõttu on lina suurus 70x100cm. Nii suurt kaarti pole varem kaasas kandnud. Igal juhul tundub, et tuleb huvitav orienteerumine ja selleks ju saabki sinna mindud. Tore on ka see, et toitlustamine ei ole võistluskeskuses (vt bülletään 3), vaid kusagil metsas. Seega tuleb kindlasti väljamakstud õhtusöök ära süüa ja vastavalt sellele ka rada planeerida. Paistab, et lätlased on korraldusega tublisti vaeva näinud.

Tähtis päev tuleb orienteerumises homme - veteranide MMil on finaalid. Marje (Viirmann) (W50) läks finaali teise (või isegi esimese) ajaga ja jääb vaid loota, et homme kõik õnnestub. Sprindis polnud parim päev, ehk siis nüüd. Kuld on jooksu-MMilt veel saamata. Teine medalilootus on Heino Mardiste (M75). Kas keegi veel? Vist mitte.

Homme algab ka juunioride MM Košices.Pöidlad meie juunioride toetuseks pihku ja eelkõige klubikaaslasele Uku-Laur Talile. Nuppu jagub tal ülearugi ja jooksuvorm on spetsiaaltreeningutega oluliselt paranenud. On tekkinud sportlikud sihid. Medaleid ei tule, kuid oma jooksu teeb loodetavasti ära.

Eile käisin neljapäevakul Läsnal. Etapi 2-3 suunajooksuga ei saanud kuidagi hakkama, viga 10min. Paar punkti jätsin vahelt ära, ei tahtnud kaaslasi ootama panna. Asjata tegelikult.


Täna lendasin otse üle eilse maastiku. Hommikul pakkus Mait juhuslikult võimalust lennata Ida-Eestisse aerofotosid ja LIDAR-it tegema. No ei saanud ju sellest ära öelda. Kogu reis kestis 5h, millest kohapeal tiirutasime 3,5 tundi. Vene piirist ehk Narva jõe keskosast jäi paarsada meetrit puudu. Mõõdistasime 1300m kõrgusel, seega sai tehtud üsna tihedat LIDARit.


"Teine piloot"







Turismiatraktsioon?
Õnnelikult tagasi


KÜSIMUS: Milline oli õhurõhu järgi kõrgus lennukisalongis lennul Riiast Istanbuli, kui lennuk lendas üle 10 000m kõrgusel. Andmed minu SUUNTO kella järgi. Lubatud viga 10%? 

2 kommentaari:

Heiti Hallikma ütles ...

2 200 m

eduardp ütles ...

Siit tuli punkt ära. Minu kell näitas ühel otsal stabiilselt 2378m, teisel natuke üle 2400m. Kuid kell ja lennukid võivad olla erinevad. Näit Tallinn-Riia lennul oli salongis kõvasti alla 2000m (täpselt ei mäleta), lend oli lühike.

Seega ma ei imesta enam üldse, miks sa, Heiti, nii kõva oled. Viibid ju suurema osa ajast keskmäestikutingimustes ja natuke kõrgemalgi. Vaata, et hemoglobiininäiduga vahele ei jää.