laupäev, 26. mai 2012

Baltikad Siguldas

Balti meistrivõistlused

1.päev

Maastik oli vägev, rajad huvitavad, konkurents kõva. Jooksujaksu oli vähe, mistõttu tegin rahuliku ja ühtlase soorituse. Suuri vigu ei teinud, kuid pisemaid kogunes mitme minuti jagu. Pidurdamine ja seisakud tulid kasuks, ettevaatlikkus polnud paha. Tõusu tuli 5,3km rajal võtta 250m, aeg 53min. Põhilised Läti ässad jäid selja taha, üks napilt ette (Eriks Udris). Tiit Tali oli 3,5 min kiirem.
Homme lühirada.
Kaarte ei antud, tulemusi veel pole!? (kell on 21:22).
Tulemused
Kaart (suurelt)

Sprint

Sprindirada oli korralik, ehkki oleks võinud keerulisem olla. Loll viga 6-7, otsisin paremalt lagedat (polnud?) ja jooksin hästi nähtavast punktist mööda. Kõvasti. Traditsiooniline 1min viga, head loota pole. Etapp 7-8 polnud ka parim, ehkki tõusu oli parem võtta paremalt poolt (nii tundus).
Tulemused
(peale 6-ndat olin liider)
Graafik


2.päev - lühirada

Peale sprinti oli jooksutunne parem.Ja läks ka hästi, oli kogu aeg põnev ja kõik oli kogu aeg kontrolli all. 8-ndas KP-s juhtisin Tiit tali ees 1.20-ga. Ja siis tuli väike kõrvalekalle vasakule etapil 8-9 (kaotust Tiidule 1.20) ning kaardiõnnetus 9-10. Usaldasin siiani kaarti väga, läbitavus oli hästi peale kantud. Kaardistaja Danis Dubrovskis pidi seda tööd välitööl tegema arvutiga ja GPS-iga. Üldistatud oli ka hästi.

Kuid etapil 9-10 jõudsin tee pealt sihini, mis oli ka tee, kuid kaardilt seda kuidagi välja ei lugenud. Hilisemal analüüsil näidati teiste poolt, et seal on mingi poollageda riba valge peal. Peaaegu võimatu näha. Ja seepärast panin end põhjapoolsesse teekäänakusse paika ning ootasin punkti juba 1,5 horisontaali järel. Kuid punkti polnud. Läksin veel 10m allapoole, kuid rohkem ei julgenud, sest nii all ei saanud punkt olla. Tegelikult olin juba peaaegu punktis, vaid 15 m kõrgemal. Ja tuli viga 4,5min.
Kokku tuli 3,8km rajal võtta kõrgust 240m.

Jäi oodata, mida Igors Buzs teeb, kuid õnneks ei võitnud mind üle 3min ning seetõttu õnnestus baltikatelt saada 3.koht.
SI
Tulemused (kokku)

Tõeline orienteerumisnauding üsnagi eripärasel maastikul.

4 kommentaari:

Raul ütles ...

ilus medal

Anonüümne ütles ...

Geoloog sai TU rektoriks, palju õnne! j.

Anonüümne ütles ...

Kes see Geoloog on?

eduardp ütles ...

Prof Volli Kalm, TÜ kvaternaarigeoloogia õppejõud, kes oli mu 4.kursuse kursusetöö juhendaja.
Eelmisel aastal sõitis Helsingist Tallinna samal laeval Jukola jooksjatega :)