neljapäev, 29. märts 2012

Rogainiaasta

See aasta tuleb üks pikkade jooksude aasta. Eks näis, kuidas tervis vastu peab, ettevaatlik peab olema juba nüüd.

Sel laupäeval jääb jooksmata Tiit Tali korraldatav Otepää-Tartu jooksumaraton. Natuke kahju, jutt jääb kirjutamata. Kuid mõlema sääre lestlihased on tundlikud, mistõttu pikk asfaldijooks võib lõppeda kurvalt. Marathon100.com tegi Taliga lühikese intervjuu, noored panid üles Rein Küttimi laheda intervjuu Tiiduga aastast 1983, kus viimane rääkis, kuidas jooksis Sixteniga trenni mõttes Pärnust Paidesse (80km).

Nüüd plaanidest.
Esimene 24h rogain tuleb Vilniuse lähedal 6.-7.mail, Euroopa MV-l koos Marjega. Tuleb vist palju jooksu, sest läbitavus on hea. Seega üsna valus.

Võimalik, et osalen Läti MV 24h rogainil Valmieras 14.-15. juulil, kuid see pole veel selge, sh kaaslane.

Ja siis see kõige tähtsam - 24h rogaini MM Tšehhis 31.aug-1.sept, koos Marjega. Konkurents tuleb kõigi aegade tugevaim. Meeste põhiklassis on see üsna jõhker.

Pikkade rogainide vahele mahuvad veel Libahundi jälg (6h), Orioni rogain (8h), TAOK rogain (8h). SEB Tartu jooksumaraton jääb sel aastal samuti ära, sest nädal peale Leedu EMi pole seal midagi teha. Nädal peale MMi pole mõtet minna ka Tallinna maratonile.

Seega ei midagi lõbusat. Kui keegi usub, et 24.tunnil on võistlejad sellised nagu kõrvaloleval pildil, siis on nad kõvasti tüssata saanud.


Tegelik pilt on hoopis teine. Kuid viimasel ajal olen hakanud kaameratesse naeratama, sest nii on lihtsalt moes. Kõik peab olema fun, lõbus, üdini positiivne. Naerata, kasvõi läbi pisarate.

On ikka jama. Kestvusala piinadel on hoopis muu võlu.

Fotod on SIIT

1 kommentaar:

Armo ütles ...

Soomes on ka mitmeid häid rogaine: 12. mai Lahtis 12h rogain alternatiiviks Libahundile, 26. mai Mini-RETKI, seekord 8-tunnine ja loomulikult Sawo 8-tunni rogain 3. juunil.