pühapäev, 4. detsember 2011

Parim aeg jooksmiseks...

... oli eile.
Harva on viimasel ajal päikest näha, eelmisel nädalavahetusel oli lausa pime. Pühapäeval oli väljas selline survepesu, et esmakordselt jäi planeeritud jooks tegemata.

Eile ja täna sai kokku üle 3,5h jooksu (täna asfaldil 21km), nädala sees on seega jälle rahulikum. Imelikul kombel ei igatse ei lund ega külma, paar nädalat võiks veel samamoodi olla. Eelmiste talvede lumemürgituse jääknähud. Vist.

Selle aasta hooaeg sai lühidalt kokku võetud viimases "Orienteerujas". Seal on terve rida huvitavaid artikleid: Sixteni pronksine jooks 1991, viimase TAOK rogaini korraldusest, intervjuu Maret Vaheriga ... ja kindlasti suurepärane ja õpetlik artikkel Tarvo Avastelt hooaja analüüsimisest.

Järgmisel hooajal on siis rogaini MM Tšehhis. Täna, registreerimise 4. päeval, on end kirja pannud üle 230(!) tiimi (ca 500 osalejat). Kaminskis-Liepina on juba kirjas, meie veel mitte. Jõuab, sest 2 nädalat on aega.

Maikuus tahaks osaleda rogaini EM-il Vilniuse lähedal. Selleks peab kevadeni jooksulihased vormis hoidma. Heaks harjutuseks saab olema järjekordne Otepää-Tartu jooksumaraton märtsi lõpus.

Hooaeg 2012 kevad ja suured võistlused

15.jaanuar Winter Xdream
11.-12. veebr. SO EMV?
märtsi lõpp Otepää - Tartu jooksumaraton
14.-15. aprill PEKO Kevad
27.-29. aprill Ilves-3
EMV-d
5.-6.mai rogaini EM Leedus
1.-2.sept. rogaini MM Tšehhis

Siia kavasse võib mõndagi muudki sisse sattuda. Näiteks mõni suusamaraton või kogunisti Keila talvetriatlon 28.jaanuaril.


11 kommentaari:

Meelis M. ütles ...

Kahjuks sai see jooksumehe unistuste talv läbi! No õnneks aitab Icebug!

eduardp ütles ...

Kas see oli reklaam? :)
Külmunud maa, 2-3cm lund, 2-3 kraadi külma - vot see on jooksumehe unistus. Nüüd.

Anonüümne ütles ...

Rogaini MMist osavõtu huvi on pigem loiupoolne. Praeguse seisuga, mil kirjas on 570 võistlejat, ei oleks ma liiga kindel, et Karula MMi osavõtjate arv ületatakse. Üllatav seejuures tšehhide endi suhteliselt leige huvi MMil osalemise vastu. Tõenäoliselt saab see olema esimene rogaini tiitlivõistlus, kus korraldajamaa osavõtjaskond ei olegi suurim.

Samas vähemalt MO klassis saab olema väga kõva konkurents, sest kohal on - peaaegu eranditult - kõik viimaste aastate tugevaimad võistkonnad: maailmameistrid 2008 ja 2010, Euroopa meistrid 2009, 2010 ja 2011 aastatest, aga ka 2011 Austraalia, Uus-Meremaa, Venemaa, USA, Ukraina, Läti ja Soome meistrid. Kes keda - saab olema väga põnev võistlus.
Lauri

Anonüümne ütles ...

Eks see huvi ole loiupoolne vast sellest, et vabad kohad loositakse. Siis kannatab jätta registreerimine viimasele hetkele.
TA

Anonüümne ütles ...

Tõsi ta on, et eestlaste kultuurilises "koodis" on jätta asjaajamised viimasele hetkele. Aga ma ei ole liiga kindel, et see kultuuriline kood on universaalne.
Nagu mäletame, siis idanaabrid võtavad kõigepealt järjekorda ja alles siis uurivad "A što dajut?"
Lauri

eduardp ütles ...

Selle jutu peale panime end samuti kirja. Seekord ei jäta viimasele minutile :)
Eestlasi on nimekirjas kuidagi vähe (alla 40?), loodetavasti saab ikka 70 täis. Huvitav näha, kas 24h osalemise nõue mõjutab nii, et 1000 kokku ei saadagi? Peab hakkama veel reegleid ümber tegema?
Üllatav on minu jaoks see, et veteranidest saavad x koha saajad ka eelisjärjekorras edasi: näit MMi XSV 7.koht jt). Sain ise kunagi sellest ettepanekust nii aru, et arvestatakse absoluutarvestuses esimest 10 või 20, kuid mitte segaveteranidest 10 parema tulemust. Lauri, kas siin pole mitte kala sisse tulnud? Hetkel ei saa reegleid ega ajaloolisi e-kirju lugeda.

Anonüümne ütles ...

Eestlasi on seni kirjas 38, lätlasi 71, aga Läti on ikkagi Tšehhile palju lähemal:) Ilmselt massiga me lätlastele vastu ei saa ...
Varasema 24h rogainil osalemise reegel hakkaks reaalselt tööle vaid juhul kui osavõtta soovijaid oleks rohkem kui 1000, kuid seda ei paista praegu kusagilt. Nii et keegi ei peaks selle klausli pärast küll kirja panemata jätma. Pole siiski välistatud, et mõned potentsiaalsed osalejad võib see siiski olla ära pelutanud.
XSV 7.koht eelisjärjekorda ei anna.
Jan Tojnar parandab osalejate nimekirjas sellised asjad ära.
Eelisjärjekorra reegel oli selline, et MMilt 3-10 igast vanuserühmast, kuid mitte rohkem kui 30% vanuserühmas osalejatest.
Lauri

Meelis M. ütles ...

Nädsiis! Nii nagu muutub ilm, muutuvad ka unistused!
Eile õhtul oli Keila terviseradadel juba üks mees suuskadel ja tegi päris tõsist trenni.

Karli ütles ...

MO konkurents tuleb tõesti tore. Chris Forne Tasmaanias olles veel kahtles, et rogaini MM-le tuleb, aga sobilik ajavahe seiklusspordi MM-ga nii puhkamise kui ka ühildamise seisukohast on tema seisukohta ilmselt siis muutnud.

Nicholas Mulder (Uus-Meremaal II koht, Tasmaanias VII) kinnitas, et nemad teevad panuse ainult rogainile.

Karli ütles ...

Rogaini kui võistlusspordi korraldajatele võib ilmselt õnne soovida!

Thsehhi MM-l on nüüdseks MO klassis kirjas ka seiklusspordi MM mitmekordsed medaliomanikud SILVA võistkonnast - A. Prince ja Rydvall (nimede õigekirjaga võin eksida, sest MM-i koduleht lakkas hetk tagasi jälle töötamast).

Konkurents tuleb võistlusele kohane:)

Anonüümne ütles ...

Tõesti, nii tihedat konkurentsi ei ole rogaini MMidel ausalt öeldes kunagi varem olnud. Ainsana on puudu veel eelmise MMi hõbedad Lõuna-Aafrikast, kuid ehk ilmuvad nemadki veel välja.

MMi koduleht, mis on seotud Tšehhi rogainiassotsiatsiooni kodulehega, on teist päeva järjest maas, kuid registreerimisleht toimib, see on MMi peakorraldaja Jan Tojnari klubi saidil:
http://entries.wrc2012.krk-litvinov.cz/
Sealt näeb ka registreerunud võistkondade nimekirja.

Lauri