reede, 27. mai 2011

Võssist ja näljast

Nädalavahetusel siis järjekordselt võsasse - Voosele Suvejooksule. Tundub, et selle aasta o-tegijad selgitataksegi põhiliselt võsas. Tartu Kevad oli osaliselt seal, põhiliselt siiski lumes, Ilves-3 oli võsas, EMV lühirada oli võsas, tavarada tuleb vist veel ägedamas võsas (Põlula).

Aga mulle meeldib. Kui oled vähemalt 1km² võsa kaardistanud, on võsas jooksmine nohu. Kui võsale lisatakse reljeefi, nagu seda on juba juhtunud ja tuleb edaspidigi, siis on ju lausa huvitav. Niiet, ootan homset võistlust ja duelli Tiiduga. Maastik soosib igal juhul teda.

Simpsoni lehelt leidsin väga hea Tom Waits'i loo, mida polnud varem kuulnud. Sobib hästi võsas raiumiseks. Tundub, et Waits karjub vahepeal: "Ma ei saa, ma ei saa", kuid loeb siis "dva, tri, tšetõre" ja paneb edasi.




APEXi tegijatele, kes praegu veel rajal, sobiks see lugu samuti. No mingil hetkel tõesti enam ei saa, kuid kui haigus või vigastus ei takistaks, küll siis kuidagi ikka saab. Ja mitte halvasti.

Kahjuks on tervisehäda ACE Logistics Salomoni tiimi rajalt maha võtnud. Eensaared kahekesi jätkavad, vist, sest narr oleks uhkeid vaateid pakkuvaid harjatraaverseid ja võimsaid kaljusid mitte läbida. Ilm on ka paranemas.

Kuid ühte asja imestan küll - need inimesed peavad ikka hullult näljased olema, et nõnda asju teevad. Ühel oli seljaoperatsioon alles märtsi alguses, arstid ei lubaks veel pikalt jalgrattagagi sõita... Teisel oli sada pingelist asja, sh (tipp)võistlus vahetult enne 5-päevast masot, kolmas on töö- ja spordielu intensiivsest segust nii segi, et ronib paar päeva enne ränkrasket võistlust 4100m-le :) Värskele ja puhanud organismile on see nohu, kuid järgnev mõju...? Neljas oli vist juba enne starti natuke tervisega hädas, kuid mida sa ikka teed.

2 nädalat puhkust enne 5-päevast masot oleks elementaarne. Ja peale seda samapalju veel. Kuid kohe-kohe on tulemas järgmine pikk seiklus ja minema peab.
Peab ikka nälg olema.
.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Spordimees sõitis 10 päeva peale oppi rattaga, kui ma õigesti mäletan

Anonüümne ütles ...

ACE LS-team - CP38 - arrived by train:)
Meenuta, palju Sa ise enne ja pärast tõsist matka puhkasid? Ok, asjad pole koormuselt päris võrreldavad, aga tavaliselt oli minek eksamite ja õlle pealt, ei mingit puhkust.
Duell Tiiduga - optimist oled ... Duell on kahevõitlus, teil sääl hulgi kõvu vanamehi, H.Tarandi näiteks, eelmise aasta O-Ringeni H50 kolmas mees.
RR

eduardp ütles ...

RR, matk on ikka hoopis midagi muud, seal võid isegi "haige peaga" panna. Kuid matkadelgi on tehtud rumalusi, kus esimesel päeval pannakse uljalt, mille järel on olukord mitu päeva üsna niru (just kõrgemal mägedes). Mõnikord ei taastuta matka lõpuni.

Ah et O-Ringeni 3.! arvan, et kui suudan Tiiduga enam-vähem võrdselt kulgeda, siis on kõik võimalik.

Paar aastat tagasi käisin samuti diski prolapsi operatsioonil. 16.päeval peale oppi olin suusatanud 9 päeva, neist 5-6 korda võiks isegi korralikuks trenniks nimetada. Ainult kukkuda ei tohtinud. Kuid joosta ei saanud ligi kuu. Rattasõidu mõju ei tea, kuid arvan, et rattaasend pole taastumiseks hea. Ettevaatlik tuli pikka aega olla, seiklussport külmetamiste ja muuga oleks olnud ikka väga kahtlane tegevus.