pühapäev, 15. mai 2011

Tehniline EMV Piigandis

Kauaoodatud lühirada. Kõik tegijad olid kohal ja M45 ning M50 samal rajal. Seega sai end võrrelda 43 mehega ehkki medaleid jagati eraldi.
Medal oli eesmärk.

Võistlus

Ilmselt juhus, kuid üsna sageli satub mulle stardiprotokollis ette Raul Olesk. Tavaliselt saan ta veatu jooksuga üsna kiiresti kätte, kuid sellega ilus sooritus katkeb.
Just nii juhtus ka laupäeval.

Algus läks kenasti ja 5.punktis juhtisin Tiit Tali ees. Siis sain Rauli kätte ja kohe ca 30 sek viga. See oli väike hoiatus. Kiiruga eest ära, kuid üldse ei näinud kahel pool asuvaid teid. Panin otse läbi võsa, kuid sellega kaotasin kõvasti aega ja tee peal oli Rauli selg jälle 20m ees. Kiiresti mööda ja 7. punktis olin juba üksi. Seejärel hoidsin tumerohelisest paremale, kuid kaldusin liialt ära. Poollageda nurgas sain end paika, ehkki päris 100% polnud kindel, olin liiga palju ära kaldunud. Rohkem poollagedaid aga läheduses polnud.

Korrektuur tagasi, kuid maastik oli ühtlane mittemidagiütlev soo ja asi hakkas kontrolli alt väljuma. Õnneks tuli Raul risti tee peale ette, oli just kaardisse saanud ja tema liikumist ära kasutades tuli ka punkt. Viga üle 2min, läks veel hästi. Edasi natuke kõhklev minek 9-ndasse (tundus liiga kaugel) ja väike lisakaar 12-ndasse.

Ja siis vajutasin. Parim etapiaeg 13-ndasse ja finišisirge 18 sekundiga. Meeste eliidi esikolmikul oli finišisirge samuti 18 sek, mõni mees sai sekundi kiiremini. Seega arenguruumi on :)

Lõpp hea, kõik hea. Tuli III koht, ehkki kaotust Tiit Talile üle 5min (!). Üks mees lihtsalt oskab... ja jõuab.

Tulemused

Õhtu Mooste Viinavabrikus

ehk Sipsa 5-tärnilises lossis. Õhtuprogrammis saun, presidendi ja peakorraldaja aukirja üleandmine Jüriöö-ürituse abilistele (st kõigile), Andruse 50. juubeli pidulik söömaaeg ja Eurovisioon mitmelt ekraanilt. Magama kell 2.00, üleval kell 5.00. Süda tegi tuk-tuk-tuk. Kuid stardini oli õnneks veel aega.


KÜSIMUS: Millest on tehtud klaaslühter ja mitu "sedasamust" seal on? Lubatud viga 10%









Põhiklassi teade
Juba õhtul oli selge, et hobuste võiduajamiseks ei lähe. Head veini ei saa ju joomata jätta.
Eesmärgiks oli rahulikult ja ühtlaselt rada läbida, tunda mõnu orienteerumisest. Seda mõnu sai piisavalt, ehkki mõnu oleks olnud suurem, kui üks suur viga oleks tegemata jäänud.

I vahetus. Start. Alustasin rahulikult ja peale poollagedal tehtud jänesehaaki kulgesin kindlalt viimasel kohal. Esimene punkt oli lihtne. Kuid mitte mulle, sest kõik eesolijad läksid kuhugi mujale. See kiskus ka mind paremale ja oligi 2-minutiline veake käes. Edasi rahulikult ja jumala üksi.

Mingil hetkel hakkas kaaslasi kogunema ja 4-sse punkti liikusime juba viiekesi. Uku-Laur võttis punkti esimesena ja siirdus oma 5-sse hajutusse. Meie kolm (+ Argo Loo JOKA IV-st ja Oliver Jõgeva Kobras II-st) liikusime aga sihikindlalt orbiidile. Kõik läksid punkti ründama liiga vara, piki vale pätsikest. Tulemuseks oli pikk mõttetu tiirutamine mõttetus võsas. Argo kaardistas piirkonda laiemalt ning kui mina otsustasin paikasaamiseks tagasi eelmisse punkti minna, siirdus tema kurat-teab-veel-kuhu. Paika sain end 3. punktis. Tagasiteel 5.-sse möödusin noorest koprapoisist, kes ei teadnud ikka veel oma asukohta, kuid minu järel jõudis õnnelikult 5.-sse. Sealtpeale olime temaga sageli koos, jooks oli tal kiirem, kuid teevalikud viletsamad.

11.punkti asukohta ei suutnud ma kaardilt välja lugeda - 1:15 000 oli selles kohas väga kribu. Küsisin noorema mehe käest, et kas punkt on mäe tipus või all orus, kuid ta ei osanud vastata. Ronisime mäe otsa, seal aga selgus, et oli ikkagi all. Väike viga. Edasi läks kõik kenasti ja kui see 5-nda punktiga tehtud 7 min maha võtta, oleks vägagi OK jooks olnud. Pulss vist üle 140 ei läinud ja kontakt kaardiga oli kogu aeg olemas. Rada oli huvitav.

Teised olid vist natuke pettunud, et kaotust liiga palju tuli, kuid mulle polnud sportlik tulemus sel päeval üldse oluline. Mati ja Meelis tegid enam-vähem normaalsed jooksud ja 23.koht oli reaalsus.

Tulemused

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Raske on seda lühirada tehniliseks pidada. Milline maastikuosa või punkt oli tehniline? Muidugi oli võimalik viga teha, kuid vigade põhjuseks ei olnud kindlasti maastiku ega raja tehnilisus. Oli parasjagu 3 teevalikuetappi: 4-5 kas teepõrkega või otse mööda kõlvikupiire; 7-8 kas põhjapoolt sood mööda pätse, lõunapoolt mööda sooserva või otse; ka 11-12 oli võimalik valida veidi erinevaid trajektoore. Teevalikud on aga sellisel maastikul üsna loterii. Kaardi järgi ole võimalik ennustada paremat läbitavust. Rägasse on võimalik takerduda ka valge metsa all, samas mõni roheline võib olla üsna hästi läbitav. Sellisel maastikul on vaja ainult toorest jõudu, et igasugusest rägast lihtsalt räigelt läbi joosta. Aga muidu tore maastik. Paremaid pole meile paraku antud.
Lauri

Anonüümne ütles ...

Olen ka arvamusel, et rada oli pigem tehniliselt lihtne. 2,8,9 olid orienteerumis punktid ülejäänud rada nagu päevakul. Laevuke

eduardp ütles ...

Arvestasin tehnilisuse juures ka järgmise päeva teaterada. Minu jaoks on võsas suuna hoidmine raske, eriti, kui reljeef kipub ujuma. Muutun ebakindlaks ja kiirus kukub. Ja vead on kerged tulema. Läbitavus oli kehvem kui kaardilt paistab, kuid see oli nn lumemurru tulemus. Lumemurd tekitab kõva muutust just valges metsas, sest seal annab puid ja oksi paremini maha painutada.
Tiit Tali ütles, et see oli nöörirada, Marje ei saanud kummalgi päeval maastiku ja kaardiga sõbraks. Igal juhul oli jooks tehnilisem kui suurte vormide vahel kihutamine. Ja vigu tehti tublisti, sh ka eliidi poolt.

Anonüümne ütles ...

Pakun, et kroonlühter on tehtud viinapitsidest. Ehk on neid seal tükki-500. Laevuke

Anonüümne ütles ...

Ei 500 on vähe, pigem ikka 1000. Laevuke

eduardp ütles ...

Viinapitsid on õige, kuid arv ei mahu piiride sisse.

Anonüümne ütles ...

Läbi 1000 pitsi näen ebakindlaid rajavalikuid. Iga etapp tundub juhusena ja lased end mõjutada välistelt teguritelt, näiteks kaasvõistlejad. Joosta jaksad, ära eales mõtle liikmisele. Vali etapp ja teosta, ära jookse umbluu.
Ott

eduardp ütles ...

Pitside arv on 786. Seega kokku 1 punkt.
Ott, häirivaid tegureid jääb iga aastaga vähemaks, ähmastub nägemine ja nüristuvad muud meeled.

Anonüümne ütles ...

Ära aja pada, minu meelest oled orienteerumise esimesed sammud alles ületanud:)

Anonüümne ütles ...

Ets, kirjuta oma kalapüügikogemustest!

Kirti

eduardp ütles ...

Oi kui huvitav soov! Esimesel võimalusel kirjutan :)