laupäev, 12. veebruar 2011

Holstre-Polli EMV. 1.päev

Hommikul Jaanus Rehaga Keilast Viljandimaale suusaorienteerumise eestikatele. Kaks vana kanget, vaidlemist rohkem kui kahele sobilik. Justnagu Otiga interneti avarustes :)

Hommikul oli imeilus ilm, külma ca 10 kraadi, päike. Juba stardis oli oodata suurepärast võistlust, finišeerunud kirusid hooletut kaardilugemist suurel poollagedal, kus radasid oli nagu kärbseid s.. peal. Samuti pidid lõikamised läbi metsa halvasti lõppema, nii peakorraldaja Raivo Rõõm väitis.

Algusel polnud vigagi, ehkki kohe teisega tegin väikse kaare. Keerasin liiga vara vasakule ja lähenesid punktile etteplaneeritust teiselt poolt. Programm oli sees ja järgmise panin otse edasi, tegelikult pidin aga tagasi minema. Poole mäe peale ronisin ära.

Metsa vahel anti ka üks suusalõhkumise laskumine. Pidurdasin hoolikalt, isegi seisin. Reha lõhkus seal kepi.
Poollagedad olid vahvad, kaardilugemine võttis parasjagu aega: otse, vasakule, otse, paremale, väike vasak ja parem. Punkt. Tegelikult tuli 8.punkt natuke varem ette ja ma ei hakanud isegi numbrit vaatama. Missest, et Poopuu Paul sättis end seal samal hetkel komposteerima. Hiljem selgus, et just see punkt oli tal puudu??

Tõnu Tänav tuli nagu rakett ja kadus ka. Teel üheksandasse oli temast ka natuke abi.
Sussanini lõige sai tehtud etapil 12-13. Läksin punktist otse ja sattusin vasakule poole sügavat orgu. Kuna liigseid ringe ja tõuse ei tahtnud võtta, siis üritasin minna otse läbi metsa sellest orust läbi. Ojast sain üle piki jämedat puud, teisel kaldal võtsin aeglaselt kõrgust, kuni jõudsin punkti lähedale. Ehh, mööda suusarada oleks olnud lust ja lillepidu. Kaotust 2 minutit.

Tulemus polnudki kõige hullem: 9.koht, eestlastest 5. Homme läheb andmiseks.
Tulemused

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ega pole mõtet vaielda jah, kui ise pole süsteemis sees olnud:)
See pole mägimatkamine, et kogud raha ja teed mis tahad või tegelt ega sealgi sigu kampa võeta:)

marje ütles ...

See ju nii "Etsilik" - otse!!! Harva küll kui suusaorienteerumises suuskadeta lõiked ära tasuvad, eriti praeguse paksu lumega! Aga kui ei proovi....

Anonüümne ütles ...

KP=13 - max 1,5 min ikka, kui etapiaegu vaadata ... ja medalit poleks ikka saanud ...
RR
p.s. katsetasin täna eelviimasesse sama lõiget, aga mitte läbi oja, vaid piki nõlva - vaheaegu vaadates vist polnudki aeglasem, kui vasakult üle mäe minnes.

eduardp ütles ...

Marje, suuski ma seekord jalast ära ei võtnud. Paluküla õpetlik lõikekogemus oli juba olemas.

RR, jah, 2 min oli natuke üle pakutud. Ehkki tundus, et matkasin seal terve igaviku. Tegin uudishimust ka teisel päeval lõike, samuti mööda vasakut nõlva. Suuskadest oli natuke kahju :(

(kuna võtsin kaasa N45 kaardi, siis 1.päeva rada ei saa hetkel peale kanda).