pühapäev, 7. november 2010

Keskmine blogija

Tippides oma nime SlideShare ehk slaidiettekannete veebisaidi otsingusse, sattusin juhuslikult huvitavale ettekandele - Toomas Toots "Sotsiaalmeedia statistikast". Seal oli välja toodud keskmine Eesti blogija, kelleks on 20-aastane naisterahvas, nimega Triin. Kokku oli analüüsitud 5080 blogijat, ajavahemikul 10.-16.mai 2010.

Ehkki olen nimekirjas selliste meeste nagu Edgar Savisaar ja Edward Lucas vahel, on meiesuguste vanade pässide osakaal blogimaailmas ikka üsna tühine, ei mahu graafikulegi. Nimetatud leheküljelt olid vanameestest tuttavad nimed veel Eiki Nestor ning mäeinsener Enno Reinsalu. Kuna meiesugustel on suurem osa elust juba seljataga, siis ise hüppan aeg-ajalt lapsepõlve ning noorusaega. Seal läbielatu on osa tänasest päevast ning homsestki.

Mulle blogiideoloogia meeldib. Teed veebi oma väikese toa, aega-ajalt sisustad ja kujundad, teed seda mõnuga natuke lohakalt. Ootad sõbralikke külalisi, ootad huvitavaid mõtteid ja vihjeid. Pole paha, kui midagi valesti ütled, siis tuleb pea alati kommentaare. Kommentaarid meeldivad, seepärast lisan neid ka ise aeg-ajalt teistesse blogidesse. Kuid hoian end tagasi, miskipärast tundub, et kommentaarid pole igal pool oodatud. Eriti, kui neile ei reageerita. Ei taha olla liiga pealetükkiv ja igal pool nähtav (enamus eestlasi mõtleb vist nii?).

Facebook'i osas olen üsna ettevaatlik. Kõik on liialt avalik-avatud, mistõttu olen hoidunud sinna kommentaare jm lisamast. Veel pole ühtegi sõbrakutset teinud. Mida suurem on seltskond, seda tühisemaks ja lühilauselisemaks asi läheb. Usun, et keskmise kommentaari pikkus Facebookis on 3-4 sõna. Tõsi, aeg-ajalt leiab sealt "sõprade" ja "sõprade" "sõprade" huvitavaid linke ja see on muidugi väärtus. Seepärast olen tänulik neile tuttavaile, kes on mind "sõbraks" soovinud.


Ja veel. Noorem tütar (12) hakkas blogima. Nüüd ma vähemalt tean, millega ta tegeleb :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"Kuna meiesugustel on suurem osa elust juba seljataga..." - jutt või asi, pool ju veel ees:)
RR

eduardp ütles ...

Sa unustasid vist öelda, et parem osa elust...
Ok, kuidagi peab ju põhjendama neid tagasivaateid noorusaega :)