reede, 10. september 2010

Pikast rajast ja maratonist

Ootan homset EMV pikka rada põnevusega, sest rada on paraja pikkusega ning orienteerumine tõotab tulla huvitav. Kõik M50 klassi tegijad (Reha, Kaljur, Tali, Rooni, Toomas, Talver jt) on kohal ning loodetavasti oma parimas vormis.

Tegelikult oli tahtmine joosta SEBi maratoni, sest kevadine jooks ajas hamba verele. Nii mõnigi orienteeruja on valinud pika raja asemel maratoni (Erkki Aadli, Erik Aibast, Silver Eensaar, Marek Nõmm, Ilmar Kink, Raivo Pellja, Meelis Mälter, Tarmo Siimsaare...), vähemalt üks mees - Maido Kaljur- on selline, kes jookseb nii pikka rada, kui järgmisel päeval maratoni. Vot sellised mehed on M50 klassis! Ja neile tahetakse anda 11km-ne rada :)

Hämmastav on see, et maratonile on registreerunud 1125 (!!) jooksjat. Täitsa lõpp! Mis on juhtunud? Kui palju neist katkestab?
Kaldun arvama, et üsnagi märkimisväärne osa. Sest maraton ei ole 2x21km, nagu näiteks poolmaraton on 2x10km. Maraton on midagi muud, mingil hetkel algab üsna valus rasvade põletamine, mida kõik üle ei ela...

Eile kohtasin Keila Selveris "konkurent" Vennikast, kes läheb maratoni rahulikult jooksma. Sest 2 nädala pärast on Spartathlon, mis pole seekord tema jaoks äärmuslik pingutus, kuna jookseb koos naise ja tütrega. Selline perekond on ikka üsna haruldane, eriti Spartathlonis, kus tuleb 30-kraadises kuumuses läbida 246km .

Elame-näeme.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ja nende 1125 hulgas on Eestist 982 jooksjat.
TA

Anonüümne ütles ...

Kaljurit oli tänasel Saue Õhtujooksul ka näha.

IV

Anonüümne ütles ...

http://www.youtube.com/watch?v=5R_HIcE_TIE

eduardp ütles ...

Maido Kaljur 3:28.14 (!)
Ülikõva tulemus peale EMV pika raja võitu.

Anonüümne ütles ...

60 katkestajat pole selle massi juures palju.
TA

eduardp ütles ...

Veelgi vähem!
Peab vist samuti mõtlema järgmise aasta Tallinna maratoni peale. Kahjuks võib EMV pikk rada selle jooksuga samale nädalavahetusele sattuda, sest Tartu rattaralliga ei taheta o-võistlust kokku viia.
Aga kevadine Otepää maraton poleks samuti paha (kui tervist ja vormi on, muidugi).