pühapäev, 31. oktoober 2021

Koondarvestuse nimel ja muidu ka. XT Talverogain Maardus

Aastaajad on üritustel üsna sassis, Winter Xdream oli maikuus, XT Talverogain eile Maardus. Hea, et koroona tõttu saab veel võistlusi korraldada, olgu see kasvõi vaktsiinitõendi ja maskiga. Reedesele siseorienteerumisele Rahvusraamatukogus jätsin teadlikult minemata ja seda liigsete kontaktide ärahoidmise pärast. Maari Idnurm teeb fantastilist tööd põnevate kohtade leidmise ja ürituste korraldamisega, kuid ettevaatus siiski ennekõike.

4h rogain toimus vabas õhus (kaart vasakul), kus nakatumis- või nakatamisoht oli väike. Ja ega niisama ei viitsigi enam jooksma minna, nädalavahetuse pikem ots katab pea nädalase liikumisvajaduse ära. Koeraga jalutamine sinna juurde. 

Maardu-Kallavere fosforiidikarjäärid-Pilpaküla ja ka Muuga aedlinn on tuttavad kohad, siin ja seal meenuvad varasemad seiklused.

Kõige sarnasem üritus eilse rogainiga oli Marjega tehtud Libahundi seiklusrogain 2016. aastal, kus KP48 oli erilises kloaagis, köieülesanne lootusetu üritus ja kiirabi kihutamas KP45 ning 49 vahel halb enne.


Näärilaksul 2013 otsisime Matiga öösel ühte punkti (KP38) mitmest kohast, kuid saime hakkama veel üsna väikese veaga. Kolmas liige Raivo Erik väsis meid rataste juures ootamast ja tuli samuti punktipiirkonda. Kaart selle koha peal oli Eensaarte seikluse vääriline.


Kallavere karjäärist tuli rattaga läbi sõita  ka legendaarsel Jõelähtme Xdream-il 2014. Põhilised seiklused toimusid siis mujal - pimedas Jõelähtme võssis ja Ülgase koobastes.

Karjääri kanaleid nägi Jäärogainil 2014 - esimesel selletaolisel Eestis. 

Nüüdki näitasin kaaslasele Aleksander Pritsikule ehk Sassile kohta (eile KP91 juures, jääl 38 ja 54 vahel), kus Matiga peale teeületust jälle uisud jalga panime ja Mati selili lendas. Kes vaatab pildil tagasi?

Kõik on meeles nagu oleks toimunud eile. Nende seikluste hea külg ongi see, et enamus olukordi, maastikke, tundeid jm jääb väga hästi meelde. See pikendab juba elatud elu, sest muljeid/emotsioone/mälestusi koguneb palju. Igal siintoodud kaardipildil on oma lugu mälus. 

XT Talverogain

Kõige eelneva pagasiga (+ mitmed o-päevakud Võerdlas) asusime Sassiga starti, kaitsmaks eelkõige XT sarja koondarvestuse liidrikohta VV55HH klassis. VV tähendab  "Visad Vanurid", H tähenduse võib igaüks ise ära arvata (vastavalt rikutuse tasemele). 

Olime Sassiga esimest korda ühes tiimis ja võib öelda, et klappisime kenasti. Kiiret planeerimisülesannet mõistsime sarnaselt, st jätsime välja igava ja pikkade punktivahedega lääneosa - Muuga aedlinna. Selleks, et lõpus punktide puudusse mitte jääda, alustasime põhja poolt ja sealt liikusime kaardi idaosa kaudu Kallavere rekultiveeritud karjäärialale. Kõik läks kenasti, sahmerdasime üsna pikalt siin ja sealpool kanaleid, kus punktid olid asetatud kanali keskkohtadesse. Mõned väiksemad vead tulid ka, samas lõpus riskiga võetud KP84 tasus küllaga ära, sest jõudsime finišisse 25 sek enne kontrollaega. 

Olime lõpuspurdi tõttu finišis väsinud, kuid sooritusega rahul (160 punkti). Samas, kui hakkasime teiste punkte küsima, kasvas pettumus. Miks tuli neid ikkagi nii vähe, sest liikusime omast arust üsna normaalselt? Ise kahtlesin 76 vajaduses, kuid Sass tahtis ära võtta. Sama 33-ga, mida ei läinud võtma isegi esikohatiim. Edasi-tagasi jooks oli seal aga üsna kiire ja valutu. Parema plaani tegemine võtaks ka kodus laua taga palju aega, XT-l antakse selleks vaid 10 minutit. Mina nii kiirelt ei oska ja seetõttu on pea kõik XT rogainid aia taha läinud. Vist ainult Vitipalu õnnestus.

Algusosas konkureerisime Lauri Valdmaa tiimiga (Täiega Rappa Rabahundid; kõrval on nende pilt). Nad olid küll natuke kiiremad, meie aga otsemad. Kuid etapil 75-85 panime otsejooksul rajast üle nii, et ei saanud viimasest arugi ning rohkem konkurente ei näinud. Alles lõpus, enne 84, tulid nad vastu, kus liikusid piisava ajavaruga finiši poole. Nemad said kokku 4 punkti rohkem.

Saime üldarvestuses 20. koha, läbisime 28,7 km. Kaardi lääneosa linnatänavatel oleksime kilomeetreid ilmselt rohkem kogunud.



Koondarvestuses rebimiseks ei läinud, sest kõvad konkurendid Tali-Kaljur polnud võistkonnana kohal. Nii jäid nad 2 etapiga Käärd-Rokko järel kolmandaks (arvesse läks 3 etappi).

Pildid: Andres Talver (stardis, metsas) ja Tarvo Jõeste (pjedestaal)

5 kommentaari:

Raul ütles ...

ülikõva - 4 tunniga 40 km

eduardp ütles ...

Mis 40?

Anonüümne ütles ...

Tulemuste rajapilt näitab tegelikust linnulennulisest ca 2x rohkem ...

eduardp ütles ...

Mingi mõõtkava jama on tulemuste juures, sest km ajad on ikka pöörased. Seda ka väljatrükitud lehekesel.

Anonüümne ütles ...

Nii on - me jalutasime-lonkasime selle järgi esimesse punni 6 min/km jne.
Ja läbitud maa linnulennult oli minu mõõtmise järgi meil 12-13 km, mitte 24,5 :D

RR