neljapäev, 8. aprill 2021

D-terminal ja liikluseeskirjad

Täna sattusin peale uudisele, et Tallinna Sadama D-terminali ümbrus ehitatakse täielikult ümber.

Ja siis meenus paari aasta tagune juhtum, kui kogesin D-terminali esise ala liiklusskeemi muudatust ja kontrollisin oma liikluseeskirjade tundmist.

Nimelt pidin laevalt saabuvale Georgile autoga vastu minema. Aega oli natuke üle, tegin tiiru Norde Centrumis ja piisava ajavaruga sõitsin sadama poole. 

Enne parkla esist ringteed helises telefon. Võtsin toru. Georg ütles, et laev saabus varem ja ta on kohal. Olen ennegi seal autoga sadamas käinud - keerad peale ristmikku paremale ja teed väikese peatuse sadamahoone ees. 

Kuid, tutkit brat. Keelumärk oli ees ja mitte ainult seal. Esimese hooga ei osanud enam kuhugi sõita ja keerasin keelumärgi alt sisse ja parkisin teise keelumärgi taha bussidele ettenähtud parkimisplatsile.  Peatusin vaid selleks, et rahulikult ringi vaadata ja mõelda, kuidas edasi toimetada.

Ei läinud aga kahte minutitki, kui kõrvale sõitis vilkuritega politseiauto. Paha lugu, hüppasin uksest välja, et vastutulelikkust näidata. 

Politsei: "Peatatud autost ei tohi väljuda!"

No nii, ronisin autosse tagasi ja avatud aknast ulatasin politseile oma ID kaardi. Samal ajal hüppas rõõmsalt autosse Georg. "Ahoi!"

Politsei: "Politsei poolt peatatud autosse ei tohi võõrad isikud siseneda!"

Vabandasin, et noormees tuli just laevalt ja ei saanud olukorrast aru. Jäi siiski autosse istuma.

Politsei: "Miks te mobiiliga sõidu ajal rääkisite? Kus te elate?"

"Keilas. Tõesti võtsin telefoni vastu ja ütlesin paar sõna".

Politsei võttis mu dokumendi: "Me anname teile ise teada" ja lahkus oma auto juurde.

No nii, vaatasin Georgile otsa ja saime mõlemad nii aru, et nüüd võib ära sõita. Et nad annavad siis ise teada, kui vaja.

Panin autol käigu sisse ja sõitsin minema. 

Kolmekümne meetri järel lõi pähe, et andsin neile oma ID-kaardi ja seda on mul ju vaja. Ei jõudnud mõtet lõpunigi mõelda kui selja taga oli juba vilkuritega politseiauto.

Tulede vilkudes tegime politseiga parklale tiiru peale, peatusin vana koha juures.

Politsei: "Kuhu te omast arust sõidate?"

...

Mõistlikud politseinikud olid. Trahvi sain, kuid mitte 6 liikluseeskirja rikkumise eest.

Foto: https://fotoladu.maaamet.ee/


3 kommentaari:

Kaur ütles ...

Kümmekond aastat tagasi läksin samasse D-terminali, aga mitte laevale vastu, vaid lapsega arsti juurde. Seal on sadama Medicum. Imestasin, et kusagil ei saa nagu parkida ja üldse on kõik liiklusmärke tihedalt täis. Aga siis leidsin Medicumi maja taga parkimisvõimaluse ja suisa tasuta.

Jõudsin lapsega ümber maja ja uksest sisse, kui ärevil tütarlaps registratuuri letist hõikas - kas teie parkisite maja taha? Jookske, saate auto veel kätte! Segaduses jätsin lapse neiu hoole alla, tormasin auto juurde. Tõesti, sellele hakati just puksiiri taha panema. Põhjendus - siin ei tohi üldse parkida, ei tasuta ega ilma!

Parkisin kuhugi kaugele, läksin tagasi, tänasin tütarlast ja kõik laabus. Too aga ütles, et pole tänu väärt ja neil tavaline lugu ja "vanad kliendid" kõik teavad, kus ja kuidas parkida, aga uued lähevad tihti alt...

Pärast sõbrad rääkisid, et seal on meelega segased märgid ja sisuliselt parkimis-maffia. Põhimõtteliselt mõeldud välismaalaste lüpsmiseks. Et puksiir valvab kogu aeg nurga taga. Nii kui keegi pargib, viiakse auto hetkega minema. Kui siis välismaalane naaseb ja oma autot ei leia ja parajast paanikas on, ilmub välja teine osaline. Taksojuht, kes "kogemata juhtus nägema", kuhu auto viidi. Ja kes on nõus hädas välismaalaega sellele siis järele kihutama. Soolase summa eest muidugi...

Ei tea, kas see teooria õige on. Aga sealsete märkide segadust on ka teised sõbrad kinnitanud. Kunagi - nüüd peaks kõik enam-vähem korras olema. Ja puksiir tõesti passis nurga taga.

eduardp ütles ...

Ha-haa!

Anonüümne ütles ...

Kui seal harva käia, siis võib küll iga kord leida uusi keelumärke ja muudetud parkimiskorraldust. Ise olen kasutanud seda varianti, et jätnud auto Norde Centrumi parklasse ja sealt jala läinud.
TA