laupäev, 26. september 2020

Suunto Games Lindoral

Lindora on kahtlemata üks atraktiivsemaid võistluskeskusi, eriti veel päikese ja +23 soojakraadiga. Ja seda septembri lõpus! Mulle meeldivad Lindora kaardil ka hea läbitavuse ja nähtavusega suured reljeefivormid. Tõsi, füüsiline vorm peab hea olema, sest tõusud on kõrged ja rajameistrid kasutavad seda mõnuga ära.

Füüsiline vorm on selline, et võib orienteerumist nautida, kuid kaugel parematest päevadest. Teipisin oma vasaku jala valusa ahhilka kõvasti kinni ja lootsin teha normaalse soorituse. No pole ju sellel maastikul midagi keerulist, et hakkama ei saaks.

Ometi oli kummaline tulemustest näha, kui palju orienteerujaid siin kõvasti viga tegid. Kus kohast küll need vead tulevad, no ei saa aru. Aga tulevad ja tulid tänagi.

Algus läks kenasti, juba teises punktis sain 2 min varem startinud Raul Oleski kätte. Raul veel mainis, et oled jälle jooksuvõime tagasi saanud. Rohkem teda ei näinud. KP5-s olin kolmanda ajaga, kaotus väga heas vormis olevale kuivetunud Mart Külvikule 2 min.

Ja siis juhtus. Etappi 5-6 hakkasin miskipärast lahendama paremalt kaarega, et mitte kõrgust kaotada. Siis läks kaart 90 kraadi valesti ette ja liikusin hoopis põhja suunas. Kui vea avastasin, tegin paranduse valele poole ja jõudsin teele, kus kohe kuidagi poleks tohtinud olla. Õnneks jooksis varem startinud Maido Kaljur etappi 8-9 ja ütles, et siin ma küll olema ei peaks. Näitas asukohta, mille järel võtsin uuesti ära KP5(!). Ring KP5-st KP5-ni võttis aega 8,5 minutit. Järgnev etapp 5-6 läks kenasti - kolmanda ajaga (3:18). Teevalik erines 1. katsest totaalselt - läksin otse ja probleemi polnud.

2 minutit kaotust tulid etappidel 10-11 ja 11-12. Viimase juures oli suunaviga jälle täielik müstika ja kui raja peale jõudsin, et tahtnud seda esialgu uskuda. Samas teisi samasuunalisi radu rohkem läheduses polnud.

Ülejäänud oli enam-vähem, kuid 12-13 min jämedaid vigu on ikka paljuvõitu. Kaotasin ka Raulile.

Tulemused (1. päev)

Nüüd on ahhilkaga kehvad lood ja tõenäoliselt ei saa vähemalt paar nädalat joosta. Seetõttu saab homme rohkem asjalike toimetustega tegeleda - maamajas suurt tuba remontida. 

Ja kuna ilmad on veel ilusad, peab järves ujumas käima.



4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ka minul oli seal piirkonnas arusaamatu 90 kraadine ärakaldumine. Teie raja 8-9 etappi läbides avastasin end teie 6. punkti juures teel... Meteoriidid maa all?
Priit

Ellen ütles ...

Mul samas piirkonnas sarnane probleem. Raskused kaardi orienteerimisega, süüdi pean kaardiserval olevat kolme küliliasendis R lahtrit.

eduardp ütles ...

Kusagil mängis minu kompass ka, huvitav oleks kontrollida. Hetkel arvan siiski, et vead tulevad kõrvade vahelt.

Andres ütles ...

Tervist!
Ma tegin 8-9 vale teevaliku ning teevariandi asemel valisin otse mööda reljeefi mineku. Rajalt mida mööda olin läinud ka 6. kp-sse võtsin tõusu põhja suunas jõudsin sihini ja siis mingi valemiga kaldusin 6. kp-st loodesse jäävale rajale. Ei teagi miks ma seda rada pidi üldse aheliku otsast alla kihutasin kui punkti poole viiv oli ju mäe otsas...
Mart sealtkandi meha, ehk uurib asja :-))
11-12 mul sama teema mis sinulgi.

Andres