pühapäev, 29. september 2019

Rosma sillad

Laupäevaks pakuti igasuguseid üritusi, millest oleksin tahtnud osa võtta - EE pinksiturniir Rakveres, Bike Xdream Harju-Ristis, Künnapi alpinistide kokkutulek Piiritsoonis. Eelistasin siiski peale pikemat välislähetust sõita maale Lõuna-Eestisse ja kuna tuli o-listi teade Põlva lahtiste MV registreerimisaja pikendamisest, siis sobis see jooks ka minu plaanidega.

Esialgu regasin end M21 rajale seetõttu, et enne nädala pärast toimuvat TAOKi rogaini võimalikult pikk ots teha. Siiski polnud rajapikkuste vahe M45 ja M35-ga suur ja põnevuse huvides startisin M45-s, konkurendiks ka omaklassimees Antti Roose.

Enne starti oli jalg Türgi mäejooksudest väga hea, samas polnud ammu kiiremaid liigutusi teinud ja ka orienteerumas käinud. Rosma kaart oli kohalikele vendadele tuttav plats, kus üheks oluliseks orienteerumisobjektiks oli jõgi, õigemini sillad üle jõe.

Nii ka eile. Väike pidurdus esimese punktiga ja kõhklusehetk 2. punkti juures võttis küll sekundeid, kuid esimene natuke suurem viga tuli esimese silla asukohaga. Nimelt jooksin 2. punktist vale suunaga alla ja sattusin liiga paremale ühe punkti juurde, kus Teele näitas asukohta. Ligi 50 sek viga.

Edasi oli kõik OK. Etapil 5-6 läksin ringijooksule ja vist kaotasin natuke ajaliselt. Üllatus oli aga, kui 2 min hiljem startinud Raul Kangur sai mind juba selles punktis kätte. Tema tuli 5-6 otse läbi finiši.

Edasi vajutasime kahekesi, mina ikka punktides natuke ees. Etapil 12-13 jooksime KP13 lähedale, kus minu kaardilugemine käis hoopis etapil 15-14. Olin päris segaduses, sest pidime olema üleval platool, kuid väga kõrge nõlv asus hoopis paremal. Kas tõesti olin nii pikalt mäest alla jooksnud?

Egas midagi, mäest üles ja KP14 oligi varsti käes. Nüüd hakkasin mõtlema, et küll see rajameister Raido Mitt on teinud kummalise edasi-tagasi etapi 11/15 ja 14 vahel, kuni sain aru, et olin KP13 vahele jätnud. Oi pekki, teine tõus sellel nõlval kulges juba üsna vaevaliselt. 5 min viga.

Uus jõeületus oli etapil 15-16. Jooksin alla jõelammile, seal kenad autojäljed ja paar tüdrukut - küll see sild ka olema peab. No ei olnud. Kaugel eemal nägin kopratammi ja läksime kõik sealt, läbi nõgeste ja kõrge heina. Aega võttis, aga üle sai. Kaotust ligi 2 min.

Pikal etapil 17-18 sain kummalisel kombel parima aja, järgmisest 25 sek kiirema!? Ju siis ikkagi mingi jooksuvorm oli, ehkki jalad tundusid kopsudest seekord üle olema. Antti Roose liikus kiiremini, kuid tegi ka paar viga, sh sillaga.

Tulemused
SI-ajad

Mehed (näit Kaupo Järve, Mart Külvik jt) juba suusatavad, rolleritel. Võtsin ka suusad välja, kuid alla neid vist niipea ei pane.

Kommentaare ei ole: