pühapäev, 7. aprill 2019

Tallinna Linnarogain Koplis. Hakkab tulema.

Seda sissekannet alustaks väljavõttega Estonian ACE Adventure Team Facebooki lehelt:

Tallinn!!! Vana, uus, ilus, kole, üllatav, põnev Eesti pealinn 😍! Ei ole paremat viisi tutvuda ühe linnaga, kui võtta kaart näppu ja lihtsalt kulgeda omal jõul läbi vähekäidud tänavate ja parkide. Tunda mere hõngu ja esimeste grillide lõhnu, näha värvikaid kujusid ja luitunud ajahambast puretud hooneid. Mõista, kust oleme tulnud ja kui lahedal teekonnal oleme kiiresti edenemas! Tunda uhkust oma linna tublide üle läbi aegade! Oli lahe õhtu 6. Tallinna Linnarogainil koos enam kui 350 laheda elurõõmsa osalejaga!

Kõik oli öeldud ja võiks sellega sissekande ka lõpetada.

Kuid ei. Isiklik emotsioon rajalt, milleks seekord oli heas tempos liikumine kaaslase Alexander Khaljapiniga võiskonnas Karvajalad ja vahetu konkureerimine naiste esipaari Sirlet Viilas - Piibe Tammemäega (Seiklushunt) tahab avamist.

Otsisin selleks rogainiks kaaslast, kuni Reigo Lehtla tuli välja pakkumisega, et kas ma ei tahaks Khaljapiniga koos rajale minna. Ta ise ei saanud osa võtta. Olin kohe nõus, sest oleme Alexandriga enam-vähem võrdsed jooksjad ja kuna ükskord jäi meil Tallinna Linnarogain minu haiguse tõttu tegemata, oli vahva avastada uut partnerit, tema meeskonnavaimu, oskusi ja füüsilist vormi.

Kohe ütlen, et Alexander oli väga hea kaaslane, minust natuke paremas jooksuvormis, aktiivne rajaplaneerija ning seda ka jooksu ajal. Seekord usaldasingi rajal olles viimase tunni etteplaneerimise talle, sest minul selleks paraku jõudu polnud.

Peale kaartide kättesaamist enne starti oli aega ca 25 min raja planeerimiseks. Olime selles protsessis üsna üksmeelsed, välja arvatud lõunapoolse ringi lahendus. Alexander tahtis seda teha nagu Sirlet ja Piibe tegid (kaart paremal kollase joonega), kuid lõpuks surusin ikkagi peale oma variandi (lilla joon, st, et võtame KP58 varem). Punktist 42 kuni punktini 66 läks meil aega 1h 21min, mis oli 40 sek rohkem kui naistel. Lahendasime neist natuke paremini etapid 64-36 ja 44-67, samas aga tegime kaardi tõttu suuremad vead etapil 65-57 ja 68-58 ja veel mitmes kohas jooksime aeda kinni. Seega võib väita, et mõlemad variandid olid enam-vähem võrdsed.

Meie lõpptulemus sai aga kõige suurema põntsu etapil 39-48. Alexander arvutas Paljassaare punktide võtmist ja minu osaks oli orienteerumine. Etapil 40-39 otsustasin minna paremalt ringiga ja kaotasime sellega Sirlet-Piibele 2 min. Tempo oli seal natuke aeglasem, teekond osutus ka tsipa pikemaks. Etapil 39-48 jooksin raudteeni, mille ületamist ei märganud ja lõpuks olime tupikus. Raudteetammile ei saanud ka kohe peale, sest lai sügava veega kraav oli ees.

Tammi peal saime kokku oma naiskonkurentidega, kes liikusid kogu raja meiega samas tempos, keskmiselt 10 km/h ja kellega jooksime koos KP47-ni. Nemad otsustasid seal põhjatippu mitte minna ja tegid olemasolevat ajavaru arvestades õigesti. Naised läksid 47-46, meie aga 47-28.

Meie poolt etapil 39-48 tehtud 5-minutiline viga läks lõppkokkuvõttes maksma 9 (!) punkti. Sest lõpus jäi tee kõrvalt võtmata KP59, kus me ei hakanud ajapuuduses ja pimedas riskima ebamäärases kohas asuva punkti võtmisega ning lõpus saadud 4-punktilisest trahvist.

Nimelt oli minu lõpuaeg 3:00:59 (1 min hilinemise eest sai 2 punkti trahvi), Alexandril aga 3:01:01. Seega oli 1 sekundi hind seekord 2 punkti.

Tagantjärele targana olles oli 182 punkti ilusti tehtav, ehkki ka 177 punkti miinus 4 punkti, mis andsid kokku 173 punkti, polnud üldkokkuvõttes paha. Panen siia esiotsa tulemuste tabeli jooksjatest,  sest suures tabelis on jooksjad ühes pingereas koos ratturitega.

Läbisime 29,9 km. Paljassaare põhjaosas tegime veel mitu väiksemat viga (KP69 ja KP34) + aeglane etapp KP60 juures, mistõttu tulistasime lõpus päris teravalt. Enda füüsiline seisund oli väga ok, hoidsin distantsi keskel lihaseid krambiohu tõttu liigse pinge eest, mis pooletunnise lõpuspurdi ajal kenasti vastu pidasid. Seega hakkab vorm tulema ja loodetavasti ka kaal langema.

Tulemused (esialgsed)
GPS-träkid

PILDID (autor Aldis Toome)




Kommentaare ei ole: