pühapäev, 31. märts 2019

Rogainilinn Tartu

Pean Tartut oma kodulinnaks ja alati on tore siin käia või sporti teha. Seiklushunt pakkus võimalust 6h jooksul rogainida kogu linna territooriumil, kuid seekordse kaaslase Antti Roose päevaplaani nii pikk üritus ei mahtunud. Läksime siis 4-tunnisele rogainile ja etteruttavalt võib öelda, et sellest piisas enam kui küll. Kokku võttis Seiklushundi rogainist osa ligi 500! inimest, seda nii 2h, 4h, 6h jooksu- kui ka rattarogaini rajal.

Käisin pea kõikide majade juures, kus olen Tartus elanud. Kahjuks ei mahtunud meie rajaplaneeringusse punkt 38, mis asus Tasuja tänavas otse maja ees, kus olen oma esimesed 23 aastat elanud! Läksin peale võistlust spetsiaalselt seda kohta vaatama ja punkt oli tõesti koduvärava kõrval. Sain ägeda nostalgialaksu, aitäh rajameister! Kuidas Sa küll oskasid sellisesse kohta punkti panna?  Üllatus oli veel seegi, et samal ajal väljus majast kunagine Maa-ameti kolleeg Mariliis, kes tuli sõbranna poolt olles eelnevalt perega rogainil käinud.


Seekordne rogain tuli mulle raskelt. Seisund polnud kõige parem, sest kaks väsitavat töönädalat olid seljataga, viimane neist Türgis. Antti on aga hasartne tüüp, kes selja taha palju ei vaata ja vaiksemale käigule ümber ei lülitu. Seetõttu oli algus minu jaoks tsipake kiire ja raskeks läks juba 2,5 tunni pärast. Lõpus hakkasid ka krambid tunda andma, mistõttu muutus tempo üsna aeglaseks.

Õnneks olime teinud alaplaneeringu ja ehkki võtsime lisaks planeeritule juurde KP44, jäi aega kõvasti üle. Lõpetasime 17 minutit varem ja läbisime kokku 33 km. Kaks nädalat tagasi alustasime Tõnu Ilvesega natuke rahulikumalt ja läbisime 4 tunniga 35 km. Enesetunne oli tookord peale jooksu palju parem.

Seetõttu arvasin, et ehk suudame ka üle 35 km läbida, sest ainsad konkurendid MM45 klassis Lehtla - Piirimäe (Elbrus Forever) olid väga tugevad. Nemad läbisid meist 5 km rohkem ja said 15 punkti enam. Rajaplaneeringud olid üsna sarnased, alustasime mõlemad suunaga lõunasse ja lõpetasime vesistel rohumaadel kaardi idaosas.

Oleksime optimistlikuma plaaniga juurde saanud ehk 5-8 punkti, mis oleks läbitud kilometraaži juures olnud ka maksimum. Vahi piirkonnas ringi tegemine andnuks juurde küll 13 punkti, kuid vajanuks lisaks ca 30 min. Seega polnud teostatav.

Ehk õnnestub kunagi ka sellisesse jooksuvormi jõuda, et pikki üritusi nautida. Hetkel ei suuda väga palju treeningutele panustada.

Kuid üritan käia vähemalt pikematel üritustel, milleks järgmine on nädala pärast toimuv 3h Tallinna Linnarogain, siis juba Reigo asemel võistkonnas Karvajalad.  Loodetavasti on seisund siis parem, pimedas on kiirused ka õnneks madalamad.

TULEMUSED (4h, seal ka ratturid)

GPS träkid

Reigo ja Pärtel (Elbrus Forever)
PILDID (Aldis Toome). Minu arust on Aldis Toome praegu üks paremaid spordifotograafe.

VIDEOKOKKUVÕTE

2 kommentaari:

mann ütles ...

Ilus ilm, tore lugemine ja mõnus ûritus! Aldise osas olen väga nõus.. Ma ei ole talt seda küsinud, et kuidas ta just seikluste ja rogainide juurde sattus, ilmselt mingi järjekordne hea kokkusattumus. Ta on nimelt minu kodukohast (Kehtnast) pärit, on 2 aastat eespool käinud naabripoisi kunagine klassivend ja sõber, kohalikus kutsekoolis mu isa õpilane olnud jne. Väikese koha asi! Kokkusattumustest veel. Tol laupäeval trehvasin õhtupimeduses Aldist ja Timmot Kehtna bussipeatuses (olid just jõudnud sinna), ma olin lõpetamas oma jooksutiiru, Aldis aga oli Timmole Tartu rogainilt Kehtnani küüti pakkunud. Ps. Üks teine Kehtna mees on ka teinekord rogaine pildistanud-Ivo Kraus.

eduardp ütles ...

Vahva, Eesti on ikka väike küll :)
Ivo Kraus pildistab TONi päevakuid, vahvad pildid temalgi. Varem tegi väga häid pilte Tarmo Haud, kuid nüüd on ta natuke tagasi tõmbunud. Praegu teeb ilusaid droonifotosid.