reede, 2. juuni 2017

TON Mustla-Nõmme kaduval kvaliteetmaastikul

Mustla-Nõmme mõhnastik on kahtlemata Tallinna piirkonna parim orienteerumismaastik ja natuke kahju, et osalejaid oli sellel neljapäevakul alla 400. Tõsi, ilm oli jälle külm ja kohati tuli ka hoovihma, mistõttu Tallinnast natuke kaugemale jääv metsaplats seekord populaarseks ei osutunud.

Vahetades peale jooksu autos riideid, kuulsin, kuidas üks vanem mees väitis teisele, et siin on 10 korda parem kui Lõuna-Eestis... Olgu selle kordade arvuga nagu on, kuid üks on selge - kauaks meile Mustla-Nõmme orienteerumismaastikku ei jätku. Eilsest kaardist edelasse ehitatakse uus Tartu maantee ja selle jaoks on vaja palju liiva ning kruusa. Väga kaugel pole Rail Baltica-gi ja kui seal peaks ehituseks minema, siis võetakse kõik, mis vähegi kasutatav on.

Läksin neljapäevakul eelkõige Jaanus Rehaga võistlema, sest nädal tagasi Piirsalus tegi ta mulle 2 minutiga ära. Nüüd olin Kodasool põrutatud ribi tõttu pikemalt puhanud ja rasva kogunud ning valu vähendamiseks hommikul ka valuvaigistit võtnud. See mõjus üllatavalt hästi isegi õhtul ja peale jooksu ning sain keskenduda valutult sooritusele.

Hoidsin ühtlast kiirust suurenenud kehakaalule vastavalt ja püüdsin "Rehaga võidu joostes" vigu vältida. Õnnestus päris hästi, ehkki etapil 3-4 ei lugenud metsasihte välja ja tegin sihi peal möödajooksu ning hiljem lisaks veel väikese ringi punktipiirkonnas. Viga 2 minutit.

Revanši sain, 13 (!) minutiga. Tundus, et paljud olid seal hädas ja kaotasid kalendriga.

Tulemused

Alumised fotod: Siiri Poopuu

5 kommentaari:

Tarvo Jõeste ütles ...

Kas kogu see põhjapoolne kant on plaan karjääri alla panna?

eduardp ütles ...

Nii see on. Ka teisel pool maanteed, Nõmmekülas ja Sibilas, on mäeeraldised ootamas. Sõltub, kes võidab tee-ehituse hanke, sealt kaevandamine algab. Mõned aastad tagasi sai orienteerujate huvide eest seistud. Protsessi sai venitatud aastaid: LINK.

TT ütles ...

Saan pildilt aru, et olemasolevat karjääri laiendatakse 2x

eduardp ütles ...

Kui taotletav (sinine) ala juurde tuleb, siis ilmselt rohkem. Natuke imestan, et KP5 ja 13 piirkonna küngast pole taotletud kaevandamiseks...

Armo ütles ...

Kp5 ja Kp13 küngas, Ets seal on majapidamised, ma ei välistaks, et seal on nendega mingi diil!