pühapäev, 25. september 2016

XT Sügisrogain

Ehkki XT Bingo-rogainini on veel aega, võiks nii mõnegi XT eelneva rogaini nimetada bingoks. Kui on valida mitme piirkonna vahel, siis oleme meie Marjega teinud tavaliselt kehvema valiku, viis minut pole mõtlemiseks piisav olnud.


Nii ka seekord, kui otsustasime kõigepealt võtta Mägede küla kaardi puhtaks ja siis minna lõunasse järelejäänud aega sisustama. Edukamad olid aga need, kes siirdusid kohe Kakerdaja raba poole, kus punktid asusid küll natuke hõredamalt, kuid olid seevastu rammusamad ja lihtsamini kättesaadavad. Õnnestunuma orienteerumise ja kiirema liikumise tulemusel oleksime ehk jõudnud ka kaardi edelaossa, kuid selleks polnud me võimelised. Keha füüsiline seisund polnud hea, minul läksid viimasel tunnil reielihased kangeks ja valusaks, isegi väike krambioht oli korraks olemas, Marjel oli kolmandal tunnil natuke raske.

Ehkki me suuremaid orienteerumisvigu ei teinud, ei lubanud füüsilise vormi kehv seisund, agressiivsuse ja otsusekindluse puudumine teha head ja sujuvat sooritust. Jõudsime küll esimesse punkti, Valgehobusemäe torni, kolmanda võistkonnana ja aega seal ei kaotanud, kuid tegime üsna varsti, KP 30-ga vea ning kaotasime saadud edu.

Magistraalkraavi me seekord ujuma ei läinud, ei KP 51 ega KP 78 juures, kohandasime seal vastavalt rajaplaani.

1,5h enne lõppu planeerisin ära raja lõpuosa. Lahtiseks jäi KP 67, selle oleksime jõudnud võtta juhul, kui KP 43-s oleks meil olnud aega ca 65 minutit. Kuna oli 60 minutit, siis läksime KP 43-st siiski otse KP 56-de. Viimase tunni liikusime üsna hästi, mistõttu jõudsime finišisse 15 min varem. See kuuene punkt maksis meile 3. koha, nagu ka Hispaanias rumalalt ärajäetud 4-ne punkt.

Finišieelse mäkketõusu vajutasime korralikult ja lootsime normaalset tulemust, kuid eksisime. Punkte tuli vähe, kuid kurnatus oli suur ja lihased väga valusad. Justkui oleks 8h-se rogaini läbi teinud. Loodan, et see oli siiski hea treening TAOK rogainiks, kuid võib olla üsna kindel, et raske ja valus saab seal olema.
Foto:Taavi Kainel

Läbisime 29 km, Mägede küla raskemat ja keerulisemat maastikku arvestades üsna normaalselt.

Tulemused

Peale rogaini jagasid Helis ja Elina ning Mariann Hispaania rogaini muljeid. Hispaanias oli, millest pajatada ja õhtu Valgehobusemäe kohvikus tuli huvitav ning mõnus.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

P.S. pildil sügav kummardus rajameistrile !
Marje

Veikko ütles ...

Ega see Mägede küla nii aeglane ka polnud. Ehk oleks 37 ja 23 võinud vahele jätta, siis oleks 67 47 36 ja miks mitte ka 66 olnud võetavad...

eduardp ütles ...

Nõus, Veikko, et need olid üsna mõttetud punktid ja vähendasid oluliselt ajaressurssi. Kuid kinnisidee oli, et võtame kõik punktid ja siis paistab, palju aega üle jääb.

Armo ütles ...

Ets, teie planeeringu ja ajalimiidi juures oli vältimatu lõpuosa 43-67-47-36-56-63-81-35-44-F
mis andnuks + 13 punkti. See 43-56 on ikka väga rumal mõte igas olukorras, sest on ju tühi jooks ja 24 tuli ka labaselt vahele jätta. Rajameistrilt ilus töö, aga samas ka mitte piisavalt keeruline et 5 min läbi hammustada.

eduardp ütles ...

Tagantjärgi oleks vist jõudnud küll, kuid selline ring ei tulnud mõttessegi (ehkki oli mööda teid-radu). Pigem olen olnud liikumiskiiruse osas ettevaatlik (õnneks Marje kosus viimasel tunnil).
24 ei saanud vahele jätta, sest me ei läinud ületama sügavat magistraalkraavi KP51 juures. Nõrkus!

Anonüümne ütles ...

Muide 51-92 minnes oli kraavi sügavus pärast käänakut vähemalt nabani ja põhi mudane, enne käänakut põhi liivane vesi alla põlve.

Andres

eduardp ütles ...

Parem, kui poleks seda teada saanud :)

Anonüümne ütles ...

Eks see tagantjäreletargutamine ole, kuid ära võta seda parastamisena vms.
Mõtlesime ka juba ringi jooksmisele, sest mu alaselg külma ei kannata ja Aaril olid nädala keskpaigast alates kallal kõik hädad, mis ülemiste hingamisteedega olla saavad... Meil lihtsalt vedas, et madala koha leidsime, sest ringiminek oleks sellises seisus oluliselt vaevalisem olnud.
5 minutit rajaplaneeringut oli ka meile sel korral nö tühi loteriipilet!

Andres


Anonüümne ütles ...

Ei ole nõus väitega, et algul võtta ülemine tühjaks, oleks justkui suur viga. Võitjad võtsid ülemise otsa tühjaks ja sama tegime ka meie, kuid teist pidi, mis polnud ehk parim valik soise sihi pärast etapil 30-63. Lisaks juhtus meil paar häbiväärset lollust, mille tulemusel jäi enne lõppu ühes seitsmeses käimata ja 206 asemel jäi kotti 199 punkti.

Ets, teie tiimi trajektoor on juba selline, et head nahka ei saa kokkuvõttes tulla. Selles suhtes ei ole vahet, mis osa alguses teha. Näiteks keskosa läände minekuga oli kohati paras kloaak, kus lääne servas olev reljeefipesa oli korralik dzungel. Tagasitulek ei olnud ka suurem asi nauding, v.a. asfaldi jooks ja veidi parkmetsa KPde 43, 81 ja 35 piirkonnas. Niipalju kui me nägime alumist maastiku osa, ei erinenud see läbitavuse poolest väga Mägedeküla omast.

Tagantjärgi tarkusena arvan, et parim valik oleks olnud (vähemalt meie võistkonnale) algusega 44-35-81-63-56-36-52-82-48-73. Seejärel rasvasemaid pidi alt, mööda asfalti itta, sealt üles ja midagi veel Mägede külast. Võitjate variant (idast alla tulekuga) on kah sümpaatsem meie endi allatuleku variandist.

üks teine Mati

eduardp ütles ...

Ega ma tõsist analüüsi ei teinud, vaatasin vaid selliste tiimide tulemusi, kellest peaksime kiiremad olema. Võimalik, et oleme ise viletsaks jäänud.