laupäev, 28. mai 2016

Meeldivate emotsioonidega Ülgaselt ehk Tallinna MV lühirada

Sisseelamine Tallinna MV lühirajale algas paar tundi varem, kui Tšehhimaal lasti lahti Euroopa MV meeste teate 1.vahetus. Kiiruga ostsin telepildi pileti (4.-) ja nautisin Timo Silla jooksu. Viimastes punktides Timo veel juhtis, kuid lõpusirgel olid teised kiiremad, kaotust tuli 11 sek (4.koht). Lauri Silla minek polnud seekord nii hea kui tavaliselt oleme harjunud, tõsisem jalavigastus on juba pikemat aega treeningutesse lünki tekitanud ja Tšehhi reljeefsele maastikule jõudu ei jätkunud. Kas kehvemast füüsilisest vormist või millestki muust tulid sisse ka mõned vead ja seda mitte ainult teates. Kenny Kivikase jooksu enam ei näinud, sest kihutasin Ülgasele, kus esmakaardistatud alal toimusid Tallinna lühiraja meistrivõistlused.

Ilm oli suurepärane, 20 kraadi ja päike. Maastik ja rada olid mõnusad ning huvitavad, LSF-tiimi korraldus tip-top. Arthur Raichmann kommenteeris valjult, ka seda, et Tiit Tali oli meie õuele kaklema tulnud ja nüüd oli vaja talle kohalike poolt koht kätte näidata.

Foto: (SIIT, LSF)

Tiit tekitas mõnusa konkurentsi tunde ja võistlesin rajal eelkõige temaga. Tegelikult tegin siiski oma jooksu ja üritasin igal juhul vigu vältida. Kahjuks läks etapp 5-6 käest ära, peale seda, kui sattusin punkti 55 (vaja oli 58). Kaugus oli sammude järgi justkui õige, kuid number vale. Lisaringi peale kulutasin 3 minutit. Enamuse etappidest olin Tiidust kiirem, 5.KP-s juhtisin 40 sek-ga. Rada jäi siiski lühikeseks ja niiviisi tuli 2.koht kaotusega 1.40.

Etapi 8-9 lõpus oli kaardil klindiastang, mida ma joostes ei märganud. Ronisin järsust ja kõrgest rusukaldest üles ja olin väga hämmastunud, et punktikohta polnud. Kaardil oli ju vaid paar kõrgusjoont, turninud olin aga omajagu. Õnneks läksin veel natuke ülespoole ja punkt oligi olemas. Kaotust tuli seisaku ja võib-olla ka otseminekuga. Kuid kas musta jämeda joone ületamine tähendas reeglite rikkumist, nii, nagu uutes reeglites kirjas...??

Tulemused


8 kommentaari:

Marek Karm ütles ...

Vaata http://www.orienteerumine.ee//eol/failid/2016/EOL_voistlusreeglid2016_.pdf viimast lehekülge. Lõplik otsus oli selline, et looduslikud objektid jäävad nii nagu on, aga kõrgeid aedasid ja müüre ei ületa ISOM-i kaartidel.

eduardp ütles ...

Aitäh, see on mõistlik. Kuid mis joon see ilma karvadeta on? :)

Mait ütles ...

Mägironija võib..

eduardp ütles ...

Mait, mõtlesin ka, et mägironija läheb sellisest kohast suure seljakotiga üles (ületamatu kalju, hi-hii...)

Mait ütles ...

Njahh, oleks Sa sealt kägaskaela allatulles selgroo murdnud, oleks ma nagu kaasvastutaja olnud..

Anonüümne ütles ...

Nu polnud ju seal KP juures mingi kalju, suht järsk pinnasenõlv ainult. Viimase 50 m(?) ulatuses võiks seal olla ületamatu järsaku asemel pinnasejärsaku sümbol, kui kõrgusjoonet liiga tihedaks lähevad.

RR

Anonüümne ütles ...

Kuhu kõik orienteerujad kadunud on... Tallinna MV tavaraja põhiklassis ulub tuul... X-Dream ei tohiks ju väga segada... või laupäeval mingi muu vinge üritus tulemas?

eduardp ütles ...

Xdream tuleb pikk pingutus, ma ise ei tahaks enne seda tavarada joosta. Vana inimene ei taastu nii kiiresti.