kolmapäev, 1. juuni 2016

Selle nädala märksõna on "Rummu"

Rummu nädal, mis lõpeb Xdreami Rummu etapiga, sai alguse juba nädal tagasi (23.05), kui ETV Ringvaade tegi klipi "EKA tudengid otsivad Rummu karjäärile lahendusi".

Üleeile (30.05) ilmus Maalehes artikkel "Maailmakuulus tipprattur valis järgmiseks võttepaigaks Rummu karjääri".

Hiljuti (varakevadel?) oli Rummu paesõelmete mägi veel juurdepääsetav, nüüd on ala suletud ja viimaseks võimaluseks seal käia on osaleda Xdreamil.

Kuid mitte selle pärast ei lähe pühapäeval Xdreamile, ehkki põnevaks võib minna nii mäe peal kui vee all. Lisaks niisama uitamisele, pereliikmete ja tuttavatega, olen varasemalt mäe pealt punkte otsinud vähemalt kahel korral: 2012 augustis XTeami üritusel (link Lauri blogist) ja sama aasta oktoobris Libahundi jälje rogainil. Nendelt linkidelt leiab mäe ja lähipiirkonna kaarte ning punktikohti, ehk mõni etapp kordub ka nüüd.

Ühe lühikese sissekande olen Rummust ka varem teinud (SIIN), sealt ka see foto (autor Mait Metsur). Sissekandest leiab lingi allveefotodele.

Kui keegi tahab mäge 3D-mudelina iga külje pealt uurida, saab seda teha SIIT.

Kunagi ammu võitis Ida-Virumaa fotograaf Karel Kravik USA-s toimunud fotokonkursi kõrvaloleva pildiga. Natuke hiljem selgus, et käisime samas kohas mõned päevad hiljem ja betoonplaat, kus siis lapsed istusid, oli alla kukkunud...

Fotograaf Kaupo Kalda lisas 2.juunil FB-sse (YouTube'i) lingi "Droonilend üle Rummu tuhamägede". Ühes lõigus on näha ka betoonplaati.

Kommentaare ei ole: