neljapäev, 3. oktoober 2013

Jäneda rogaini eel

Ühiskondlik surve on tugev ja ei saa ka seekord jätta ennustamata TAOK rogaini maastikku ning kaarti. Võitjate ennustamine on kerge, teiste kohtade väljatoomine aga hoopis keerulisem. Toon siin ära vaid põhiklasside võitjad:

MM  ACE Salomon    - Timmo Tammemäe, Rait Pallo
MN  Kaks märga särki  - Anita Liepina, Valters Kaminskis
NN   Eesti meistrid         - Edit Kannel, Viivi-Anne Soots

Rogaini maastik on seekord parajalt tihe. Aegviidu-Nelijärve oos ja seda ümbritsevad mõhnastikud on huvitava reljeefiga, samas kohati üsna kraapivad. Parema läbitavusega pole ka Jänedast lõunasse jääv madal mõhnastik Kõrveküla kandis. Liikumist kergendavad küll matka- ja suusarajad, kuid nende peale palju loota ei maksa.  
Tõenäoliselt on kaardil ka Mägede reljeefne mõhnastik. Punktid on nii Valgehobusemäe nõlval kui ka Rehessaare rändrahnu juures. Kõrveküla ja Mägede küla eraldab soine tasandik, kus midagi lõbusat eest ei leia. Seal sai 2008.aastal Winter Xdreamil joostud koos  Armo ja Ilmariga. 

Jänijõe soine tasandik Mägede külast põhjas jääb kaardikirjade ja legendide alla, sinna rajameister punkte ei vii. Küll aga leiame mitmeid punkte Nelijärve lähedalt ooside pealt. Selleks, et maa-ala oleks piisavalt suur ja samas ka huvitav, on sisse võetud ka Piibe maanteest ida poole jäävad alad Ännijärve ja Linajärve kandis. Seal on korralikult võssi ja suuri mägesid - häid kohti rogainijate kiusamiseks ja vigade väljameelitamiseks. 

Nagu näha, jääb võistluskeskus kaardi serva ja liikumissuunad stardist lähevad valdavalt põhja ja lõunasse. Head varianti justkui polegi, kusagil tuleb ikka teed rajada. Õigel ajal tagasijõudmine saab olema keeruline ülesanne, sest keskuse ümber palju varuvariante punktide ärajätmiseks ei jäeta. Seega peab juba varakult tagasiteed plaanima ja varuma natuke aega ootamatute takistuste ja vigade vastu. Muidu tulevad miinused. 

Tõenäoliselt läbime kusagi 50-52km, seega vähem, kui eelnevatel rogainidel. Mis kohaks selleks piisab, ei tea. Tugevaid vastaseid MN40 klassis on päris palju. 


PS. Kirjutasin selle jutu enne lisainfo lugemist. 

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pakun et võistluskeskus jääb kaardi servast kaugemale.

P.

Anonüümne ütles ...

Segaklassis teen panuse Supremale.

KL

eduardp ütles ...

Pakun, et seekord võidame isegi meie Supremat :)

Anonüümne ütles ...

Pakun, et seekord võidate te isegi kahte märga särki, kes seekord särke väga märjaks ei aja.

Lauri

Armo ütles ...

No hea uudis on siis vähemalt see, et lätlased on kohale jõudnud. Las nad siis naudivad aeglaselt!

Anonüümne ütles ...

navireci kaardifail
http://sportrec.navirec.com/ui/nsport_admin/index.php?r=api/map&id=193u0hr
SR

Peeter ütles ...

Mulle häkkerid meeldivad!

eduardp ütles ...

Tänud häkerdamise eest, sain sellele kaardile raja peale kanda. Poiss näitas ka 2 minutiga, kuidas see käib :)