pühapäev, 8. aprill 2012

Võimu mängud. Karjalaskevõistlus

Esimene võistlus sellel aastal. Lahe, eriti laupäeval, kui väljas oli +7 kraadi ja mets lumevaba. Hoopis teistsugune ilm, mis hommikul Keilas, kus tuiskas lund mitu päeva järjest.

Suur küsimus: milline on füüsiline vorm võrreldes konkurentidega? Kuidas keegi on talvel tööd teinud? Kuidas kulgevad edaspidised võimumängud M50 klassis?

Mees jälgib meest ja uuritakse sekundeid lõpuprotokollides.


1. päev - Karjalaskevõistlus

Hommikul Võrru sõites pani Rait autos jooksma filmi "Limitless". Õnnetu kirjanikuvennike võttis väikese tableti ja muutus supermeheks, aju töötas ülivõimsalt. Tekkis jõud ja energia, superaju tajus ja igatses võimu. Ainuke jama oli selles, et tableti mõju kadus ära ja siis pidi uue saama... Põnev film ootamatu lõpuga.

Stardis oli selline tunne nagu oleks endalgi tablett sees. Jõudu oli, enesekindlust ka, pidi lihtsalt ja kiiresti finišisse jõudma.

Kahjuks kadus tableti mõju poolel maal. KP7 oli minu kujutluses karjääri ots ja sellist objekti maastikul ka otsisin. Ei näinud punkti isegi siis, kui 2 korda kõrvalt mööda jooksin. Vaatasin kaugusesse, otsisin väikest karjääri. Viimast muidugi polnud, oli hoopis looklev teerada. Hallutsinatsioon?

Seejärel kaardistasin suvilakooperatiivi siseteid. Korralikult. Siis panin KP9st mitusada meetrit mööda. Sealt tuli keegi august välja. Enne viimast KP-d kaardistasin ära ka ühe kuuri, keelualas.

Võimu näidata ei saanud, sest seda polnud. Vaheaegu võrreldes selgus, et jään jooksus alla nii Mart Külvikule kui Tiit Talile. Jaanus Rehaga olen loodetavasti enam-vähem võrdses seisus.


Kose öine sprint

Ülikooli ajal lugesin masinakirjas paljundatud lehtedelt Carlos Castaneda raamatuid Mehhiko nõiast Don Juanist. Ja kirjutasin sealt tarku lauseid välja. Üks kõlas umbes nii, et võimu mäng on pimedas jooksmine.

Öises metsas on o-jooksmisel maagiline mõju täiesti olemas. Kõigepealt tõrgub miski pimedasse metsa minemast, siis sulandud loodusega ühte ja kui lõpuks metsast välja saad, tunned, et oled võidumees. Isegi, kui kaotad. Nii oli ka Kose sprindil.

Öisel jooksul on teadvus eriliselt ergas, iga detail jääb meelde. Igal lollusel on oma loogiline põhjus, igal õnnestumisel topeltväärtus.

Sellest jooksust võiks kirjutada paksu eksistentsialistliku romaani - miks ja kuidas inimene pimedas metsas otsuseid teeb ja iseendaga suhtleb. Ja muidugi tunduvad need lood punktist punkti nii tähtsad, et kogu maailm peaks sellest teada saama.

Aga vot, ei kirjuta. Las jääb sellest öisest võimumängust midagi ka enesele.

Tulemused


2.päev - Lihavõttesprint

Eesmärk oli selge, pidi võimu näitama. Külvik ei jooksnud, Rehal DQ. Kõigepealt tuli 2 minutiga alla neelata Raul Laas, seejärel 4 minutiga Mati Preitof. Kõik ikka selleks, et võita :)

Jooksin kõvasti, vigu eriti ei teinud. Jama oli 1.etapp ja vale valik 7-8. Muu enam-vähem ok. Matilt suutsin tagasi võita natuke üle 2min. Vähe.

Seega (jooksu)võimu ei ole. Muus osas oli nagu ikka, üles ja alla. Kui midagi tõsist veel teha, siis peaks 1,5kg alla võtma ja mõistuse ning jalad kokku siduma.

Tulemused

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Teisel päeval 19. kiirus (6:04 min/km) kõigi klasside arvestuses. Miti esimese päeva 4:39 vastu küll ei saa, aga sisuliselt sama mis Tali Tiidu 6:01.

SR

Gea ütles ...

1,5 kg Jüriööks alla võtta pole ilmselt võimatu, aga mõistuse ja jalgade kokkusidumine öises metsas nõuab tõhusat enesekontrolli. Hoian teile pöialt!

eduardp ütles ...

SR, kust kohast neid kiirusi niimoodi võrrelda saab?
Gea, tänud, mõeldes Sinule, anname Jüriööl oma parima.

Armo ütles ...

Ets, kui jalad on peast ees, siis peaksid hoopis 5 kilo juurde võtma, siis jõuab pea jälle jalgadele järele ;)

Anonüümne ütles ...

Ega neid kiirusi kuskil polegi. Arvutasin ise omaette.

SR

Anonüümne ütles ...

SR, tegid õhtul voodis pikutades ja und oodates mõned tehted, avasid üllatunult silmad ja nentisid, et Ets oli teisel päeval kõikide klasside kokkuvõttes 19-s omas keskmise kilomeetriajaga.

Et on ikka vanamees! Kui veel seda ülekaalu ei oleks...

Keerasid teise külje ja uni tuli rahulik.

eduardp ütles ...

:)
Lahedad arvutused. Mida rohkem arvutusi, seda põnevam elu. Oleks vaid rohkem arvutajaid :)

Tarmole jääb üle soovida teha üks XML-kalkulaator, kus saaks kõikide osalejate vahel vastavalt valikule reastada keskmisi jooksukiirusi, erinevate etappide aegu, viimasest punktist finišisse läbimise aegu... mida veel?

Kui kõik läheb aia taha, siis mõne etapi läbimisest leiab ikka piskukese rõõmu. Ja mis kõige tähtsam, ka DQ-jooksjad peavad arvestusse minema. Kust mujalt nad ikka lohutust leiaks.

Anonüümne ütles ...

Jah, arenguruumi on veel kõvasti. Statistika osas muidugi. Aga ma usun, et Tarmol on selline kalkulaator omal kindlasti juba olemas.
TA

Anonüümne ütles ...

Viimases punnis puhates ja siis tulistades, saad alati statistilise rõõmu:)
Ott

Anonüümne ütles ...

Kas keegi teab, kas 1. võistlusnädalavahetus edetablisse ka läheb?

eduardp ütles ...

Ikka teab, ikka läheb, sh ka Kose sprint.