neljapäev, 15. september 2011

Vesine rulluisuvõistlus

Täna (kolmapäeval) oli Keila pikamaasarja viimane ala - rulluisk. Ühtegi ala ei õnnestunud sellel aastal teha, vähemalt rulluisule tahtsin linnukest saada. Sõitnud pole küll palju, kuid rahulikus tempos 2,5km-ste ringide tiirutamine on olnud üsna mõnus.

Ilm oli täna äge. Kell 15.00 oli asfalt kuiv ja rada rullitamiseks suurepärane. Siis hakkas sadama ja kõige ägedamaks läks, kui kell 18.00 seisime stardipaugu ootel. Pikal sirgel oli kõva vastutuul.

Alguses lasksin paljud sõitjad mööda, sest asfalt oli vesine ja kukkumisoht ähvardas. Tasapisi sain aru, et rattad peavad küll ja hakkasin ühte 4-liikmelist punti taga ajama. Lihtsalt rumal oli üksi tugevas tuules rabeleda. Ringi järel sain seltskonna kätte ja edasi kulgesime mitu ringi koos. Mõnus oli, ehkki vahepeal tundus 5% liiga kiire olevat. Ajad olid alla 6min ringile, sellise paadiralli jaoks päris hea. Vahepeal vedasin ka 2km ja kui uus mees etteotsa läks, siis tundus tempo mõnusa oleku jaoks natuke liig. OK, paar ringi oleks vastu pidanud, kuid seejärel oleks koordinatsioon logisema hakanud ja kukkumine lähedal olnud.

Lasin selja sirgu ja sealtpeale sõitsin üksi. Tõeliselt mõnuga, kuid mitte aeglaselt.

Sain sõita 9 ringi, sest Rain Marrandi ja veel 2 meest tegid ringiga ära.

Pildil Marje pikamaasarja punkte kogumas

Nüüd on rataste laagrid bensiini sees ja ei teagi, mida nendega homme teha. Kas lahti lammutada või niisama ära kuivatada.

Tulemused

Ja üks lugu kummitas nii enne, kui pärast rullitamist (leidsin TA blogist):


3 kommentaari:

Kaur ütles ...

Kunagi ma lammutasin ka peale vihma alati laiali, puhastasin ja kuivatasin. Lõpuks veeresid ikkagi mattiase uisud paremini, kes need lihtsalt nurka viskas ja seisma jättis.
Järgmiste uiskudega olen sama teinud ja väga ei kurdaks. Kui on ka kinni kiilunud pärast siis sõitmisega tõmbab ilusti lahti.

Aga igaks juhuks ikka ei soovita seda :D

Anonüümne ütles ...

Ets, õnnitlused sünnipäeva puhul! Ikka jõudu ja kainet meelt!
Soovib Gea Strasbourgist

eduardp ütles ...

Kaur, rulluiskudega on vist nagu suuskadega. Sõidad-sõidad, veereb kenasti, aga kui teine mäelt allalaskudes mööda kihutab, siis kohe üldse ei veere-libise.

Aitäh, Gea. Tugev ja kaine pead Sinagi olema :)