esmaspäev, 13. juuni 2011

Ilmast ja juuni-juuli plaanidest

Kahenädalane väga kiire ja väga palav aeg sai läbi. Viimastel päevadel õnnestus ka päikest võtta, ehkki sellel aastal tundsin esimest korda, et valgel kehal päikesepruuni järele suurt vajadust polnud. Vanadus?
Aga hea tunne on ikka, et looduse kingitus päikesepaiste näol sai ära kasutatud ning nüüd, kui väljas sajab vihma, on mõnus ja tasakaalus töine olek.

Ilm muutus eile õhtul järsult ja sellega läks ka olemine kohe kergeks. Veel peale 10 õhtul sai üks jooksutiir tehtud.

Mäletan üht huvitavat looduskogemust ca 15 aastat tagasi, kui läksin Keila-Joa teele jooksma. Keilast alustades oli ilm tuulevaikne ja hullult palav, juba paari km järel olin üleni higine. Kusagil 5km-l jooksin järsku läbi seina - õhk oli hetkega muutunud külmaks ja tuuliseks, lausa külm oli. Siiski jätkasin selles kõledas tuules paar km. Tagasiteel oli see erinevate rõhkkondade (?) piir nihkunud 2km Keila poole ja enne linna jõudmist läbisin seina uuesti, siis juba lumehangest saunalavale.

Sportlikud plaanid juuniks-juuliks.

18.-19.juunil Jukola Salpas. Jooksen hommikul viimast pikka vahetust. Eks näis, kuidas õnnestub, ühisstardist siiski startida ei tahaks.

26.juuni 100KP jooks Apuparras.

1.-3.juuli KAPA-3 Smiltenes. Esimest korda sellele võistlusele, ootan huviga.

9.-10. juuli. Rogaini EMi silmas pidades sobiks sellele nädalavahetusele üks pikem seiklus- või muu üritus. Ja ennäe, XTsport täitsa pakubki. Kuid osalustasu 70-80€ + lisakulud, no ei tea. Ehkki üritus tuleb kindlasti põnev. Võimalik, et teen ise ühe pikema "matka".

17.juuli. Kõrvemaa rogain Kembas. Nädal enne Läti rogaini EMi saab teha ainult kerge intensiivsusega võistluse. Loodetavasti saame Marjega hakkama 6-tunniga, rohkem joosta oleks liiast.

23.-24. juuli. Rogaini EM Lätis, Raunas. Aasta üks olulisemaid ja valusamaid starte. Usun, et saame end heasse konditsiooni ja tervis on korras. Ehkki mul on juba kuid vasaku reie tagaküljes väga ebameeldiv (närvi-?)valu, just jooksu ajal ja peale seda, mitu päeva. Määrin Diclaciga, kuid ei aita. Aitab mittejooksmine, kuid seda teha ei tahaks. Ehk läheb üle, muidu tulevad mängu tugevatoimelised valuvaigistid. Kurat, ikka peab kusagilt valutama.

30.juuli. Keila poolmaraton. Eks näis, kuidas seis peale Lätit on, reeglina on peale korralikku 24h rogaini sportlik vorm 2 nädalat kehv.



3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Igaks nädalavahetuseks midagi. Kas muid kohustusi ei olegi? Või on sul puhkus sellel ajal? Kas eile laulupeol ka käisid?
TA

eduardp ütles ...

Kohustused on ikka nädala sees :) Tõsi, laupäeval sai maal tublisti vikatiga vehitud, pagana väsitav oli seda 30-kraadise kuumusega teha.

Laulupeo avamisel käisin, sõitsin varahommikul selleks Lõuna-Eestist Keilasse. "Nouse, Inkeri" tekitas väikese liigutusvärina, kuid kaua seal olla ei saanud, sest tütrel oli kirikus oreli prooviesinemine.
Kuna ilm oli tapvalt palav, siis sai kahe lapsega veel paar tundi mere ääres lebotatud.
Mis siin on harrastus, mis kohustus, mis lihtsalt elu - ma ei oska öelda.

Anonüümne ütles ...

Selliseid kohustusi ma just mõtlesingi - kas sa saad jätta kaheks kuuks vikatiga vehkimata ja maal on kindlasti ka muid töid vaja teha.
TA