neljapäev, 30. juuli 2009

Alu sprint - jooksuvõistlus kaardiga

Järjekordne Eesti sprindikarika etapp toimus Raplamaa Alu alevikus, rajameistriks Rein Rooni.
Üle mitme aasta olen jälle sattunud sprindikarika sarja, M35 klassi võitjale on ette nähtud 1000.- krooni ja see on vahva stiimul. Muidu ei viitsiks alati 15 min jooksu pärast kaugele sõita. Kuna ka põhiklassi tegijatele on korralikud auhinnad (5000.-, 3000.- ja 1000.- krooni), siis on konkurents karikasarjas üsna äge. Auhinnarahad on välja pannud Printcenter.

Põhieesmärgiks oli seekord võita Tenno Alamaad, kellele olen kaks korda napilt alla jäänud ja kes on ilmselt ainuke tõsine konkurent viie arvessemineva etapi kokkuvõttes.

Rein oli seekord teinud nö ebareinulikult lihtsa raja - raja kiiretele jalgadele. Selles on ka oma oht, sest aju kipub lihtsa raja korral kokku jooksma. Suunajookse, labürinte, pikki ragistamisi rohelises polnud. Vaid 1-2 etapivalikut.
Jooksust

Esimesse punkti sai panna pikalt mööda teed. Vaatasin selle aja jooksul kõik etapid ära ja üllatusin, et ühtegi salakavalat lõksu polnud sisse planeeritud. Seega pidi täiega vajutama. Aga oh häda, pika kaardilugemise järel unustasin keskenduda esimese punkti võtmisele ja pärast pööret valesse punkti sattudes olin hetke üsna hädas. Seisin kaardilugemiseks, kaduma läks 7-8 sekundit. Kolmandasse punkti jooksmisel üritasin aru saada järgmisest etapist ja rohelisest kaardist, kuid ükskõik, kuidas ma ka kaarti ei vaadanud, mitte midagi ei saanud aru. Üks suur virvendus, mingi kraav, lärakas rohelist ja kõik. Ei lugenud ka seda välja, kas peab kraavi ületama või mitte. Õnneks läks punktist korralik loha ja kuna kraavist üle ei saanud (ehkki otsisin ületuskohti), siis palju valikuid ei olnud. Olek oli üsna hämar. Siis tuli mingi sild, mingid poisid näitasid punkti asukoha. Rumala peaga hüppasin sillast alla, ülesronimine võttis vähemalt 5 sek.

Ja siis rajavalik punktidest 7-8 (KP37-39). Siin tegin valesti, sest kollane heinamaa oli kõrge rohuga ja ühtegi loha polnud sisse joostud. Kes valis lõunapoolse ringijooksu, võitis vähemalt 10sek.

Hiljem kaotasin ühes kohas keskendumise (15-16) ja siis oli uhh-ähh lihtlabases kohas (kadu 5-6 sek), kuid üldiselt läks kõik hästi. Teine koht ja võit Tenno üle. Keskmine pulss oli 162, max 173.

Tennol on nüüd 1., 2., 4. koht = 40+45+38 =133 punkti
Minul 2. , 3., 2. koht = 45+41+45 = 131 punkti

Kohtume laupäeval EMV sprindis Põlvas. Mõlemad jookseme M35 klassis, ehkki Tenno klass on M40, minul M45. Intriig on olemas :)


NB. Suurepärane jooks Marjel, põhiklassis oleks kolmandaks tulnud, kaotus parimatele üsna väike.


Kommentaare ei ole: