neljapäev, 25. juuli 2019

Hispaania rogaini MMi eel

Sellel nädalavahetusel toimuvad Hispaanias/Kataloonias, La Molinas, 16. rogaini maailmameistrivõistlused. Lähen sinna koos Tõnu Ilvesega MSV ehk meeste superveteranide klassi medalit püüdma. Osalejaid on kokku 866 inimest, meie klassis 25 võistkonda.

Kindlasti on üks tugevaim võistkond kohalikest kataloonlastest koosnev The Wild Boar Trio. Samuti on kohal mitu tugevat konkurenti Eestist: forEST (Tiit Tali-Antti Roose), maailmameistrid Rakvere Baseilo - Husqvarna team (Aleksander Pritsik-Jaak Rohtsalu) jt. 

Maastik on mägine, kõige mägisem rogaini MMide ajaloos. Kõrgeim koht on 2500 m, mis tähendab, et kergelt hakkab mõjuma keskmäestiku hõredam õhk. Üks mägimatk oleks võinud enne sellist üritust olla, kuid aega selleks polnud.

Kuna metsaga on kaetud 60% alast, siis tõotab igal juhul tulla väga põnev võistlus. Planeerimisel peab eriti hoolikalt vaatama tõusumeetreid ja kuna läbitavus on hea, siis on oht end alguses tühjaks joosta suur.


Kaart on 1:25 000, mõõdud 57 x 81 cm. Kontrollpunkte 86. Siin üks näide lähedalasuvast kaardist.


Kõikidel osavõtjatel on peal GPS träkkerid ja liikumisi on võimalik vaadata siit:
GPS (meie: Spordilinn). Algus laupäeval kell 12 ja lõpp pühapäeval kell 12. Esimestel tundidel peetakse vist ka punktiarvestust.

Kommentaare ei ole: