pühapäev, 8. mai 2016

EMV lühirada Juudakunnus

Juudakunnus toimunud lühiraja EMV oli minu jaoks tähtis võistlus. Häälestusin ühtlaseks ja rahulikuks jooksuks, kus esmatähtis oli võimalikult puhas sooritus. Teadsin, et tehnilisel maastikul vajan kaardilugemiseks rohkem aega, võsa suurendas seda teistega võrreldes veelgi.

Füüsiliselt olin natuke väsinud, jooksutrennist teisipäeval ja kahe järgneva päeva orienteerumisest polnud taastunud. Kõige paremini tunnen valmisolekut esireie venitusharjutusest, sellest, kas suudan jalga kergelt üles tõsta või tuleb see raskelt. Laupäeval tuli raskelt. Kuid tehnilisel lühirajal polnudki füüsiline vorm kõige olulisem, pigem aitas rohkem keskenduda orienteerumisele endale.

Niisiis, märksõnadeks olid "ettevaatlikus ja kontroll".

Jooksust endast pole palju kirjutada, tegin tehniliselt puhta soorituse, kus kiirust ei ületanud kordagi. Ainult lõpusirgel vajutasin nagu jõudsin, seal oli kiirust küll.

Peale lõpetamist teatas kommentaator Sixten, et läksin Jaanus Reha ees juhtima rohkem kui minutiga. Seega oli ka Timo Asikainen seljatatud ja ainsaks tõsisemaks konkurendiks jäi klubikaaslane Maido Kaljur. Maido tegigi viimase startijana tugeva jooksu ja võitis ühe minutilise vea juures mind 1,5 minutiga.

Seega oli Juudakunnu jälle edukas, hõbedane, kunagi aastaid tagasi võitsin siin oma esimese tavaraja kulla (Einar Raudkepi foto)

Tulemused
Võituse korraldus oli suurepärane, mida toetas ka soe päikeseline ilm, tore maastik, kaart ning rada. Duširuum oli vaateakendega, võistluse ja eliidi GPS-träkkide vaatamiseks oli üleval suur ekraan, parkla asumine võistluskeskuses tegi viimase mugavaks ja kompaktseks. Juba ette võiks selle võistluse hääletada aasta üheks parimaks.

Lisaks pakkusid Team 2017 tiimi liikmed omaküpsetatud kooke, nii magusaid kui soolaseid. Ei puudunud ka suur suitsulatikas. Kui koogid hakkasid otsa saama, toodi neid pidevalt juurde. See oli väga vahva mõte, ühendas koondislasi ja teisi orienteerujaid.

Nüüd oleks vaja teada tiimi pangakonto numbrit, kuhu toetus saata.



Eleri õnnelik hetk.

Kommentaare ei ole: