pühapäev, 19. juuni 2011

Jukolal orienteerumist nautimas








Pikka juttu ei jõua teha, uni on.
Jukola oli tore, seda eelkõige eestlaste suurepäraste soorituste ja huvitavate ning jõukohaste radade osas. Peeter Pihli 6.koht avavahetusest oli vägev, ehkki vahepeal oli ta korraks isegi liider. Just tol hetkel oli 2. kohal Delta. Kahjuks ei näinud Delta 4.vahetuse jooksja Lauri Silla üliõnnestunud sooritust, kuid viimase vahetuse medaliheitluse ajal - Novikov vs Hertner ja Ikonen, olin suure ekraani ees. Deltale õnneks 3.koht. Teisedki olid tublid: Grete Gutmann, Timmo Tammemäe...

Meie võistkonnal tuli kokkuvõtteks normaalne koht - 409.
Atsil oli Jukola debüüt ja ta sai sellega avavahetuses kenasti hakkama.
Maidol läks natuke kehvemini, nägemisega oli probleeme.
Mattias on siiani teinud 3.vahetustes ainult häid jookse, nõnda ka seekord.
Andruse Jukola debüüt õnnestus.
Mati
tuli võistluspaika üsna viimasel minutil, tegi huvitavaid otsuseid stardikoridoris (lahkus?), mistõttu Andrus pidi teda vahetusalas ootama üle 15min. Mart Ostra jõudis mulle sellel ajal kaks kord helistada ja öelda, et tehke ometi midagi. Kuid mida sa ikka teed, kui tead, et vahetusmees peaks olema stardialas. Mati jooks vist õnnestus, muljed pole veel kuulnud.
Meelis tegi hea stabiilse jooksu ning tõstis võistkonda tublisti.

Mul läks ka alguses hästi, olin üksi, kenasti keskendunud ja võtsin asja rahulikult. Kuid peale 6.punkti sain 6min varem startinud Kaido Halliku kätte ja tempo natuke tõusis. Teevaliku 7.-sse tegin temast natuke erineva, kuid lageda serval jooksin punktist mööda ning panin end veel valesti paika ka (viga ca 3-4min). Kohe otsa rumal hooletusviga 8.-ndaga (1,5min).


Edasi läks kõik kenasti, kuni sattusin rongi, kes enne 12.-ndat pani kergelt orbiidile. Rohkem neid ei usaldanud ja üritasin punkti leida üksi. Läks kauem aega, jäin jälle üksi.
Enne 18.-ndat hakkasin liiga vara kivi otsima ja kohtusin suure rongiga, kus oli jälle Kaido. Rong jäi natuke jalgu, väikese tempotõusuga vedasin pikalt punti ise. Mõned hakkasid maha jääma.
Viga tuli ka KP22-ga, seal tegi ka Kalevan Rasti viimase vahetuse mees Fabian Hertner suurema vea ning lasi Valentin Novikovil (Delta) end kinni võtta. Kaido läks seal minust jälle mööda ja rohkem teda ei näinud.
Kuid nüüd tekkisid jalgades kerged krambitõmbed, tempo tuli alla lasta. Etapil 25-26 sattusin soo nurgast üle jooksma, krambid näksisid ohtlikult. Tõusudel pidi samuti ettevaatlik olema. 26.-ndasse jooksin tee pealt ringi ja see oli jalgadele parim. Ringijooks tundus turvalisemana.
Ja siis veel see jama viimase punktiga, kus oleksin pidanud nööri kinni jooksma. Viimast aga polnud ja ca 2 minutit läks titeka peale.

Aega kulus üllatavalt palju - 2:22. Väga rahul oleksin olnud näit 2:16-ga, siis oleks veel 5min vigu üle jäänud. Kuid põhimõtteliselt olin rahul ka selle jooksuga, tehnilised etapid tulid kenasti välja (va KP22). Pingsat kaardilugemist oli palju, samas ei puudunud ka vähe kergemad etapid. Ühesõnaga, oli kõike.
Suurepärane elamus.



10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vaatasi lives kah, et tähistust polnud näha?! Kas viimasest polnud tõesti siis tähistust, legendi järgi peaks nagu olema ...
RR

eduardp ütles ...

Seal midagi keerulist polnud, aed oli vastas ja piki seda pidi lõppu jooksma. Ma olin enne viimaste punktide 111 ja 222 läbimist pikalt vaadanud, kuid viimases vahetuses oli hoopis 333, mis asus natuke kaugemal. Teadmine osutus valeks ja sealt see tüng tuligi. Ehk oli punkti juures 10m nööri, aga võib-olla ka mitte.

Markus ütles ...

Sattusin ka ise segadusse, kuid pilk legendi näitas, et tähistuse alguseni tuleb ise navigeerida - legendis ei alga katkendjoon mitte otse punktiga, vaid "kogumislehtriga".

eduardp ütles ...

Kogumislehter legendis(?!), päris huvitav.
Ma poleks sellist asja isegi vaadata osanud ja nüüd takkajärgi ei oska ka reeglitest seda välja lugeda.

eduardp ütles ...

Nüüd vaatasin veelkord legendisümbolite kirjeldused üle. Kasulik vihje oli :)

Anonüümne ütles ...

Vaatasin ka Livest kuni 4. etapi lõpuni. Põnev oli - Thierry Gueorgiou võimas tõus ja ka Lauri Silla hea esitus.
Soomlased kommenteerisid vahetuse alguses et, noor ja veel kogenematu virolainen, aga pole midagi öelda - hästi tehtud.

Viimaste punktidega läksid mitmed võistlejad nö alt või siis tõesti, ei lugenud korrektselt legendi.

Aga vahetuse üleandmise ootamine 15 min, uskumatu.

Teatevõistluse valu ja võlu...

AL

eduardp ütles ...

Gueorgiou tegi, mida temalt oodati, kuid Lauri oli suurülatus. Üllatus on alati meeldiv, eriti, kui seda teeb keegi omade seast. Mats Haldin tegi ka väga hea jooksu 5.vahetuses, nagu ka lätlane Kalvis Mihailovs. Ja leeduka Gvildyse viimase vahetuse 1.aeg - tegijaid ikka jagus baltlaste seas.

Siit sain teada, miks Lauri jooksis Timo asemel 1. võistkonnas:
http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/59230-sild-nosti-deltan-hetkeksi-karkeen

/---/ Sild nousi ykkösjoukkueeseen hieman yllättävällä tavalla. Hän oli pohdiskellut isoveljensä Timo Sildin kanssa, että on paremmassa vedossa, ja veljesten tuntemukset menivät nappiin.

June 22, 2011 11:26 PM

Anonüümne ütles ...

Oleks on paha poiss .. aga võib ju spekuleerida, mis oleks tulemus olnud, kui samas mansas Timo oleks 5. vahetust jooksnud ...
RR

Anonüümne ütles ...

Venlast kah - lahe video, Kirti ja Liis mõlemad actionis ... http://www.youtube.com/watch?v=R28Esz8JUXU
RR

Raul ütles ...

"...naised on hullud, nii hullud on naised..."