pühapäev, 20. jaanuar 2019

Déjà-vu Jõulumäel. Winter Xdream 2019

9 aastat tagasi toimus Winter Xdream Jõulumäel. Moodustasime koos Liina ja Erikuga segatiimi, jooksime esmakordselt koos. Kohe alguses panime Liina kummiga taha, esialgu vedas Erik, lõpuosas mina. Tulemus tuli põhiliselt Liina kannatamise arvelt.

Täna olin WXD-l koos Liina ja Rauliga. Tõsi, see oli siiski teine Liina - Liina Märtin. Ei Liina ega ka Raul Vahesaluga polnud ma varem kohtunud. Seega esmakordselt koos, millele eelnes väike luure kaaslaste sporditausta, hetkeseisundi hinnangu ja eesmärgi osas. Loomulikult läksime tegema kerget sooritust, sest Raul polnud eriti treeninud, Liina kaua lapsega kodus olnud ja minul veel 101 km sügaval sees. Kuid spordiinimestena tajusime vist kõik, et kui kord starti on mindud, siis niisama kena talveilma nautima ei lähe.

Sarnaselt eelmisele korrale panime Liina raskuste ennetamiseks kohe kummiga taha. Mina vedasin lumes 2h, Raul võimsalt teede peal 2h. Lõpptulemus oli seotud Liina kannatusvõimega, millega ta sai, nagu ka Liina Palu tookord, suurepäraselt hakkama. Kohati läks asfaldi peal tempo 5.30 min/km ja ei olnud kuulda mingit kurtmist.

Ka kaart oli põhiliselt sama, punktide asukohad küll natuke erinesid. Ise lootsin enne võistlust, et seekord jääb WXD Jõulumäelt rohkem põhja poole, kuid eksisin. Samuti eksisin sellega, et varustusala ei olnud kaardi põhja- või lõunaserva lähedal vaid üsna keskel. See võttis ära võimaluse rattasõitu ja jooksu kombineerida. Ehkki rattad olid meil stardialas valmis pandud, läksime puhtale jooksule ja esialgu suundusime lõunasse. Rattameestel seekord erilisi võimalusi polnud, kohad alles 10. ja 11. (sega!) 103 punktiga.

Põhiline erinevus aastaga 2010 oli siiski õhutemperatuur, mis täna oli 25 kraadi soojem. Võistkondi oli siis stardis 149, nüüd 96. Miskipärast tundus, et tase oli seekord kõvem. Või olen ise lihtsalt natuke vanemaks jäänud.

Teevaliku osas tegime suurima vea sellega, et jätsime kohe alguses KP23 välja ja läksime otse KP34. Esiteks sattusime üsna etteotsa rada ajama, teiseks sai KP34 kenasti võtta ka tagasiteel (sinine joon). Sellega kaotasime 2 punkti. Lõunaosas ei oskaks midagi muuta. Kui oleks natuke rohkem jõudu olnud, saanuksime terve pesakonna punkte järgmisest grupist. Võib-olla oleks see olnud ka kasulikum kui hilisemate hõredamate punktide võtmine kaardi põhjaosas. Kuid tõsisemalt analüüsida ei viitsi ja nagunii on see kõik tagantjärele tarkus. Lõpetades olime oma sooritusega väga rahul, ehkki päris lõpuosas tuli paar möödajooksu ja mitu minutit viga.

Läbisime ca 27 km ja saime üldjärjestuses 89 punktiga 30. koha.

Tulemused (võitis segavõistkond!)
GPS-träkid (Sportrec, meid seal pole)
Kaart läbitud rajaga (vasakul)

VIDEO
PILDID

Kommentaare ei ole: