laupäev, 17. märts 2018

Rogainimees

Jätkan siis sarja "Olen mees".

Täna käisime Matiga XT 4h Talverogainil Laagris. Huvitav ilm oli - ühelt poolt päikeseline ja mõnus, kuid külma põhjatuulega kohati jahedavõitu. Tempo oli rahulik, sest vorm pole suurem asi, kuid sellegipoolest oli higistamist omajagu. See põhjustas ilmselt viimase 40 min krampe, mistõttu läks lõpp käest ära.

Punkte oli palju ja rajaplaneerimise ülesanne huvitav. Kuna aega planeerimiseks anti XT-le traditsiooniliselt vait 5 min, siis tuli ka rajal olles planeerimistööga tegeleda. Selles on ka oma võlu, eriti, kui kõik õnnestub.

Raske isegi öelda, kas täna õnnestus või mitte, läbisime vaid kusagil 28,5 km ja selle distantsiga oli mänguruum piiratud. Võistluse esimene pool kuni KP80-ni läks kenasti, valesti lahendasime vaid etapi 81-93 kaardi põhjaosas. Selles piirkonnas oli mitmeid etappe, kus tuli täpselt suunaga liikuda. Läks kenasti. Vesiste soode ületamised probleeme ei tekitanud, sest jää oli tugev.

KP80 asus täpselt keskel ja seal tuli teha valik, kas võtta 9-seid punkte kaardi lääneosas, või korjata ära kõik tihedad punktid lõunaosas. Tegime sama otsuse nagu Kink-Tamlak (pildil) ja läksime pikkadele jooksuotstele läände. Olime neist kiiremad, kuid mitmed etapid lahendasime valesti (33-91, 41-95) ja kaotasime. Põnevam koht meile oli Pääsküla jõe ületamine, kus Mati leidis ilusa sinise jääga koha. Vaatasin seda jõeületust huviga kaldalt ja unustasin pildistada. Pildi mittetegemist kahetsesin rogainil kõige rohkem.

KP70 juures kraavis lõi vasakusse reide krambi. Häälitsesin valust valjult ja seisin ühel kohal pikki minuteid. Järgmises punktis, KP50 juures lõi kraavist väljudes krambi paremasse reide. Kõik kordus. Kui lõpuks jälle liikuma sain, siis hakkasid sääred mängima. Päris palju kõndisime, kuid õnneks oli selleks ajaressurss olemas. Seega tuli rogaini lõpp kergelt, eriti Matile. Minu jaoks olid krambid üllatuseks, sest tempo oli tõesti rahulik ja olen sel aastal juba üht-teist teinud ka. Ainsaks lahenduseks on teha järjepidevalt pikemaid jooksuotsi. Lihtne.

Tulemused (üldkokkuvõttes 38. koht, Lendorav)

1 kommentaar:

Tarvo Jõeste ütles ...

Nüüd peaks analoogselt mehe-teema jatkumisele kommima - väga huvitav blogi, edu Teile :-)
Mis ju ei ole üldse vale!