pühapäev, 26. oktoober 2014

Tordisöömise aeg

Kaks viimast nädalavahetust on möödunud suures osas istudes, kuulates, rääkides, veelkord rääkides ja lõpuks tordisöömises. Ah jah, saunas sai ka käidud ja mõlemal korral tuli teemaks ...seadus, vähem ja rohkem kirglikult.

Nädal tagasi toimus Jänedal X geoloogia sügiskool, kus viibisin esmakordselt. Teema oli huvitav - fosfor. Säravaid ettekandeid oli õige mitu - professoritelt Kalle Kirsimäelt (...mitte ainult fosforist) ja Juhan Sedmanilt (ATP-st), kuid eriliselt meeldejäävaks sai TÜ teadusprorektori Erik Puura esinemine, seda nii show kui sisu poolest. Sõnum pani mõtlema fosforiidi kaevandamise vajadusest maailmas ja mõistlikkusest Eestis.

Laupäevase ekskursiooni Ülgase koopasse vahetasin pikema jooksuotsa vastu tuttaval Jäneda-Nelijärve maastikul. Vaatasin üle ka Bike Xdreami sooületuse etapi KP47-sse, mis osutus pea kogu ulatuses rattaga sõidetavaks. Meie valitud etapp 56-63 oli mahalangenud puude tõttu kordi hullem.

Eile-täna toimus Narva-Jõesuus neljas ESTGISi aastakonverents, mis sattus jällegi samale nädalavahetusele Libahundi jälje ja KOKU jooksuga. Ilm oli ilus ja süda tilkus natuke verd, kuid konverentsilt saadud emotsioon kaalus kõik üles. Geoinformaatikud on nooruslik, tore ja väsimatu seltskond, kellele sooviks jätkuvat hoogu ka tulevikus, seda nüüd siis uue juhatuse eestvedamisel. Muljetavaldavatest ettekannetest mainiks Regio StreetView-d, mille peal on võimalik nii andmeid sisestada, kui olemasolevaid, näiteks tehnovõrke ja katastripiire,  kuvada (Gaspar Anton).

Einar Kivisalu (Harku vallavalitsus) ettekanne ei jõudnud küll tehniliste probleemide tõttu ehedas ilus vaataja ette, kuid hoolimata sellest oli esitlus lahe ning isetehtud rakendus äge - kinnistuinfo, EHRi jt andmete otsekasutus ArcGISis X-tee kaudu.

Muljetavaldava ettekande tegi töökaaslane Henri Kersna, seda nii sisulise, tehnilise teostuse kui laheda esinemisega.
Lühike klipp:


1 kommentaar:

Einar ütles ...

Henri ettekanne oli minu meelest ka kõige ägedam :-)

Tänan Eduardi komplimendi eest. Minu ettekande tagantjärgi tehtud kokkuvõtet koos demovideoga saab näha siin:
http://putoraana.blogspot.com/2014/10/estgisi-aastakonverents.html