laupäev, 24. märts 2012

EOLi üldkogu ja ajakiri "Orienteeruja"

Täna, Põltsamaal, EOLi kevadisel üldkogul. FELIX pakkus oma ruume ning esitles püsinäitust (pildil). Maitsmiseks olid mahlad, veinipudeleid sai vaid vaadata.



Ise rääksin rogaini arengukavast. Rogain on tore asi, võiks rääkida tunde. Kõige toredam on rogaini juures see, et ta saab ükskord otsa. Ja siis on rõõm suur.
(pildid SIIT)

Murelikuks teeb, et mitteolümpiaalana on orienteerumise finantseerimine riigi poolt veel nirum kui varem. Samas hämmastab nende entusiastide tegevus, kes on asja vabatahtlikult ja tasuta aastakümneid vedanud ja organisatsiooni elus hoidnud.

Imestada võiks samuti, et ajakiri "Orienteeruja" ilmub katkematult juba 1994. aastast. Esialgu küll ajalehena, kuid 2000.aasta detsembrist ajakirjana. See ei ole olnud enesestmõistetav protsess, selle taga on entusiastide ja missiooniga inimeste tohutu töö. Sain sellest aru, kui koostasin ajakirja artiklite registrit (1997-1999 on sisestatud Tarvo Avaste poolt).

REGISTER on Exceli tabelina. Kui keegi viitsib kokku liita, võiks kirjutada, kes on kõige rohkem nimelisi artikleid kirjutanud. Selge on ka see, et autorita tekstide all on põhiliselt peatoimetajad ja ajakirja toimetuse liikmed. Nende meeletut tööd ei oskaks kuidagi kokku lugeda. Lisaks küljendamised, trükkimised. Viimase osas on aastaid olnud sponsoriks PRINTCENTER.

Martti lõi kirjutajad kokku, Kati täpsustas tabelit (XLS) mitme autoriga artiklite osas. Esikuuik peaks olema selline:

Autor

Artikleid
Sixten Sild 126
Leho Haldna 96
Vello Viirsalu 58
Margus Hallik 58
Maret Vaher 44
Mihkel Järveoja 39

Ma ei tea, kuidas teistele, kuid minu jaoks on "Orienteeruja" ajakiri nr.1. Käed hakkavad kergelt värisema, kui leian postkastist järjekordse numbri. Ausalt.
Ja kellel pole veel tellitud, saab seda teha SIIT.

2012 esimeses numbris on muuhulgas juttu sellest, kuidas...

... suvekoondis valmistub algavaks hooajaks
... Hiinas trenni teha
... ühele orienteerujale kaart pähe jäi, aga mõni mees ei saagi võsast välja
... Põhjapooluselt tagasi tsivilisatsiooni saab
... kasutatakse võistlustel GPS-jälgimist
... elatakse ja orienteerutakse Uus-Meremaal
... salaparoolid aitasid WinterXdreami võita
... kulgevad Ace Xdreami uue hooaja ettevalmistustööd
... lõppes Rajameistrivõistlus
... ja millega joonistada orienteerumiskaarte

Lisaks lühiuudised, orienteerumiskaartidel põhinev mõistatus jm huvitavat igale maitsele.
(tekst Maret Vaherilt)


15 kommentaari:

Karli ütles ...

Tellisin ajakirja Orienteeruja lõpuks ära. Olen Etsiga väga nõus, väljaandjate aastatepikkune entusiasm on imetlusväärne. Jõudu edasipidiseks!

Lisaks ostsin ära Boriss Grebentshikovi Tallinna kontserdi pileti.

Veel tahtsin tellida Zemfira 19.04. Saku suurhalli kontserdipileteid, kuid ei suutnud Piletilevist netibroneeringut üles leida. Kas keegi oskaks aidata?

Mõtlesin Zemfira kontserdile, - kui taolise vene rock-pop muusika kauaagesele austajale -, lapsed kaasa võtta, sest Zemfira esimene (või ei olnud päris esimene?) jäi Tallinnas 2007. aastal ära. Kas keegi teab pakkuda põhjust, miks? Vean kihla, et päris täpselt ei vasta keegi:)

Minu jaoks käib Zemfira ikka filmi ASSA ja Viktor Tsoi jälgedes,
vaadake ise -

http://www.youtube.com/watch?v=Pgc0ZYDzazY

eduardp ütles ...

Naljakas, Karli, et ma täna kuulasin päris mitut BG ehk Boriss Grebentšikovi lugu YouTube'ist. Ja üht-teist veel, aga vene lugu ei tahaks täna üles panna, sest päev on selline kurb, küüdtamise aastapäev ikkagi.
Kuid BG kontserdil tahaks küll olla.

Sinu poolt lingitud Zemfira/Tsoi lugu olen kunagi täiega kaifinud, kuid teised tema lood niiväga ei meeldi. Kuid naisterahvana on ta kena, ilusad tumedad kulmud jm :)

eduardp ütles ...

Aga paneks siiski ühe noore BG loo julgest poisist, kes saatis KGB ja Lenini sinnasamusessegi:
http://youtu.be/ACGXtrXc3f0

Karli ütles ...

Vigade parandus:

esimeses sissekandes oli mõeldud - Zemrfira esimene ÜLESASTUMINE (või ei olnud päris esimene?) ...

Ets!

See minevikuvalu on väga individuaalne. Mu emapoolne vanavanaisa küüditati kui Kambja vallavanem ja isapoolne rannasootslaste järeltulijast vanaisa ei rääkinud kuueaastase lapsega mitu nädalat sõnagi, kui sellel (st mul) oli seljas punane (jaapani, import ikkagi!)
defitsiitne jope.

Kohtla-Järvel venelaste keskel üles kasvanuna õppisin ühe asja ära - ka venelased on inimesed. Mõnevõrra teistsugused, aga siiski samasugused kui meie.

Mu mahalastud vanaonu arvab vist siiski teistmoodi:(

eduardp ütles ...

Olen Sinuga nõus, sisemuses elame muidugi oma elu, ka minul on keskmisest eestlasest venelastega palju tihedamad sidemed olnud (+sugulased) ja see peegeldub kindlasti ka blogis (muusikavalik näiteks...). Mitmeid lugusid on plaanis blogisse kirjutada Venemaast ja vene sõpradest, kuid pole veel jõudnud.

Karli ütles ...

Ma ikka ei saa jätta lisamata, et 17. aastane laps ei ole rumal.

Käisime 1987. aastal Moskvas klassieksursioonil ja kunagi varem-hiljem ei ole ma sellised paarikilomeetriseid kinojärjekordi näinud - film ASSA tuli just välja.

Vaatan seda filmi siiamaani paar korda aastas ja seda lugu võiks mu matustel mängida:))))

http://www.youtube.com/watch?v=Pgc0ZYDzazY

Karli ütles ...

No läheb ikka valesti, vabandan.

Tegelik kurb-jeruusalemlik lugu on siin (tulin just üleeile Iisrealist:))):

http://www.youtube.com/watch?v=G0F_rFcASRw

eduardp ütles ...

Kas Zemfira ei jäänud eelmine kord tulemata mitte pronkssõduri sündmuste pärast? Nüüd tuleb, muutunud pole ju midagi.
"Gorod Zolotoi" käis mul kunagi siit blogist ka läbi (SIIN). Mitu meest laikisid. Aga kas Sa tead, et see pole tegelikult Grebenšikovi lugu (vt. seda linki)

Piinlik, aga ma pole ASSA filmi näinud. Võtan selle vaatamise kindlasti ette. "Sillamäe passioon" on muidugi läbi loetud :)

Üks omavaheline huvitav seos ehk. Mu naine töötas kunagi koos ühe vanema daamiga, väärika targa naisega (Endla), kelle isa oli olnud I vabariigi lõpus Kambja vallavanem (Unt). Tema mees saadeti Siberisse, kuhu ka jäi.

Karli ütles ...

Tegelikult oli minu vanavanaisa Aadu Pastel Haaslava vallavanem. Täna see on osa siis Kambja vallast.

ASSA väärib kindlasti vaatamist. Ja seda varasemat linki mäletan küll:)

Anonüümne ütles ...

Karli, Zemfira ärajäänud kontsert pidi olema kolmas esinemine Eestis. Mina käisin teisel kontserdil ja jäin väga rahule.

terv. Ott

Anonüümne ütles ...

Umbes 2004 Näituste hallis oli see koht vist, kus Zemfira esines, ja juba siis rääkis publikule et olla see tal mitmes esinemine Eestis. Olemata varasemalt temast midagi kuulnud, jättis väga-väga hea mulje, kuulab siiani väga hea meelega.

Karli ütles ...

Ants ehk siis Andrei Hvostov ütles mulle kuumadel aprillipäevadel, et Zemfira kontsert ülesköetud vene noortele ei ole hea mòte. Kasutasin telefoniòigust:) ja kontsert jäeti ära. Aga vaevalt ma ainuke olin. Kunagi vòiks mälestused avaldada;) Närvilised ajad olid.

eduardp ütles ...

Ei noh, kui see nüüd tõesti nali ei olnud, siis oli see ikka üks hea nali küll!

eduardp ütles ...

Vaatasin eile õhtul ASSA ära. Kummaline film, mis jääb pikaks ajaks kummitama. Tänapäeval läheks vist tühjadele saalidele.

Karli ütles ...

Vaatan òhtul filmi üle, siis homme siinsetel Alicante rattalaagri küngastel leiame Raiduga sobiva rütmi - ei ole lahtirebimiskatseid nagu täna. Muideks, Ets, Sillamäe Passioon on kirjutatud/pühendatud ka Aadule:)