pühapäev, 20. märts 2011

Hooaeg 2011

Tuleb jälle üks tavaline hooaeg, põhitähelepanuga kodumaisele orienteerumisele.

Märtsis siis maratonijooks. Kolmapäevasest 21km tempoga jooksust pole veel siiani hästi taastunud, süda ei taha pingutust, tõrgub. Loodetavasti saan nädalaga kerguse kätte. Kuid peale maratoni läheb kindlasti 2 nädalat taastumiseks ja esimene kaardiga jooks Peko Kevadel peaks juba normaalkiirusel olema. Karjalaskejooks jääb vist seekord ära, ei usu ka, et lumi ära sulab. Praegu ennustatakse järgmiseks nädalavahetuseks ehk maratoniks miinuskraade :(

Aprillis tahaks Kaiu mõhnastikel joosta. See oleks hea treening Ilves-3 Selgise maastiku jaoks. Ükskord peab Ilves-3 õnnestuma, eelmise aasta ideaalilähedane viimase päeva jooks, kahjuks ühe puuduva KP-ga, närib natuke siiani :)
Enne Ilves-3 tuleb Jüriööjooks Keilas. Eelmisel aastal olime tublid, seda peame nüüd tõestama korraldajatena. Eks näis.

Maikuu on klassikaline: Ilves-3, Tartu Jooksumaraton 23km ja EMV lühirada.

Juuni algus on o-kalendris kuidagi hõre? Nädalavahetused vist broneeritud Xdreamile ja XT-le. Jukolal oleme seekord oma klubi võistkonnaga.

Juuli alguses jääb Kõva mehe jooks ilmselt ära. Märtsis selleks registreerima ei hakka, hiljem tuleb 6-7km eest välja käia ligi 400 eeki. Seda on palju. Ju siis korraldajad arvavad, et üritus on end sisse töötanud ja saab osalustasu tõsta.
Üks põhivõistlusi on juulis rogaini EM. Nädal enne seda tahab Orion ka rogaini teha, Ilvesteate ajal. Viimane sobiks EMi ettevalmistuseks, teatevõistlus vajab aga teatavasti teatevõistkonda.

Võimalik, et plaanidesse tuleb veel 11.septembril Tallinna maraton. Seekord pole ühtegi o-võistlust samal ajal !? EMV pikk rada on nädal hiljem Kõpu poolsaarel Hiiumaal. Kindlasti hea maastik.

Huvitaval kombel on ka rajameistritööd tavalisest rohkem: Jüriööjooks, Keila Jõepargi sprint ja TONi neljapäevak. Kõik Keilas. Kuid kogu see plaan ei tähenda kindlasti seda, et sinna sisse midagi muud ei mahuks või midagi planeeritust ära ei jääks.



16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kas Tartu Kevade koraldajate Sõõru on ikka sama kui Kaiu? Reklaamitakse uue maastikuna Pala vallas.

eduardp ütles ...

Kunagi vaatasin, et Kaiu. Nüüd on tõesti Sõõru, mis jääb Kaiust kagusse. Seal on ka reljeefi, kuid piklikul ja väiksemal alal. Natuke kahju, sest Kaiu kaardil pole veel jooksnud.
Tänud.

Anonüümne ütles ...

Mai alguses 2 rogaini - Kandava ja Lahti - kumbki ei mahu valikusse??

eduardp ütles ...

On jah ja olen isuga vaadanud. Kandava on kahjuks Ilves-3 ajal, viimane aga on alati programmis olnud (üks tähtsamaid võistlusi aastas). Soomes tahaks väga rogainida, kuid jälle on üks üritus samal ajal. Lisaks on jõhkrad osalustasu tõusud. Kui 31.märtsiks ei registreeri, siis tahetakse juba 60€. Liiga palju. Rogainiks on aga veel partnerit vaja... Kui minna, siis ikkagi võistlema.
Seega on võistluste valikul kõige olulisem mugavus ja maksumus. Vanainimese asi.

Anonüümne ütles ...

Mai algusesse saab ka Libahundi valida. Lähemal ja ehk ka odavam.
TA

Armo ütles ...

Libahunt nädal hiljem sobib ideaalselt Kandava jahutusvõistluseks. 12H on ikka kindlasti vaja teha enne EM-i ja Läti üritus maipühade ajal sobib ideaalselt. Olen käinud ja tean soovitada. Võib-olla korralduslikult ei ole sellist kvaliteeti nagu Soomes, aga tip-top kaart ja rada on ikka kindlustatud. Stardimaksu 12 euro eest peaks seal asja küll ja küll olema. Vaatasin registreerida saab veel 15. aprillini. I-3 ei ole küll teema, et tõsise rogaini ettevalmistuses sellist rogaini üles kaaluks, seda enam et ka EM on Lätis sel aastal. Kutsuge keegi, Ets oma võistkonda!

eduardp ütles ...

Armo, hea meel näha, et meil on olemas rogainijad. See tähendab seda, et valmistutakse rogainideks rogainides, kõik muu on teisejärguline.
Antud juhul tähendaks rogainijaks hakkamine minu jaoks seda, et loobuda tuleks orienteerumisest (Ilves-3), kuid kindlasti ka jooksuvõistlusest (SEB Tartu 23km jooks). Sest nädal peale 12h rogaini pole mõtet 23km tirima minna. Kõik see aga tähendab teistsugust planeerimist ja seda juba varakult, enne hooaega.
Selles on Sul ka õigus, et enne EMi oleks hea teha vähemalt üks 12-24h üritus. Selleks sobib ka seiklussport. Eks näis.

TA, Libahunt on küll väga vahva, kuid pole see "päris" võistlus :)

Armo ütles ...

Vastuseks Etsile kui orienteerujast jooksuhuvilisele rogainiharrastajale.
Ja jällegi minu arvates pole seiklussport see "õige" koht rogaini tõsiseks eelprooviks. Seikluse kontseptsioon on ikkagi rogainist erinev ja veelgi olulisem on see, et reeglina ei kasutata rogaini spetsiaalkaarti, mida viimastel aastatel oleme harjunud regioonis toimunud tiitlivõistlustel ja suurematel rogainidel (nagu TA OK rogain näiteks)näppude vahele saama. Kandava on öine rogain, kus pimedat aega on üle 7 tunni. Kus oleks enne EM-i veel võimalus öist liikumist treenida võistlustingimustes ja rogainikaardiga kui mitte seal? Vastus on et neid võimalusi lähipiirkonnas rohkem polegi.

eduardp ütles ...

Tõsine professionaalne lähenemine. Selle kõrval olen mina üks lihtne asjaarmastaja, kes leiab, et Läti EMi edukaks soorituseks on vaja vaid häid tagajalgu ja pikaajalise ränga väsimuse talumisvõimet ja valu kannatamist. Kõik muu ehk kaardi-, öötreening jms on ettevalmistuses tühise tähtsusega. Tegemist ju kodumaastikuga. Füüsiliseks treeninguks sobivad kauakestvad seiklusüritused väga hästi, võib-olla pareminigi kui pikad rogainid, sest on vähem vigastusohtlikud.

Armo ütles ...

Tagasihoidlikkus on voorus. Aga ära nii tagasihoidlik ole. Kui lihtne asjaarmastaja oma tööd hästi teeb ja metalli võtab siis ta enam mulle nii asjaarmastaja ei tundu. Häid tagajalgu on vaja, aga ka head kaaslast ja tugevat tervist. Kui ööpäevase võistluse päeval ikka tervist pole siis on raske head tulemust loota. Vigastuse saamist ei arutaks, see on nii individuaalne.

marje ütles ...

Õnneks olen Etsiga sama meelt! Orienteeruda oskame nii päeval kui öösel, mitu ööd-päeva koos ka hästi hakkama saanud, füüsiliselt saame selleks ajaks heasse vormi ja kõrvade vahe juba küpseb... Tippsporlase aeg on kahjuks möödas, aga see ei takista head tulemust tegemast. Nii et elame-näeme, millised treeningvõtted edu annavad, kas rogainimised või mitmekülgsus.

Meelis M. ütles ...

Kuidas siis vorm on kolm päeva enne maratoni? Kas ettevalmistus on läinud plaanitult?

eduardp ütles ...

Aitäh küsimast, jõuan ja tahan juba lõuga tõmmata. See on hea märk.
Mure on riietusega, ikkagi -2-3 kraadi. Tuul võiks kiiremini edelasse keerata.

Anonüümne ütles ...

Tule pühapäeval rappa lõdvastuma (http://orvand.ee/public/files/RR2011vol2.doc(, kaua Sa ikka tirid, nautida tuleb ka:)
RR

eduardp ütles ...

Tead, ma isegi mõtlesin sellele. Aga täna 100% lubada ei julge. Hoia üks kaart ka minu jaoks.

Anonüümne ütles ...

Ets arvab, et elu peab olema ainult kannatamine ja enesepiitsutamine