neljapäev, 7. jaanuar 2010

Keila suusarajad vol.4

Homme siis 10km sõitma (link). KEKRSK klubist on osalejaid veelgi (Rait, Marje, Mart...).

Kuid mul on probleem libisemisega, -10 kraadiga on teine üsna vilets.

Mida suuskadele alla panna? Tulemas ca -11 kraadi, täitsa jama. Õhuniiskus ?, lumi peen ja värske.

Paar rajaskeemi ka:

5km ring







3km ring (mis on ühtlasi ka valgustatud rada):

16 kommentaari:

Gea ütles ...

Olen loobunud ise suuskade määrimisest, ei oska ega viitsi mäkerdada. Sestap kasutan vastavat teenust. Muide, ühes suusafoorumis kiideti Keila rattapoe määrdemeistreid.

eduardp ütles ...

Gea, sellest on vähe abi.
Suusad tahavad ka trennisõiduks määrimist ja seda tuleb ikka ise teha. HF määrdeid selleks kasutada on muidugi luksus.
Ja ega homme pole nii tähtis sõit, et selle peale määrimisteenust kasutada. Vaid kurb oleks, kui Mart kergelt mööda libiseks :)

Gea ütles ...

Eduard, ära ole nii kitsi! Kui ikka Marti pelgad, siis tuleb füüri välja käia. Pealegi pole määrimisteenus nii kallis, et pere nälga jääks. Hambaid sa ju ise ometi ei paranda:)

Anonüümne ütles ...

Mis neist üldsemäärida - mida raskem sõita, seda parem trenn :)
No olgu, klassika jaoks natuke pidamist, aga sedagi harva - mul praegugi veel eelmise aasta TM pidamine toimib.

RR

eduardp ütles ...

Ootamata ära kõik väga kasulikud kommentaarid (nagu eelnevad olid), käisin kiiresti poes ja ostsin ära Holmenkoli -6 - -20C HF. Eks näis, pole seda enne proovinud.
SWIX on olnud natuke kapriisne, alati ei toimi nii nagu tahaks.

eduardp ütles ...

Ah jah, RR-ile edu Põlva MV-l suuusa-orienteerumises.
Mäletan, kuidas Sa said kunagi Nelijärvel etapivõidu, kui võtsid kohe stardis suusad kätte ja panid niimoodi mööda elektriliini paksus lumes järgmise punktini. Ma ikka suusatasin mööda radu, aga kasu polnud.

marje ütles ...

Külmaga need floorid eriti ei aita, nagu ma aru olen saanud. Panen ise mingi vana külmailma paraka. Teen 2 erinevat suusapaari ja vaatan, kuidas tundub. Et "täpe"t ennetada katsun vahel ise hakkama saada, trennis on libisenud hästi.

Anonüümne ütles ...

Arvan, et kõrg-floori määrdega saad sa homme mu käest ringiga ära. Need ei taha värske lumega üldse libiseda. Ilma fluorita määrdega oleks võibolla poole ringiga sisse saanud.

Mart

eduardp ütles ...

No nii, nüüd läks ärplemiseks.
Huvitav, miks üldse selline määre on välja mõeldud - -20C ja HF?

Anonüümne ütles ...

Ski Go HF vahemikus -10 - 20, kuskil selline vahemik (sinist värvi) ja libiseb nii, et tõugata pole vajagi. Sobib ka Toko (-10 -30).

Marek ütles ...

Määrded tuleks ära keelata - olukord võrdsustub, kulud on väiksemad ja liigset mässamist on vähem.

J N ütles ...

Alustaks ikka sellest, et hea külmasuusk libiseb ka ilma määrdeta hästi. kellel on siis lihv 6 peaks hästi toitma. LF või ilma F-ita -10..-30 on ka hea, arvestades ennustust. Mõni pulbri variant ka töötab, proovimist tasuvad rex tk820 ja holmenkoli külmapulber ka. Eeldusel, et öösel käib üle 15 külmakraadi ära.
Aga üldiselt, kui ei libise, siis on vaja kõvemini tõugata!:)

Gea ütles ...

Marje, mis sa siin hämad, ise lased Ilmar Udamil suuske määrida:)Aga üldiselt olen Mareki poolel - nii nagu viievöistluses loositakse hobused, vöiks suusatamises loosida suusad. Ise käisin täna Harkus uisklemas ja on see nüüd hargivahe probleem vöi miski muu, aga kaks klassikavenda panid must mööda kui seisvast postist. Urr! Aga muidu oli lahe ja homme lähen sinna klassikat söitma - määrida ei viitsi.

marje ütles ...

Oehh, nüüd olen puhta segaduses... Gea paneb määrdeta klassikat, Mae karikal naised rääkisid, et treenivad puusuuskadel (treeningul raske, võistlusel kerge(m)), mingi määrdega ei pea tõukamagi (külm võtab ära ju!), head suuska polegi vaja määrida... Eks me hommikul näe, milline variant parimaks osutub! Mul on head suusad nüüd parafiinitatud ja klassikaks ikka lasen spetsialistidel määrida!

eduardp ütles ...

Tänud nõuannete eest.
Kuid mu süda aimab halba, et tuleb ikkagi tugevamini tõugata...

Gea, tule proovi Marje suusad ära, siis viskad omad pärast ahju.

Anonüümne ütles ...

Tõsi ta on, et allpool -10...-12 on üsna sageli üldse ilma floorita parafiinid sageli edulisemad, samas on vahel parem jällegi ka floori sisaldavad parafiinid. Madalamatel külmakraadidel peaks floorita parafiin olema lollikindlam variant. Õhuniiskus ja lumestruktuur mängivad ka madalatel kraadidel rolli, mis parajasti pikima liu tagab. Mõnusat suusklemist!