pühapäev, 15. veebruar 2015

Jäine hommik ja Lümandu FSNM

Hommik üllatas jäise vihma ja jääga autoklaasidel ning asfaldil. Kõik teed olid nagu liuväljad, auto ei reageerinud üldse pidurdusele (isegi asfaldil), pöördel läks külglibisemisse nagu Tänakul Rootsis.

Sellegi poolest otsustasin ettevaatlikult sõita "FullSpeedNoMistakes" treeningule, Tiit Tatteri poolt kaardistatud Lümandu maastikule ja Andres Käveri poolt pakutud rajale.

Kui Tallinna ümbruses ja Keilas oli lumeseis väga nutune, siis näiteks 15km Keilast lõuna pool oli lund juba üsna palju ja Lümandu metsas päris korralikult. Stardi eel otsustasid mitmed sportlased rada lühendada, sest 1,5h lumes sumpamine ei sobinud treeningplaanidega. Minul oli vaja jällegi rasva põletada ja lumes orienteerumine sobis suurepäraselt.

Tehniliselt oli rada huvitav, kuid Lümandu metsa läbitavus oli nagu oli. Hullemad kohad olid seotud maharaiutud lepavõsaga.

Tegin küll vigu, samas puudutasin ära kõik punktid. Aega läks päris palju - 1:58:00. Kokku läbisin ca 11,5km.

Peaks vist GPS-iga spordikella ostma. Kas keegi oskab sobivat mudelit soovitada (peaks kestma 24h, hea GPS träkk metsas, piisav tarkvaraline tugi...)


9 kommentaari:

Timmo Tammemäe ütles ...

Fenix3

eduardp ütles ...

Tänud, see on tõesti muljetavaldav mudel. Veel vist osta ei saa?

Anonüümne ütles ...

Nutitelefonist on ka abi.

311°; 0.0842 nm

lehtsabaH ütles ...

Suunto Ambit (saad endale ise App-e kirjutada kui sobivat pole)

Anonüümne ütles ...

hetkel võib leida Ambit 2 hea hinnaga (nn. lõpumüük). Olulisi uuendusi Ambit 3 ei toonud peale uue disaini kuid hind on 150€ kallim. Kui otsida peaks saama Ambit -e2 299€ kätte.

Kaido ütles ...

Fenix on mingi "matkakell", samas kui Garmin Forerunner 920XT on veel rohkemate funktsioonidega spordikell ja väidetavalt peab aku vastu 24 tundi normaalrežiimis. Ma arvan, et see säästurežiim annab orienteerumisel väga kahtlase tracki, sest ta kontrollib salvestab asukohta vaid 15-45 sekundi tagant ja selle track võib olla ka kehvema kvaliteediga. Vaevalt, et sul selline info mingit rõõmu pakub. Siin superreview:
http://www.dcrainmaker.com/2014/11/garmin-forerunner-920xt-depth-review.html

Armo ütles ...

Minu küsimus on, et mis sa selle joonega teed ja kui hea peab olema "hea träkk"? Pisikese kesta sisse ei anna täppis-GPS pakkida, lisaks need energiaallikad ei kesta. Üleüldse, kus sa selle masinaga joont vead, rogainil ei ole tiitlivõistlustel GPS-iga spordikellade kasutamine lubatud!
Ma ise kasutan trennis pikkuse mõõtmiseks nutitelefoni ja Endomondot. Viga võib vahel pikkuses tulla, aga mis siis.

Timmo Tammemäe ütles ...

Fenix3 on sama palju matkakell kui 920XT. Müüki tuleb ta alles lähema kuu jooksul. Enamus viimaste aastate gps-kellasid suudab 1 sekundilist track-intervalli tekitada. Kui akust on soov maksimumi võtta, siis tõesti tuleb ta nn rogain-mode seadistada. Treeninguid ja treeningvõistlusi võib sellise kellaga probleemivabalt teha, tiitlivõistluste jaoks aga mõneeurone plasttükk muretseda. Kui hinna ja kvaliteedi suhet taga ajada, siis ilmselt Ambit2 vastu ei saa.

Garminite võrdlus: http://www.dcrainmaker.com/2015/01/garmin-fenix3-firstlook.html

eduardp ütles ...

Suured tänud, parimad mudelid on välja toodud, hinna poolest ka üsna sarnased (sh Suunto Ambit 2). Fenix 3 ja Suunto disainid meeldivad ehk natuke rohkem.