reede, 6. mai 2011

Suurjooksu eel

Pühapäeval on siis järjekordne SEB Tartu Jooksumaraton. Keel ei taha sõna "maraton" kuidagi välja öelda, sest tegemist ju 23km-ga. Kuid pikk ikkagi.

Eelmisel aastal jäi jooks vahele, sest rajameistritöö Keila Jõepargi sprindis lõppes haigusega. Seekord on tervis korras, ainult spetsiaalseid jooksutrenne pole saanud teha. Ja ehkki sain paar korda peale Ilves-3 maanteele, polnud organism võimeline kiiresti jooksma. Lihased tundusid olema korras, kuid muu seis oli vilets. Nüüd saab vaid puhkusega vormi parandada.

Tahaks hästi joosta, sest talvel on korralikult trenni tehtud ja üks maratongi seljataga. Siiski tundub, et esimese saja hulka pääsemine saab olema väga raske. Aastad liiguvad allakäigu suunas, seega vaatan lähikonkurente - orienteerujaid/seiklejaid, kellele tahaks ära teha.

Kristjan Karabelnik - talle vist vastu ei saa, aga hakkan ikkagi
Erik Saarts - maratonideks valmistuv Erik on end vist vormi viimas. Ei tohi veel kaotada
Ilmar Kink - teda lausa pean võitma :)
Priit Rooden - võidan
Raul Kudre - võidan
Rain Vellerind - võidan

Tagareast tulevad Andres Hiiemäe ja Tanel Kannel. Nendega võrreldes on 1min edu. Andres võib II pooles mööduda, Tanel möödub samuti vahepeal, aga lõpus saan ette.

Naisteklassis võitu ei saa, sest keegi Etaferu Wodaj Temesgen on kohale toodud. Enam-vähem minuga võrdsed Eesti naised on viimasel ajal kõvasti trenni teinud, sh Aafrikas, seega läheb raskeks. Kuid Annika Rihma käest pean Aastalõpujooksu eest revanši saama.

Üks lugu ka:


9 kommentaari:

Heiti Hallikma ütles ...

Kui Tanel asja tõsiselt võtab, siis pole sul lootust :)

eduardp ütles ...

Kisub vist kihlveoks :)

Erik ütles ...

Mul on 2 uudist, üks halb ja teine hea. Üks uudis on, et trenni on tehtud kõvemini kui kunagi varem, nii et hambad logisevad suus ja põlved ägisevad! Teine uudis on see, et trenni on tehtud liiga palju, enam ei jaksa joosta! Kumb on sinu jaoks halb, kumb hea uudis, selle pead ise välja mõtlema.

Aga igatahes, lahinguväljal näeme!

Priit ütles ...

Mis ajaline eesmärk, teeme ära jätkuüritusel?

eduardp ütles ...

Ma ei oska eesmärki seada aja järgi. Ikka üldkoha ja lähikonkurentide järgi. Aeg tuleb nagu tuleb.
Vanaduse on siis käes, kui ei jõua enam naistega võidu joosta.

Erik, hea uudis on see, et ikka eesmärgi nimel trenni teed ja tervist jagub. Loodetavasti jõuad enne pühapäeva välja puhata.

Priit ütles ...

aasta-aastalt läheb konkurents tihedamaks üldkoht ei ole nii oluline näitaja. Sellel aastal on ka mehed teiselt mandrilt stardis rääkimata arvukatest lähinaabrite jooksjatest. Võistluse tase on tõusu joones,
1:38(04:11) on minu plaan.

eduardp ütles ...

1:38 tundub olema sobiv eesmärk, ehkki selle ajaga ei saa enam 100 lähedalegi.

Anonüümne ütles ...

Ai-ai, Ets on alles kaheksas naine.

eduardp ütles ...

Jah, peale jooksu kiire telefonikõne abikaasale ja sõnum oli selge: "Noori naisi enam taga ei aja". Mina seisan paigal, kuid nemad lähevad aina paremaks.