pühapäev, 1. mai 2011

Teevalikute Ilves-3 Selgisel

Ilves-3 on osavõturohke ja konkurentsitihe võistlus, seepärast ka atraktiivne. Sellel aastal oli küll ca 200 jooksjat vähem kui mullu, kuid rahvast jätkus M45 ja M50 klassi sellegipoolest. Tore, et rajameistrid olid teinud samad rajad nendele kahele klassile ja pannud M55 kokku M60-ga. Pole vaja ka tulevikus ühildada M50 ja M55 , no ei ole vaja. Sest M50 on kergelt tugevam kui M45 ja M60 tugevam kui M55.

Nagu pealkiri ütleb, oli seekordse Ilves-3 radade omapäraks õigete teevalikute tegemine ja seda kõigil kolmel päeval. Sealt tulid suuremad võidud/kaotused, lisaks otsusekindel ja jõuline liikumine võsases metsas.

Enesetunne enne võistlust oli väsinud. Eelneva nädalavahetuse üritused (Jüriöö rajameistri kohustused ning Xdream), nädala sees üks 5-6-tunnine maakaevamine Lõuna-Eestis ja pikad autosõidud tegid keha tuimaks. Unepuudust ei tundnud isegi autot juhtides.

1.päev

Lühike õhtune jooks, mis õnnestus ilma suuremate viperusteta. Vaid üks 1,5 minutiline jama (etapp 4-5), kus ei osanud kohe tee peale minna. Täitsa loll, tagantjärgi vaadates. Lisaks veel põikpäine ka. Veel 1,5 min kadu Jaanus Rehale tuli pisikeste ebatäpsustega, mis kasvatas temaga võrreldes kaotuse 3 minutile. Siiski päeva 2.aeg.

2. päev

Raske enesetunne enne starti. Pika ja rahuliku soojenduse peale sai keha kuidagi liikuma, poolel maal hakkas isegi tööle. Sooritus ise oli jälle ilma suuremate vigadeta, kuid sisse tuli 2 vale teevalikut: kõigepealt etapp 3-4, kui läksin otse (+20 sek) ja etapp 10-11, kui läksin ringiga (+1min). Päeva teine aeg ja kahe päeva kokkuvõttes M50 liidriks eduga Reha ees 1min. Polnud paha. Reha oli teinud paar viga. Hea jooksu tegi Andres Talver.

3. päev

Peale eelmise õhtu sauna, korralikku sööki ja puhkust koos kultuuriprogrammiga oli füüsiline vorm suurepärane. Hommikul ärkasin juba kell 6 ja vaatasin-kuulasin Tiomila võistlust internetist kuni esikolmiku lõpetamiseni. Eestlaste sooritused olid normaalsed, Lauri Sillalt hea jooks.

Võtsin stardist asja rahulikult, siiski esimese punktiga natuke koperdasin. Edasi läks tee peal jooksuks, lugesin 5 etappi ette ära. Asi tundus lihtne. Kolmandasse valisin turvalise tee põhjapoolt ringi, kuid tee peale oleksin pidanud kohe poollageda nurgast minema (seda võimalust ei näinud, kaotust ca 1min) ning karjääri nurgast punktiorgu minnes sattusin hoopis teise orgu. Veast sain küll kiiresti aru ja ronisin õigesse orgu, kuid punkti hakkasin otsima valest suunast. Olin tublisti mööda tulnud.

4-sse minekul soovisin leida tee pealt tume- ja helerohelise piiri, kuid seal joostes ei saanud nendest kõlvikutest (sh poollagedast) mitte midagi aru ja läksin liiga kaugele. Katasroof oli lähedal.
Viga kahe punktiga üle 7 min. Edasi läks enam-vähem, mida lõpupoole, seda paremini. Liikusin Tiit Tali tempos ja isegi kiiremini. Tiit tegi vägeva jooksu, võitis isegi Mihailovs'it ja Yliluikki’t (M45). Võib-olla tundis maastikku natuke paremini, sest oli kaks eelnevat päeva punkte metsa viinud/toonud. Samuti rääkis Mihailovs, et mäletas 4. etapi läbitavusi eelmise aasta Balti MV-lt.

Niisiis, lõpuks Ilves-3-l ka esikolmikus, teisel kohal, napilt Andres Minni ees. Minn liikus suuremate vigadeta. EMV lühirada tuleb huvitav, Tiit Tali on tagasi konkurentsis.

Tulemused

Ah jah, täna, st 1.mail, töörahva pühal, oli ju ka Viljandi järve jooks. Mäletan-mäletan, kunagi ka jooksin. Väike nostalgiagi sees. Nüüd on olulisem Ilves-3. Jooksuvõistluseks jääb järgmise nädalavahetuse SEB Tartu Jooksumaratoni 23km.

Aga 1985.aastal jooksin ümber järve päris hästi, ehkki olin nö hiline harrastaja. Oli palav ja raske ilm, ajad polnud kõige paremad. Lippasin seal staadioni naelikutega ja sain 24.koha ajaga 42.12. Nimi on protokollis Pükkonen ja sünniaasta 1951(??). Sama vanus oli ka aasta varem.


Kommentaare ei ole: