laupäev, 24. juuli 2010

Koprakarika 1.päev

No ei lähe see ilm jahedamaks. Ei lähe.
Hommikul kell 7 oli Antsla lähedal 26 kraadi vilus, keskpäeval 32. Lisaks lämmatav, äikese-eelne õhk.

Koprakarika 1.päeva startide algus oli kell 15.00. Selleks ajaks oli äike ja vihm kohal, sadu polnud õnneks tugev. Hea oli see, et temperatuur oli langenud 10 kraadi. Jooksmiseks mõnus.



Jooksust.

Rada oli huvitav, mitu korda oli õnne, et punkt ikka kätte tuli. Paar suunaetappi läks aia taha, ühe korra tõmbas ette jäänud Jaanus Reha liiga paremale (KP13) (esimesel kokkusattumisel tõmbas liiga vasakule, aga sellest ei lasknud end häirida-KP6). Lühikesed etapid tundusid kuidagi liiga pikad, ilmselt mõjutas kaugusetunnetust eelneval nädalal tehtud kaardistamistöö mõõtkavas 1:5000.

Ehkki rada oli lühike (4km), tekkis mingil hetkel ebakindlus. Loodetavasti mitte väsimusest. Ridamisi vigu (KP 8,9,10). Ehkki KP14 oli sihi peal, tahtsin minna kõrval olevasse lohku. Sama mõte oli ka teistel. Sellest ka seisakud ja kõhklused paljudel.

Sellest punktist viimasesse jooks oli aga üsna omapärane. Kaardil oli tee kahe aia vahel punase etapijoonega kaetud. Peas oli suur küsimark, kuid kuna ees jooksev Klementsov pani otse ja kõhkluseta, siis tulistasin tema järel. Tuli välja, et punase joone all oli hea tee ja tegemist oli lihtsa nööriraja jooksuga.

Kuid vanameister Tiit Tali oli jooksnud ümber aedade ja sellega kaotanud ca 2min. Tiidu nägu oli peale jooksu üsna tusane.

Päeva võitis Maido Kaljur (34.50), Tiit kaotas ca 30 sek, mina 1.30. Kuid minust ees oli veel 9 sekundiga Raul Laas. Tubli jooks Raulilt.

Täna siis pikem rada (7,5km) ja õhtul Põlvas sprint. Loodetavasti jõuavad ka tulemused internetti.

Kommentaare ei ole: