pühapäev, 21. juuli 2024

Geoloogide Suvepäevadelt Viljandi Suvepinksile

Geoloogide Suvepäevad toimusid sellel aastal Vanaõue Puhkekeskuses. Kuna viimastel aastatel pole korraldamisega seotud olnud, siis sai tunda end vabalt ning pühapäeva hommikul võtta plaani ka väli-pinksiturniir Viljandis.

Vanaõue on tore koht, kuhu mahub palju rahvast. Ilm oli seekord kapriisne, ootamatud ja kohati väga võimsad äikesevalingud tegid välitegevuse vaheldusrikkaks. Siiski anti ka vihmavabu hetki, kus Siim ja Co said oma mitmevõistluse ära korraldada.


Enne seda tegime jalutuskäigu Balti jääpaisjärve (III staadiumi) luidetele, kus tarkust jagas Ene

Vihm oli selle lühikese matka märksõna. 

Pole ammu nii juhtunud, et vihmakaitseks polnud midagi kaasas. Nagu lapsepõlves. Samas nautisid väikesed lapsed nii sooja ilma ja kui tugevat vihma täiega. 

Seekordseks diskussiooniks kutsus Erik kohale Tõnu Lehtsaare ja Juhan Javoiši ning teemaks oli "Kas geoloogia ja teoloogia on omavahel vastuolus?“. Geoloogia- ja teoloogiateaduse omavaheliseks võrdlemiseks eriti ei läinud, kuid kristluse teemal arutati päris pikalt.

Ei puudunud ka Eriku mälumäng, kus küsimuste jõukohasus oli just parajalt piiripealne.


Pluuto poolt juhitud oksjon oli elav ja tulus ning kestis hiliste õhtutundideni. Suitsusaun jäigi proovimata.

Kuna alates septembrist on plaanis geoloogia teemadega jätkata, siis sai ka muidu asjalikku juttu rääkida.

Reedel käisin Mari Kalkuni ja jaapanlaste kontserdil Aigu Om küünis, kus üheks rütmikamaks looks oli "Magma". Huvitav kontsert ehkki mitte päris minu maitse.


Lauatennis

Avallone Suvepinksist Viljandis ei osanud midagi arvata. Tegemist on natuke teise alaga kui sisepinks - laud on madalam, reketid vindivabad ja tuimad, pall natuke raskem ja ka pisut lopergune.


Esialgu mängisime neljastes alagruppides ja seejärel play-offi kõikide kohtade väljaselgitamisega. Esimene vastane Rivo tundus olema kogenud mängija, ehkki teine sett läks juba huvitavaks, mille kaotasin 8:11 ja kogu mängu 0:2. Mainisin talle, et ta on vist varemgi seda mängu mänginud, kuid kui hiljem selgus, et tegemist oli turniiri võitjaga, siis vaatasin reitingut, mis oli 14. (!!!). Pildil mängib ta (paremal) kunagise Keila poisi Andrus Hiiemäega (47.).

Teised mängud alagrupis võitsin ja läksin kokku küllaltki tugeva mängijaga (Marko Kiivikas). Esimeses setis olin ees 10:8, kuid kaotasin 14:16. Teise seti võitsin 11:9, kuid kolmanda kaotasin 9:11. Väga põnev ja võitluslik mäng oli ja kui pärast sain teada, et tegemist oli olnud esisaja mehega (hetkel 125.), kes võitnud ka esikümne mehi, siis... Parem oli, et seda enne mängu ei teadnud.

Ülejäänud mängud võitsin ja sain 9. koha. Tulemuste ja piltide link veel tuleb.


Ilm oli pühapäeval fantastiline, Viljandi järveäärne puhkeala väga äge. Ainult inimesi oli sellise ilma kohta natuke vähe. 


Kommentaare ei ole: