laupäev, 10. august 2024

Osula XT rogain ehk mitu korda sina ujusid? Muud ka

 Ootasin seda Osula 4h XT rogaini, sest maastikud on seal ümbruses huvitavad ja kaardi- ning rajameistriks oli Lauri Sild. Oli loota, et seekord on rogain huvitav just jooksjatele, sest vaevalt et Lauri väga palju rattameestele mõtleb. 

Ja nii oligi. Tore ka see, et Väimela/Mooste pinksitrenni kaaslane Annika Aust oli nõus kaasa lööma ja ilm oli samuti üle pika aja normaalne - vaid 20 kraadi sooja.

Lootust oli, et normaalse soorituse puhul oleks HD40 klassi poodium reaalne. Minu jooksuvorm oli juba enam-vähem, Annika põhialadeks aga jalgpall ja tõukeratas. Lühidalt - pidime hakkama saama.

Tegime punktitiheda, kuid rahuliku raja, pikki jooksuetappe kallite punktide juurde ei planeerinud. Tagantjärele peab tunnistama, et edukad  olid need, kes siiski läksid võtma punkte 53, 91 ja/või 71. Meie plaani see ei mahtunud. Kokku tuli 25,1 km, peale mida oli väga mõnus olemine.  

Planeeringus oli oluline vältida Võhandu jõe ületamist, mis oli veerohke ja kiirevooluline. Meil tuli korra ujuma minna, parimatel paar korda. Peale ujumist hakkas vihma sadama. "Pagan, nii võib ju märjaks saada", oli esimene mõte peale jõeületust.

Punktid olid tehniliselt huvitavates kohtades ja nii mõnelgi korral tuli väike viga sisse (82, 50, 43). 82 juures nägin kaardil vaid ühte seljandikku-nina, tegelikkuses sattusin esialgu siiski lõunapoolsele ninale.


Toftan tegi  KP32 juures tööd ka laupäeval, kolinat oli kõvasti.

Kõige suurem jama tekkis hoopis silla ülesleidmisega peale KP21. Läksime motokrossi rajalt liiga vara sisse (seal oli loha) ja läbisime hiljem räiget võsa, mida küll kellelegi soovitada ei tahaks. Sinna läks oma 10 min kindlasti.

Ostsin maastikujooksu jaoks uued tossud ja need läksid ka kohe testimisele. Reklaami ei tee, kuid head olid küll.

Nagu juba mainisin, nautisin seda päeva täiega. Seda nii orienteerumise, ilma, kui rogainikaaslase osas. Annika oli väga tubli.

Tulemused


Misso rogain


Seekord 24h Euroopa meistrivõistlustele ei lähe, ehk veel natuke vara ja vastavat ettevalmistust pole ka teinud. Väga tahtsin minna 6h TAOK rogainile, sest Misso on meile väga lähedane koht. 


Mari vanavanemad elasid seal ja ka meie pere (põhiliselt Mari lastega) on seal kunagi ammu mitmeid suvesid veetnud. 

Hino järve ümbrus ja sealsed metsad on paljude mälestustega seotud, Mari alustas oma metsavenna uuringuid ka just Misso metsavendadest.  


Pinksi treeninglaager

Rogainile ei lähe seetõttu, et järgmisel nädalal on 5 päeva kestev lauatennise laager. Ootan seda põnevusega, sest kunagi varem pole ma ühegi treeneri all oskusi lihvinud. Seekordne laager, mida veavad Erik Lindmäe ja Co, tõotab tulla üsna kurnav. Eks näis, kuidas kaks 2,5-tunnist trenni päevas ajule mõjuvad.


Viimasel ehk Misso rogainipäeval on trenn + kaks võistlust. Viimane on paaridele ja algab alles kell 22. Päris huvitav. 


Kommentaare ei ole: