pühapäev, 22. oktoober 2023

Seiklushundi 3h rogain Käärikul

See rogain sai minu jaoks võimalikuks vaid "tänu" sõjale Gaza sektoris. Lihtsalt üks välislähetus lükkus edasi ja pühapäev jäi vabaks. 

Kääriku on karmilt meeles 2 aastat tagasi toimunud Euroopa MV rogainis, kui öösel pidime Harimäelt mitu korda ühele punktile lähenema. Seega oli oodata põnevat orienteerumist, samuti korralikku võssi ja vesist sood. Ja ei tulnud pettuda, eriti kaardi põhjapoolses osas.

Sama koht Aldis Toome fotol. Millised värvid on loomulikumad ja kumb pilt on ilusam? :)

Probleemiks oli sobiva kaaslase leidmine. Jooksuvorm oli mul üks suur küsimärk, sest kust sa seda ikka tead, kui proovinud pole. Seega häälestusin rahulikumale kulgemisele, ehkki sisimas kahtlesin, kas ikka suudan seda.
Foto: Aldis Toome

Rogainipartneri leidsin pinksilaua tagant, sest olin nädala sees Võrumaal kodukontoris ning ei jätnud kasutamata võimalust mängida õhtuti nii Väimelas kui Moostes. Annika Aust on olnud väga innukas treenija ja aastaga saanud juba tugevaks mängijaks. Lisaks on ta veel jalgpallur ja FC Lootos president. Ja mitte ainult. Tõukerattasport on veel üks tõsine hobi, näiteks läbis Haanja 100 võistluse 8 tunniga. 

Võistlesime MN45 vanuseklassis. Jah, võistlesime, seda algusest lõpuni. Võistkonna number oli 66, mida kuuldes üllatus Annika päris tõsiselt. Nimelt on 6 nö tema number, sest kannab jalgpallisärki nr. 6, praegu oli käimas tema 6. hooaeg, kus mh võitsid meistritiili. Tal on mängitud 60 mängu ja löönud värava ka 66. minutil.

Rajaplaan sai üsna kiirelt valmis. Eelistasime kaardi põhjaosa, kus plaanisime esialgu välja jätta KP61. Siiski võtsime ka selle punkti, ehkki vaid mõni üksik korraldaja gepsuga võistkond läbis punkte 61 ja 54. Võimalik, et läksime rajaplaneerimisega natuke alt, kuid orienteerumise mõttes oli seal huvitav - tehniline  maastik ja rahvast vähe. 

Eeldatavalt olid etapid 33-46 ja 57-36 aeglased ja nii ka tuli. Tihe pajunoorendik koos vaarikatega polnud kõige meeldivam paik. Kuid uhkusega võin öelda, et ma ei teinud sellel rogainil mitte ühtegi orienteerumisviga. Sörkisime igal võimalikul juhul ja finišisse jõudsime 40 sek enne aega. 

Tundus, et tuleb päris hea tulemus. Tuli ka, MN45 III koht (üld 29.), kuid kripeldama jäi, kas ikkagi lõunapoolne ring  polnud oluliselt efektiivsem. Planeerisin 18 km, läbisime 17,2 km.

Tulemused

GPS träkid



Paar Aldis Toome fotot ka
Täisgalerii
VIDEOKLIPP


Kommentaare ei ole: