laupäev, 14. oktoober 2023

Kiire lõppmäng Rõõsal. Vaude Bike Xdream.

Pesumasinad said täna kõvasti tööd. Korralik vihm, porised pinnaseteed, porilaudadeta maastikurattad Bike Xdreami (BXD) 4h rattarogainil Paunkülas. Ka presidendiproua Kersti oli seal, kuid vaevalt teda keegi finišis enam ära tundis (foto: Aldis Toome).

See on mõnus üritus ja laupäev sobis kenasti kalendrisse. Pühapäevast pühapäevani pidin olema Jordaanias, kuid olukord seal piirkonnas on ärev ja sõit lükkus edasi. Nüüd jäi vabadele päevadele lausa 2 pühapäevast rogaini, millest Seiklushundi Kääriku 3h rogain 22. oktoobril tundub ehk isegi teostatav. Eks näis.

Jooksu- ja rattatrenni pole eriti teinud, kogu tähelepanu on läinud lauatennisele. Sellel nädalal mängisin 4 päeval, kahel neist oli väiksem võistlus. Tase läheb paremaks ja kaotusi tuleb järjest enam. Siiski, teisipäeval tegin 45 km ratast ja olin päris väsinud. Peale seda mängisin intensiivselt 1,5 tundi pinksi ja väsimus haihtus täielikult. Pilt: Tarvo Jõeste

BXD-le läksin koos klubikaaslaste Mati Preitofi ja Taivo Taliga (võistkond Spordilinn). Planeerimise käigus oli üsna selge, et kaardi lõuna- ja kagupoolne osa tuleb tühjaks võtta, kuid jätsime selle lõppu. See oli suur viga. Samas pakkus rada palju erinevaid valikuid, mida illustreerivad võistkondade gepsud 40 min peale starti.


Teine viga oli see, et läksime võtma kahte punkti (46 ja 44)  Rõõsa maastikule. Etapp 43-46-44 võttis aega 34 minutit ja oli selge, et sinna see võistlus läks.

Esialgu läksime etapil 43-46 otse üle põllu, kus kasvasid imelikud taimed. Sai  siiski minna nii, et neid oluliselt ei tallanud. Seejärel läbisime jupikese ürgmetsa ja tegime mõned orienteerumisvead, mistõttu tiirutasime ümber järvede.



Peale KP44 läks Taivo rattal kett pooleks ja sellega oli tema sõit tehtud. Edasi võtsime Matiga veel 39 ja 37, kuid kuna need punktid enam arvesse ei läinud ja märgade riiete all oli kehas külm sees, siis otsustasime finišisse sõita. Tuli hea 3-tunnine rattatrenn.


Pilt: Tarvo Jõeste

Kuna finišisse jõudsime tunnikese varem (sh Taivo), sai ilma järjekorrata ratast pesta, supiportsu kätte ning natuke ka rajameister Urmo Liblikuga lobiseda. Küllalt paljud maaomanikud keelasid oma väikestel teedel sõitmise, Keskkonnaameti looduskaitsjad panid hulgaliselt piirangualasid peale ja keelasid neid läbivatel teedel ratastega sõitmise. Mis sest, et mõnda teed kasutasid aktiivselt metsaveo autod, kohalike sõitudest rääkimata... 

Eks näis, mis Xdreami üritustega järgmisel aastal üldse saab, hetkel on kõik veel lahtine.

Tulemused

GPS-träkid


3 kommentaari:

Eleri ütles ...

Näeb välja nagu rapsipõld.
Sellistel võistlustel tasub ketilukk kaasa võtta ja pisike tööriist millega katkine lüli eemaldada. Vahetamine võtab mõne minuti ja võistlus ei jää pooleli.

eduardp ütles ...

Aitäh kommenteerimast, Eleri. Taliraps vist jah, ei teadnudki, et selline asi ka veel on. Meil maamaja kõrval oli sarnane põld, talvel oli peal 3 kitsekarja, igaühes 12 isendit.
Julgen arvata, et meist keegi ei jaga ketiparandamisest mitte midagi. Taivol polnud ka vahetuskummi kaasas. Aga nüüd viin end teemaga kurssi, niimoodi lõpetada on üsna mage.

Anonüümne ütles ...

Põld on talirapsu täis, õige märkus! Ning jagan sama mõttekäiku et kui metsateedel rasked autod uhavad palgikoormaga edasi tagasi, siis keelata seal 50-100 ratta sõitu… tundub mage ja poolearune.