pühapäev, 21. aprill 2013

Jüriöölt kilbiga

Enne võistlust veteranide stardiprotokolli uurides oleksime olnud õnnelikud ka viie hulka jõudmisel. Palju oli võrdseid võistkondi, Joka ja Ilvese tiimid teistest ühtlasemad ja tugevamad.

Läksin rajale ankrumehena, 20sek enne kella 1 öösel. Kuid enne seda juhtus ka üht-teist.

1. vahetus
Maido (KEKRSK) tegi väga hea jooksu ja tuli välja natuke enne Tiit Tali (ILVES). See oli tähtis võit! Rajal oli olnud tihe rebimine, kus hajutuspunktid meelitasid nii mõnegi vea välja. Metsatukkades pidi olema hoolikas, tänavatel tuli vajutada täiega.
Hea jooksu tegi Ats, kes KEKRSK poistest koosnevas võistkonnas Heki KP tuli põhiklassi avavahetuses välja neljandana. Samal päeval kell 16.30 oli tal olnud start Riga Cupi lühirajal, nüüd siis teine jooks otsa.
Natuke jama oli see, et avavahetuse võitis hoopis harrastajate klassi võistleja, Elva linna tiimi liige Veiko Kütt. Muljetavaldavad jooksud tegid Heiti Hallikma Korteriühistust ja Mihkel Järveoja Kobrasest.

2. vahetus
Marje tegi oma jooksu kenasti ära ja kasvatas edu Ilvese ees ligi 2- ja Joka veteranide ees 8,5-minutiliseks.
Selles vahetuses tegi parima aja Grete Gutmann, kes miskipärast võistles hoopis SK100 teises võistkonnas. Minu ennustuse järgi pidi ta olema I võistkonnas ja kui see nii oleks olnud, siis...
Esitiimidest tõstsid veteransportlased Viivi-Anne Soots (Tammed) ja Elo Saue (Ilves) oluliselt oma võistkonna kohti.

3.vahetus
Mati pole tee peal kiire jooksja, temale sobiks rohkem võsas rassimine. Siit ootasime eduseisu sulamist, kuid loodetavasti mitte palju. Raivo Rõõm Ilvesest sai siiski Matist natuke ette, Margus Marrandi JOKAst vähendas kaotust 5,5 minuti võrra. Taganttulijaid ei vaadanud, sest see info sai oluliseks alles peale 4.vahetust.
Eliidist tõi Kristo Heinmann Ilvese liidriks, napilt SK100 ette.

4.vahetus
Tiinale oleks samuti sobinud tehniline ja aeglane maastik, Elva ligi 6km-ne jooksukas ennustas meile suurt ajakaotust. Tiina jooksis nagu jõudis ja see oligi peamine. Kaotust tuli, kuid medalivõimalus jäi alles.

5.vahetus
Mulle selline rada sobis, seda enam, et füüsiline seisund oli päris hea. Priit Pääslase (Ilves) starti ei näinud, see oli ca 17min enne mind. Ka Tenno Alamaa (JOKA) 8,5-minutiline edu minu ees oli tema jaoks piisavalt turvaline igasuguste ootamatuste vastu. Neile me konkurentsi ei pakkunud. Samas startisid Andy Karjus (Võru vet) ja Meelis Zimmermann  (KAPE vet) minutilise edumaaga ja nendest tahtsin küll ette saada. Ei teagi, kust neist mööda sain, võib-olla juba teel 1.punkti.

Jama oli see, et enne 1.punkti läks tossu tald lahti ja esimeses metsatukas vajus see päris laiali. Vasaku jalaga tegin põlvetõstejooksu kuni lõpuni.

Pildil kolm naeratust.

Konkurentideks olid kaks noort poissi, kellest Tammede liige (Saetalu?) oli eriti väleda jalaga ja kadus mitu korda kaugele eest ära. Sain nad alguses 4-5minutiga kätte, tegime minu eestvedamisel koos rumala võsase teevaliku 6-7 (vt kaarti), sealt oleks pidanud jooksma ringi mööda tänavaid. KP18 juures nägin neid viimast korda, kus olid vist mõlemad hädas. Põhilise osa etappidest jooksin üksinda, mõned pisivead tulid ka sisse. Põhiline oli aga see, et pidur toimis.

Oma jooksuga jäin rahule ja 3.koht pakkus rõõmu. Üldkokkuvõttes olime jälle 21.

Selle ürituse suurim võitja oli kindlasti OK Ilves, kes sai hakkama suurepärase korraldusega. Kõik oli meeldiv ja mugav ning toimis kenasti. Lisaks tegid ilveslased kaardi ja rajad (Kalle Kalm) ning võitsid põhi- ja veteranide klassi.

Teine suur võitja oli Elva linn, kus Jüriööjooks seekord toimus ja kelle võistkond võitis avavahetuse ning harrastajate klassi. Nii mõnigi elvalane sattus esmakordselt Jüriööle.

Tulemused
Jüriöö koduleht
ETV (AK) uudis

Ennustus

Mis ennustusse puutub, siis alahindasin oluliselt Ilvese I vanameistreid. Nad on jätkuvalt kõvas hoos.
Võruga läks nagu läks, muu oli enam-vähem õige. Tammede 4.koht läks täkkesse mõlemas ennustuses. Kas vanameistrid on vanaks jäänud?


39 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Järelikult ei tohi harrastajate rada olla samasugune põhiklassi rajaga. Metsasemas maastikus peaks rada olema lihtsam neile.

Anonüümne ütles ...

Milleks orienteerumisest rääkides "oleksid"?

eduardp ütles ...

Esimese kommiga pole nõus. Avavahetuse võitmine on prestiižne asi ja sellega läheb ajalukku. Seekord eliiti esimesse vahetusse ei jätkunud. See oli minu arust hea, et viimane vahetus oli pikem. Peaaegu oleks huvitavaks läinud.

Aga kus siis veel rääkida "oleksitest", kui mitte orienteerumise juures :)

Silver ütles ...

Korraldus oli üldiselt tõesti väga hea, aga kaardi trükivärvid olid kohutavad. Ei mäletagi, et nii halvasti loetava kaardiga jooksnud oleks. Numbrite välja lugemine oli väga raske isegi hea nägemisega inimesele.
Need kaardid oleks tulnud trükikotta tagasi saata.

Anonüümne ütles ...

Õnnitlused tiimile! Põnevust jätkus lõpuni. Mina olen esimese kommenteerijaga selles mõttes nõus, et tegemist pole niivõrd harrastajate rajaga kui lühendatud rajaga, mis mõeldud neile, kes täisvõistkonda välja ei saa panna.
Gea

eduardp ütles ...

Ma jõudsin stardist joosta 200-300m, enne kui hakkasin aru saama, kuhu jooksma pean. Tõesti oli väga raske etappe leida ja numbreid lugeda. Kõigil.

Milles siis probleem oli?
Pruun tundub olema natuke tume ja punane, samuti on kollastega. Oliivroheline keeluala värv? Jällegi ehk punast liiga palju sees? Huvitav, et just õueala pealt oli numbreid raske välja lugeda. Siin oleks kindlasti aidanud valge peen ääris (halo) ümber numbrite (Mareki idee), kuid see pole vist reeglitega kooskõlas.
Huvitav, kuidas see kaart näeks välja Printwellis trükituna?

Anonüümne ütles ...

Halvasti loetav kaart? Mida seal ikka imestada? ISOM 2000 - Terra incognita nii EOL juhtfiguuridele kui ka paljudele kaardistajatele. Don Quixote

eduardp ütles ...

Mis delfi kommentaar see oli?

Anonüümne ütles ...

Kaart kehvasti loetav? Ah jätke jama, teil oli lihtsalt vilets varustus. Mul oli suur luup kaasas, 1:10000 kaardist sai naksti 1:5000 kaart ja lugemisega polnud pisematki probleemi. Don Johnson

Markus ütles ...

Võistluseelsel kolmapäeval võrdlesin korraldajate pakutavaid erinevaid väljatrükke ning leidsin nende seast sobiva. Kahjuks ei olnud kaartide puhul tegemist rajaga võistluskaartidega, vaid teiste võimalikult sarnaste maastikega.

Millist versiooni lõpuks tegelikult kasutati ma hetkel öelda ei oska, kuid kahtlemata oli tegemist öise võistluse jaoks sobimatu kaardiga. Rõngaste ja numbrite lugemisel oli probleeme endalgi.

Tagantjärele tarkusena võinuksid korraldajad näidata proovitrükke võistluskaardi kujul koos rajaga natuke varem, et jäänuks võimalus ka pimedas uurimiseks.

Markus
EOLi kaarditoimkond

Olen don Quixotega valmis ISOMi ja ISSOMi osas duellile minema.

Anonüümne ütles ...

Mis pistmist siin on DELF-iga? ISOM 2000 - 2. PÕHINÕUDED: orienteerumisraja planeerimise eesmärgiks on sellise raja loomine, millise läbimisel on otsustav osa võistleja orienteerumisvõimel. See saab toimuda ainult juhul, kui o-kaart on piisavalt täpne. üksikasjalik ja objektiivne, ning samal ajal ka võistlustingimustes selgelt arusaadav ja kergesti loetav... Mind on kutsutud nii mohikaanlaseks, kui reeglite ketikoeraks, kuid tunnen end siiski tuulikute ründajana. Juku

Andres P ütles ...

Kaart ise ju oli loetav ? Loetamatu oli värvikombinatsioon oliivroheline (mis tähis see on, mingi kohalik? ISOM'ist ei leidnudgi) + lilla rajatähistus sellel.

Harrastaja, sestap vb tsipa võhiklik.

eduardp ütles ...

Tegelikult oligi nii, et kaart ise oli kenasti loetav, kuid radade kihiga kokku ei sobinud. Järelikult oli võistluskaardina kehv.

Ma ei dramatiseeriks seda kaardiasja üle, lõppude lõpuks sai kõigest aru, tuli vaid hoolikamalt legendi vaadata.

Timmo Tammemäe ütles ...

Rääkides harrastajate rajast, siis SK100-l oli ka suur soov välja panna harrastajate võistkond. Kuna aga liikmeteks oleks olnud kolm tagasihoidliku liikumiskiirusega naisterahvast, siis kahjuks 7,3 km ei ole mitte just harrastajatele! Harrastajate rada on Jüriöö kontekstis hea mõte, kuid selle eesmärk peaks olema orienteerumise populariseerimine, mitte "veri-ninast-välja" võistlus põhirajaga.

eduardp ütles ...

Miskipärast arvan, et Sinu poolt toodud näide on pigem erand kui reegel. Elu on näidanud, et harrastajate raja (sh ka veteranide ja noorte raja) lühemaks tegemine ei too võistkondi juurde.
Olen selles osas konservatiiv, nagu Jukolal, peaksid kõigil olema võrdsed võimalused, sh ka võita avavahetust.
Harrastajate rada koosneb suures osas neist orienteerujaist, kes täisvõistkonda kokku ei saa.

Mait ütles ...

Tere,

Las joosta nö harrastajad mitteharrastajatega samu radu aga teeme esimesed kolm vahetust lühemad!?:

* Harrastajad saaksid lühemad rajad
* Võistlus püsiks kauem põnev.

Armo ütles ...

Mait tegi nüüd küll nalja! Kas harrastajaid meelitavad Jüriööle lühemad rajad?
Sportlane, kellel on varustus korras ja kes on öise orienteerumise ära õppinud, kes julgeb öises metsas liikuda, navigeerib samuti nagu päevasel võistlusel, sel pole tänaste rajapikkuste juures mingit probleemi põhirada läbida. Koer on maetud kuhugile mujale. Viljandi järvejooksule juba praegu kirjas 1500 jooksjat, Jüriöö sai kokku napilt üle 200 orienteeruja. Millest me räägime.
Seega: 1 rada, 5 vahetust, rohkem orienteerumist, ehk mitte linnajooksu. Ja inimesed tulevad tagasi.

Mait ütles ...

Oot-oot!?

Mina ei ole rääkinud sellest, et lühemad rajad toovad harrastajaid jurude! Orienteerujail on mingi kiiks, et peavad justkui mormoonid ukselt-uksele käima ja oma usku kuulutama ja ullikesi metsa meelitama.

Minu ettepanek oli tõsta tavapäraselt lühem kolmas vahetus esimeseks ja teha ehk pisut ka lühemaks ja lühendada ka pisut teist ja kolmandat vahetust - siis on võistlus kauem pingeline ja ka nö harrastajate jooks on natukene rohkem harrastajate jooksu moodi.

Andres P ütles ...

Meie harrastajate vk tuli välja puhtalt tänu sellele et a)jüriöö oli lähedal b)lootsime et tänu linnale on lihtsam. 5'st võistkonda kokku saada , hmm, keerukas.

Tartus on tõsiasi see, et pole eriti võimalik öist orienteerumist harjutada. Meie 1 liikme jaoks oli see esime öine orienteerumine (ja tõdes hiljem et see oli tema jaoks maksimum), teise jaoks meeldetuletamine üle paljude aastate. Minul on pikkade öiste navigeerimiste kogemused olemas. (mis pole sama mis kiiresti võsas joosta).
Ja kui siiski mormoon olla, siis võiks harrastajate rada tsipa lihtsam olla. A'la eelmise aasta Võru rada oli enamuse harrastajate jaoks liiga keeruline.Tagantjärgi vaadates.

Anonüümne ütles ...

Ets, erinevalt Jüriööst pole Jukolal harrastajate rada. Minu arust oleks igati loogiline kui harrastajate rada oleks lihtsam ja lühem kui põhirada. Kes on nii kõva mees, et tahab ja suudab esimese vahetuse võidu eest võidelda, leiab kindlasti endale koha ka mõnes põhivõistkonnas. Muide, Veiko Kütt oli noorte ja juunioride klassis kõva tegija ning esindas Ilvese klubi.
Gea

Anonüümne ütles ...

Väike täpsustus. Elva harrastaje võistkond oli 1. ka peale teist etappi, kus jooksis Karmen Alnek. Ainult laskesuusataja Priit Viks ei suutnud 3. vahetuses enam liidrina tulla.
Airi

eduardp ütles ...

1. Kui liidrid läbivad vahetuse 35-36 minutiga, siis kui lühikeseks saaks veel rada teha?? 25-26min?
Mõttetu on siis üldse riidesse panna.

2. Esimese vahetuse peab esimesena lõpetama Tegija, mitte mingi lühendatud raja harrastaja. Sellist finišit nägime Toilas ja see oli mage.

3. Esimese vahetuse võit ON tähtis ja õnnitlused siinkohal Veiko Kütile. Selles pole üldse probleemi, jama hoopis selles, et põhiklassides nii kõva meest ei leidunud.

3. Tehniliselt ei pea midagi lihtsamaks tegema. Jukolal on sadu harrastajaid ja nad võistlevad samal rajal maailma tippudega tippmaastikul. Ei mingit titerada. Läbitud öise raja puhul on siis rõõm mitmekordne.

4. Järgmisel aastal Nelijärvel on rajad lühemad kuid tehnilisemad. Sinna tuleb vähem päris-harrastajaid, kuid radade lühendamise-lihtsustamisega asja paremaks ei tee.

5. Rahvast oli Elvas toredalt palju ja siin Viljandi järvejooksu võrdluseks tuua on kohatu. Öine orienteerumine pole naljaasi.

6. Elva harrastajate tiim tegi laheda triki, juba hakka või kahetsema, et ka kolmandat vahetust ei võitnud. Hea, et Karmen orienteerumisega/jooksutrenniga ei tegele, muidu oleks veel alla 30 minuti jooksnud :)

Vot.

Anonüümne ütles ...

Mitte ei saa aru, mis probleem sul selle esimese vahetuse võiduga on. Ehk aitaks kui nimetada asju õigete nimedega, sest harrastajate rada on ju tegelikult lühendatud põhirada.
Gea

Anonüümne ütles ...

Sa Eduard peaksid oma silmaringi veidi laiendama. Mina olen küll Karmenit päris tihti O-radadel näinud. Laevuke

Anonüümne ütles ...

Mitte et rajad liiga pikad oleks olnud, aga täpsustaks redade pikkust - tegelikult olid rajad veel pikemad.
Reeglite 14.3 ütleb: "Raja pikkus mõõdetakse linnulennulise vahemaana stardist läbi kõikide kontrollpunktide finišini, kaldudes sellest kõrvale vaid füüsiliselt läbimatutest tõketest (kõrged tarad, järved, ületamatud järsakud vms) ja keelatud aladest möödumiseks ning tähistatud lõikude läbimiseks.". Elvas oli väljakuulutatud pikkus see, mida OCad linnulennult mõõdab.
RR

eduardp ütles ...

Gea, sellest ei peagi aru saama, sest see on puhas emotsioon. Ma värisen erutusest, kui näiteks Jukolal väljub metsast esimene lamp ja tormab finiši poole. Kui see lamp tuleks kümnete harrastajate vahel, siis see poleks enam see. Muud midagi. Ja nii ka Jüriööl.

Laevuke, oluline on eelkõige see, milline on sportlase põhiala.

RR, norida ju võib, kuid võitjaajad olid ju ok. Või polnud? KP-del polnud tähiseid, kuid olid pimedas kaugele näha. Sealgi vastuolu sees.

Armo ütles ...

1. Ets, mis mõttes see võrdlus kohatu on, ütle? Öine orienteerumine on samasugune sport kui päevane jooksmine ja vastupidi. Kohatu oleks olnud kui hakanuks Soomega võrdlust tooma - kus tohutud traditsioonid, hunnikus klubisid öiste harjutuste ja võistlustega.
2. Häda ongi, et öiseid võistlusi meil vähe ja inimestel pole kuskil ennast proovile panna.
3. Viljandi järvejooks on Eestis pikima traditsiooniga üritus, toimub sel aastal 84. korda.
Jüriööl on seljataga 54 võistlust. Au mõlemale!
Miks ei võiks Jüriööjooks samu mastaape saavutada kui oli hiilgeaegadel? - 1984. a oli 1020 osalejat, 2013 ligi 5 korda vähem.
Pangem pead kokku ja mõelgem, kuidas Jüriööd prstiizikamaks muuta. Kõik klubid meie tipptegijatega kohale saada ja küll tulevad ka harrastajad. Sära oleks nagu tuhmunud sel üritusel, midagi tuleks muuta.
Ei tuldud ju omal ajal Jüriööle ainult käsu korras, sel oli mingi aura, see mis omas ajs töötas ja inimesed kohale tõi. Nautima.
4. Kuidas avavahetuses eliiti ei olnud? Seal oli ju jooksumehi ja Eesti tasemel tegijaid küll. Lauri Tammemäe, Mihkel Järveoja, Tõnis Laugesaar, Ats Sõnajalg, Heiti Hallikma, Lauri Malsroos, Mati Tiit, Aleksander Šved, Erkki Aadli, Tiit Toomas - 10 esimest põhirajal!

Vaidlus hakkas ;)

Armo ütles ...

Vabandust, täpsustus - 1984. a oli 1020 osalejat, 2013 ca 300, ehk ligi 3,5 korda vähem.

Anonüümne ütles ...

Ets, ma pidasingi silmas viimast Jüriööd, mille kohta sa kirjutad, et natuke jama, et avavahetuse võitis harrastajate esindaja. Ma tõesti ei saa aru, kus see jama konkreetsel juhul on. Ja, Airi teab muidugi paremini, aga nii kaua kui mina mäletan, on Karmen ikka metsas käinud.
Gea

eduardp ütles ...

Armo, hiilgeaegadel oli ka Ilvesteade oi kui suur võistlus, nüüd aga on pidu täiesti otsa saanud. Ajad on muutunud, kuid kui on häid mõtteid, mis 3x osalejate arvu suurendaks, siis lase käia. Esialgu vist pole veel järgmise aasta korraldajatki :( (või ma pole viimaste uudistega kursis).

Mis eliidist sa seal räägid? Eesti 2013 ettevalmistuskoondisest (B-koondisest) on seal loetelus vaid Lauri Tammemäe. Ülejäänud on kas liiga noored või liiga vanad või muidu tublid orienteerujad. Kuid mitte tippsportlased.

Infoks:
M21 A-koondis
Olle Kärner
Lauri Sild
Timo Sild

N21 A-koondis
Annika Rihma

M21 B-koondis
Peeter Pihl
Kristo Heinmann
Kenny Kivikas
Timmo Tammemäe
Lauri Tammemäe
Jaagup Truusalu
Tauno Tiirats

N21 B-koondis
Kirti Rebane
Sigrid Ruul
Piibe Tammemäe
Kerstin Uiboupin
Mirja Virve
Kadi-Liis Minn

Anonüümne ütles ...

„Jüriöö“ populaarsust, nagu omal ajal, ilmselt ei ole enam võimalik taastada. Pean silmas selle ajaloolist aurat nõuka ajal, millest nooremad ei tea midagi. Tähtsus ei ole niivõrd, kui pikad rajad ja kas umbmetsas, või linnas, kui vaid maastik on selleks sobiv – suht kuiv, hea läbitavusega ja paljude teeradadega. Ja loetava kaardiga – kindlasti! Elva oli ju igati selleks sobilik valik. Olime Tammekändudega ka pisut mõtlemas osalemisele, kuid siiski võitis mugavus, sest ka diivanilt sai võistlust jälgida. Kui aga järgmisel õhtul tuli Reimo kaarti näitama oli ehmatus küll suur:- miks siis ilma rajata kaart? Ja seejärel ka hea meel, et ise ei pidanud sellist värvipimeduse kontrolltesti taas läbima. Kardan, et sellise kaardiga Jüriööjooks populaarsust juurde ei võitnud. Varsti jäävadki osalema vaid „kõikesööjad“, kus ühtki o-jooksu vahele ei jäta. Ka esikohtade jagamisel sai seekord oluliseks mitte niivõrd orienteerumisoskus, kui ka nägemisteravus, mis noorematel on kindlasti parem. Minul on küll ülimalt raske lugeda 1:10000 kaarti, millesse on paigutatud 1: 5000 kaardi informatsioon. Kuigi on ISOM-is kindlad reeglid kaardi joonistamise protsessiks, et sinna ei satuks „infomüra“, ei ole see ju mitte järgimiseks? . Juba ammu on paika pannud värvitoonid, kuid igal kaardijoonistajal on ikka omad. Mis kasu on tingmärkide tundmisest, kui ei oska või ei soovi neid kasutada peamise ISOM 2000 põhinõude -saada hästi loetav kaart täitmiseks? Lõpus igivana teema – kokkuhoid paljunduse arvelt! Tegelikult oli Sul, Ets väga hea mõte tekitada KP rõngaste ja numbrite ümber „halo“ nende paremaks nägemiseks. Reeglitega ei ole see küll kuidagi keelatud. Seda peaks kindlasti kasutama hakkama. Ma ei ole kahel sprindi EMV-l suutnud näha pooleldi järve peale trükitud rõngast ja muidugi DQ saanud. Juku

Timmo Tammemäe ütles ...

Eduard, pean ennast täpsutama. Ma ei räägi noorte ega veteranide võistkondadest ega nende lühendamisest (nagu võiks vahepealsetest vestlustest tuletada). Kõik see on minu arust täiesti ok ja võiks täpselt samalt ka edasi minna.

Räägin vaid klassist HARRASTAJAD, kus leian, et lühem rada oleks vajalik, võimaldades tuua võistlusele kaasa elama pereliikmeid, sõpru, tuttavaid, päevakulisi jms, kes niisama sinna (võistluspaika) töllerdama ei viitsiks tulla ning kelle jaoks põhirajad kas füüsiliselt või tehniliselt üle jõu käivad.

See argument, et ei saada 5 jooksjat kokku, ei pea vett. Kõiksugused ühistiimide moodustamised on lubatud ja ka korraldajad võiksid tublid olla ning propageerida/reklaamida võistkonda otsivaid sportlasi (foorumis eraldi teema/list).

Ps. Juku kirjutatuga nõusun.

Anonüümne ütles ...

Juku jutus on ju iva sees, kuidas tuua Jüriööle võistlejaid juurde. Tuleks teha üks võistlusklass juurde. Näiteks 50+. Siis tekiks tahtmine Tammekändudel ja muudel kändudel omavahel mõõtu võtta. Ja võistlus olgu täispikas formaadis. Ei mingit hinnaalandust. Tulistage. Laevuke

Armo ütles ...

Ets, ära pane pahaks, ma räägin "eliidist" nö meie paremiku mõistes Jüriööl. Enamus tegijaid on ju kohal ja oli hulk arvestatavaid tegijaid, kes olid stardis ka esimeses vahetuses. "Harrastaja" võit avavahetuses ei ole mingi jama vaid see on super! See, et Sinu jaoks kõik 35+ on veteranid on Sinu probleem. Need "liiga vanad ja muidu tublid" võtavad paraja osa EMV medalitest nüüd ja edaspidigi, ma loodan et ma ei pea nimesid hakkama välja tooma. Valdaval osal neist ei ole mingeid ambitsioone koondisesse kandideerida.

ps. Ka mina Juku jutuga nõus.

Anonüümne ütles ...

No ei ole harrastajad alaarenenud. Lihtsalt ON vahel nii, et ei saa suurt punti kokku. Samas võistelda tahaks ja ikka võrreldes teistega mitte lasterajal.Ühisstart võiks olla varem. Praegu need, kes nagunii võitjaks ei tule peavad ikka väga kaua ootama."Tegijad" on solvunud, et ei võitnud esimest vahetust. Trenni vaja rohkem teha!

eduardp ütles ...

Millal need eksperimendid algasid 3-ste võistkondade, lühendatud radade ja seiklusradade, valges stardiga jm? Vist üsna hiljuti. Ega suurt efekti polnud, pigem vastupidi.

TimmiT mõte algajate rajast pole paha, kuid palju neid sinna metsa tuleks? Kindlasti peaks jääma võimalus 3-stele tiimidele, kes pikka rada ei karda, kuid 5-st tiimi kokku ei saa.

Kui siia juurde panna veel veteranid näit 50-55+, siis on klasse üsna palju. Ja mitmes maksimaalselt 3-5 võistkonda...

Ei tea, kas ikka tasub praegust süsteemi muuta.

Anonüümne ütles ...

Ühisstart mittestartinutele võiks varem olla. Kellel on vahetus kauaks jäänud, ega see enam esimeseks tule. Pikk ootamine ja pärast vähese rahvaga metsas on algajatele paras katsumus.Algus ikka pimedas ja jooks metsas.Linnatulede valgel pole õiget mõnu.

ValtersK ütles ...

Hallo, Eduard!
Probable we started development very late, to change Your plans for next weekend.
Rauna rogaining will be amazing.
I am inviting Your team to take part. Please write on: valtersk@latnet.lv ;-)

eduardp ütles ...

Valters, I was familiar with your Rauna rogaining and would like to participate in it, but the Ilves-3 which takes place in the same weekend is one of my favourite orienteering competitions in spring. So I will be there.

But, maybe, somebody reads this information and will participate in Rauna rogaining, where part of the landscape is very beautiful.